duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Parcare gratuită cu legitimația pentru persoane cu handicap, în centrul Aradului. Poliția Locală face verificări

  de Ioana Costaș | 19 martie 2024, 2:15 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  8

  Polițiștii locali verifică legitimațiile

  Legitimația pentru persoane cu handicap pe bordul mașinii te scutește de la plata parcării în orașul Arad. Așa se face că de ceva vreme tot mai multe autoturisme parcate în centrul municipiului Arad, în zone de interes precum instituții publice, instituții bancare, unități de învățământ, au pe borduri legitimații pentru persoane cu handicap. La o plimbare pe jos, în centrul orașului, pot fi numărate zeci de mașini cu astfel de legitimații. Autoritățile locale bănuiesc că șoferii acestor autoturisme folosesc aceste legitimații pentru a fi scutiți de plata parcării pe perioada cât se află la serviciu.

  Așa se face că de câteva zile, polițiștii locali au luat la verificat mașinile parcate în centrul Aradului, care au pe bord legitimații eliberate persoanelor cu handicap, unele dintre acestea fiind emise de Primăria Arad, altele de primăriile altor orașe. Fiecare legitimație este verificată într-o bază de date pentru a se stabili dacă este sau nu valabilă.

  Poliția Locală face verificări

  Verificăm dacă sunt expirate în primul rând. În al doilea rând constatăm dacă au fost declarate pierdute. Deja am constatat o situație în care aceeași persoană a declarat trei pierdute și o folosește pe a patra. Am găsit unul dintre aceste documente pe una dintre mașinile verificate săptămâna trecută, unul dintre cele declarate pierdute. De asemenea, verificăm caracterul repetitiv la dispoziția Primăriei al utilizării acestor carduri în aceleași locuri de către aceleași vehicule, mai ales dacă sunt din alte UAT-uri. Cam 50 la sută sunt din alte UAT-uri, inclusiv din alte județe.

  Este improbabil ca o persoană cu handicap, câteva zile sau săptămâni la rând, să parcheze în același loc pentru că are treabă în municipiul Arad, în condițiile în care e din Reșița – spre exemplu. Aceste trei elemente, dintre care două au caracter penal – și intenționăm să le semnalăm organelor de cercetare și urmărire penală când vom verifica lucrurile până la capăt, inclusiv instituțiilor care le-au eliberat – trebuie să conducă la o eficientizare a regulamentului de utilizare a parcărilor cu plată în municipiul Arad, așa cum a dispus Primăria Arad. Și, de asemenea, sesizarea aspectelor care au un caracter contravențional sau penal”, a explicat directorul general al Poliției Locale Arad, Adrian Toma.

  Cópii după legitimația pentru persoane cu handicap

  Ovidiu Dragoman, șeful Serviciului Parcări cu Plată din cadrul Recons spune că unii dintre cei care au aceste legitimații fac cópii și le folosesc pe mai multe mașini pentru a nu plăti parcarea: „Foarte multă lume își face cópii după aceste carduri de gratuitate pentru parcare în condițiile în care legea spue că se folosesc doar când persoana titulară de card se deplasează și beneficiază de parcare gratuită. Copiile, pe motiv că are mai multe mașini sau că le dă în stânga și în dreapta nu este relevantă. Trebuie să folosească originalul care îl primește de la autoritățile publice”.

  O oră de parcare în centrul orașului costă 0,60 euro, conform site-ului Recons. În centrul Aradului se poate parca doar cu plata pe oră. O zi întreagă costă 20,70 lei. Pentru zona de bulevard nu se pot face abonamente la parcare. Cel mai greu este, însă, găsirea unui loc de parcare.

  Citește și: Despre parcările din Arad, numai de bine. Dar nu în anul 2024. Nicio parcare nouă (nici) în acest an

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. O da… si in parcul 23 august e plin de handicapati… nu ai loc de ei in parcare, toti au imprimante care scot foi albastre doar. Ar fi bine ca aceste legitimatii sa se foloseasca fie pe o masina condusa de o persoana cu handicap, fie pe o masina in timpul in care este condusa persoana cu handicap. Astia invoca faptul ca tot timpul sunt in „misiune” pentru unu care are handicap. Intre timp fraierii platesc. Cam asta e romania de fapt, cei corecti si cinstiti sunt doar fraieri ca justitia e modelata de mafioti.

   +24 voturi
   +1
   -1
  2. Ioana de ce nu dai drumul tutror comentariilor? Acesti bula njii din militia securista a lui Tom si bi pi sunt paraleli.! sa aibe parte de carucioare cu roti toti care nu ii cred pe cei handicapati! ideea e ca nu va conduce un handicapat masina ! cardul de parcare este acordat de statul roman pentru a sprijini persoana cu dizabilitati! iar aceasta la raindul ei are un insotitor care utilizeaza acele cartele in interesul persoanei ! Sa le F M I G si lu m *** de scretar din petris ;i ;u tom!

   +1 voturi
   +1
   -1
  3. Autovehiculul care transportă o persoană cu dizabilitate posesoare de card-legitimație beneficiază de parcare gratuită!

   Parchezi pe locurile rezervate celor cu handicap? riști o amendă de 10.000 de lei
   – Dacă s-ar aplica amenda pentru fiecare parcare ilegală pe locurile rezervate celor cu dizabilitate în județ,
   din cuantumul amenzilor într-un singur an am avea primul nou spital regional din Arad

   +5 voturi
   +1
   -1
  4. 1. Tot felul de șmecheri își trag certificate de handicap, cu ajutorul medicilor șpăgari.
   2. Parcările pentru handicapați sunt vopsite cu albastru și doar acolo ar trebui să beneficieze de gratuitate.
   3. Lazăr Faur se dovedește a fi un administrator interesat de ce se întâmplă în oraș. Sper ca acțiunile sale să aibă și urmări pozitive.

   +1 voturi
   +1
   -1
  5. In primul rand ar trebui tăiate gratuitățile celor din primărie,recons ,presa și mai sunt câteva,că doar un handicapat are un venit mic,iar onor clientela politică primesc taloane cu „primăria”parcare gratuită,intra gratis la cimitire,peste tot au gratuitate.De salarii putem spune cât sunt de „mici”????Daca vreți corectitudine,atunci faceți regula pentru toți,iar pe centru ca și la Cluj….prima ora 10 lei,a doua 20 lei si mai departe pleci,că ți-o ridică!!!!Dar pe
   intelijentii noștri nu-i duce capul,și au deschis sezonul la „vânătoare” de handicapați!De amar sa va fie,și să vă luați medicamente din tarifele voastre!!!!Rușine să vă fie,că dați în oamenii bolnavi!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.