Palatul Neumann – o bijuterie arhitectonică deopotrivă apreciată de comuniști și de capitaliști

  de Special Arad | 24 noiembrie 2014, 1:55 PM | Recomandările editorilor | Topic special | Video

  0

  Palatul Neumann, construit în trecut ca reşedinţă privată, cu o arhitectură deosebită, adăposteşte astăzi spaţii comerciale şi o facultate.

  Palatul este una din cele mai mari clădiri de locuit din Arad. A fost construit în 1891-92 la comanda familiei de industriaşi Neumann. Clădirea eclectică cu două etaje are trei porţi spre trei străzi, mai multe case ale scărilor cu o bogată ornamentaţie de fier forjat. În aripa dinspre Bulevardul Revoluţiei funcţionează o facultate a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, având o aulă de 200 de locuri, iniţial sală de baluri. Toată ornamentatia sălii este făcută din lemn de esenţă nobilă cu frumoase întarzii. Pe desupra faţadei se află blazonul baronilor Neumann.

  Video: Arad City Guide

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.