Opoziția îi cere ministrului Educației să prezinte cât mai curând noile legi care vizează învățământul liceal și universitar

  de - | 22 June 2022, 8:32 AM | Politikos

  0

  Partidele din opoziție reclamă faptul că multe prevederi sunt ținute ascunse de către Sorin Cîmpeanu și se evită prezentarea pachetului întreg de propuneri. Până acum, ministrul Educației a prezentat câteva propuneri privind modul în care va funcționa noul an școlar și a cerut presei răbdare până la publicarea noilor proiecte în dezbatere publică.

  Opoziția consideră că ministerul Educației amână inutil publicarea noii legislații privind învățământul. În timpul dezbaterii la moțiunea simplă depusă de USR care îl vizează pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, deputatul USR Cristian Brian sublinia:

  „Este inadmisibilă maniera în care un ministru al unei țări europene ține în secret legi de o importanță vitală. Noua lege a educației ba venea în toamna anului 2021, va vedea în debutul acestui an, ba venea pe 1 iunie 2022, ba venea în dezbatere publică, ba va fi asumată de guvern”.

  Opoziția a ironizat numărul mare de secretari de stat din ministerul Educației… Deputatul USR Cristian Brian și Violeta Alexandru, membră în grupul celor plecați din PNL spre „Forța Dreptei”:

  „Din partea ministerului care are 5 secretari de stat, la ședințele comisiilor sunt trimiși subsecretari de stat care nici măcar nu vin pregătiți pentru toate punctele de pe ordinea de zi”, spune Cristian Brian.

  „Hai să numărăm, vă rog, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10. 10 demnitari și vi se pare că s-a schimbat ceva în calitatea învățământului din România?”, a spus și Violeta Alexandru.

  Votul asupra moțiunii simple se va da miercuri.

  Citește mai mult pe Europafm.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.