miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Finalizarea renovării turnului de pe Palatul Neumann a coincis cu Ziua Europeană a Patrimoniului!

  de Raluca Medeleanu | 19 septembrie 2015, 2:35 PM | Strada

  0

  După mai bine de jumătate de an de când Special Arad a tras semnalul de alarmă pentru starea deplorabilă în care se afla unul dintre turnurile Palatului Neumann (clădirea în care se află Mc Donald`s), după ședințe peste ședințe și dezbateri peste dezbateri între Asociația de Locatari și Primăria Arad, iată că, în sfârșit, „giulgiul” negru a fost înlăturat, iar turnul arată ca nou-nouț!

  „Turnul de la Mc” ne-a dat multă bătaie de cap și multe palpitații de-a lungul celor 249 de zile indicate de cronometrul nostru, pe care l-am urmărit cu multă atenție, în timp ce se desfășurau, încetuț, încetuț, demersurile mai întâi pentru găsirea unei firme de reabilitare, obținerea autorizațiilor, iar pe urmă securizarea și renovarea efectivă a frumosului turn.

  Ceva la care nu ne-am fi așteptat este ca finisarea lucrărilor să aibă loc în preajma Zilei Europene a Patrimoniului. Inițiativa Zilelor Europene ale Patrimoniului aparține Consiliului Europei, iar din 1999 evenimentele se desfășoară sub patronajul comun al Consiliului Europei și Uniunii Europene. De câțiva ani, această zi este celebrată și la Arad, pe data de 19 septembrie.

  Veste într-adevăr bună, dar, din păcate, Special Arad nu poate opri nici acum obositul cronometru, deoarece pericolul pe care îl reprezintă Palatul Neumann pentru trecători este, pe departe, o poveste încheiată. În continuare, acesta are atât părți ale acoperișului aflate într-o stare de deteriorare avansată, cât și părți ale ornamentelor clădirii care pot cădea oricând peste trecători.

  Rămâne de văzut dacă locatarii vor avea bunăvoința, în perioada următoare, să securizeze întreaga clădire, ori va rămâne, în continuare, o clădire-problemă în „inima” Aradului.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.