sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update Ovidiu Balint va fi managerul noului Hub Cultural „mARTA”

  de Raluca Medeleanu | 13 martie 2023, 3:36 PM | Administraţie

  2

  Toate semnele arată că Ovidiu Balint va fi managerul noului Hub Cultural „mARTA”, instituție de cultură care va funcționa în fosta fabrică de pe Calea Aurel Vlaicu – pregătită pentru reabilitare.

  9,22 este nota obținută de singurul candidat înscris la concursul pentru postul de manager la Hub-ul cultural „mARTA”, la prima probă. Pentru a putea trece la etapa interviului, conform regulamentului de desfășurare a concursului, candidatul trebuia să obțină minim nota 7 la prima probă, în care a fost analizat documentul proiectului de management depus. Cum această condiție a fost îndeplinită, astăzi a avut loc și partea de interviu, iar nota finală urmează să fie publicată în decursul zilei de mâine.

  Oficial, identitatea candidatului este secretizată, conform legii, însă contactat de Special Arad, Ovidiu Balint, fostul director al Casei de Cultură Arad (în anii 2000), ne-a confirmat că el este cel care s-a înscris la concurs. Momentan nu a dorit să dea nicio declarație, afirmând doar că așteaptă semnarea contractului.

  Amintim că aceasta este cea de-a doua organizare a unui concurs de ocupare a postului de conducere la Hub-ul cultural „mARTA”, după ce la primul, din ianuarie, nu s-a înscris niciun candidat. Contactat atunci de Special Arad în ianuarie, Ovidiu Balint declarase că nu s-a putut înscrie din cauza unor cerințe din regulamentul concursului pe care nu le îndeplinea pregătirea sa profesională – cerințe care au fost eliminate în regulamentul celui de-al doilea concurs, organizat în martie.

  Conform calendarului concursului, în 14 martie se va afișa nota finală care poate fi contestată, iar comisia va avea un termen de 3 zile pentru soluționarea contestațiilor. Ultimul pas înainte de semnarea propriu-zisă a contractului de muncă va fi obținerea votului consilierilor locali într-o ședință de Consiliu pentru adoptarea unei Hotărâri prin care se stabilește oficial managerul pentru „Hub-ul mARTA”.

  UPDATE

  Ovidiu Balint a trecut cu bine și partea de interviu, obținând astfel nota finală de 9,40, fiind considerat admis. Nota a fost publicată pe site-ul oficial al Primăriei Arad, conform calendarului de concurs, pe 14 martie, la ora 13:30.

  Cine evaluează candidatul la concursul de management

  Amintim că membrii comisiei de concurs sunt următorii:

  – Ștefan Iordănescu, de la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad, director artistic școala de management cultural, festivalul IZOLART, hub cultural, Socolari, jud. Caraș Severin (Iordănescu era cel care ar fi trebuit să fie interimar la Hub Cultural MARTA din Arad însă s-a răzgândit înainte de a semna contractul);
  – Vasile RUS, Centrul Cultural Județean Arad;
  – Cosmin-Alexandru Buruc, consilier local – reprezentantul autorității.

  Membrii comisiei de soluţionare a contestaţiilor sunt următorii:
  – Ioana Engelhardt, manager, Centrul Cultural Județean Arad;
  – Adrian Stanca, director, Casa de Cultură Buzias;
  – Antoanela-Luciana Naaji, consilier local – reprezentantul autorității.

   

  Citește și:

  •  Se reia concursul de manager pentru Hubul MARTA. Regulamentul pare modificat „cu dedicație” • Special Arad · ultimele știri din AradSpecial Arad · ultimele știri din Arad

  •  „Bad mojo” la Hubul Cultural MARTA. Zero înscriși pentru postul de conducere • Special Arad · ultimele știri din AradSpecial Arad · ultimele știri din Arad

  •  Amintirile splendide – dar și chinuitoare – ale lui Ovidiu Balint, din Teatrul Vechi. De acum, așternute și pe hârtie, într-o carte • Special Arad · ultimele știri din Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. După mulți ani de „frondă” și de „foame”, iată că O.B. a făcut „pactul cu diavolul” pentru un „blid de linte”. Îl consideram unul dintre puținii oameni verticali din scrisul arădean… Pe când un „ciolan” și pentru E.Nola?

   +2 voturi
   +1
   -1
   • Ați cam întârziat cu jignirea.
    Dacă până la vârsta asta am reușit și fără ciolan, vă dați seama că o voi duce până la capăt așa.
    Nu de alta, dar la bătrânețe nu mai ai dinții din tinerețe, te mulțumești cu mâncăruri mai moi…
    Altfel vă mulțumesc de atenție, e bine când știi că și la vârsta asta produci tulburări la unii…

    +2 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.