Omagiu adus de artiști români și maghiari celui mai mare sculptor român după Brâncuși, Ovidiu Maitec, la Muzeul de Artă Arad

  de [email protected] | 24 iunie 2015, 12:27 PM | Cultură

  0

  Artiștii Dumitru Șerban, Onisim Colta, Rudolf Kocsis și Luigi Varga (din România) și Ștefan Oroian și Lorant Janos Demeter (din Ungaria) invită iubitorii de artă la vernisajul expoziției lor de sculptură și desen, „Omagiu – Ovidiu Maitec”, care va avea loc chiar în sala ce-i poartă numele marelui artist Ovidiu Maitec, pe etajul 2 al Muzeului de Artă (Str. Gheorghe Popa de Teiuș, nr. 1-2),  joi, 25 iunie 2015, la ora 18.

  Maestrul Ovidiu Maitec (1925-2007), considerat de critica internațională de artă cel mai mare sculptor român modern, după Brâncuși, s-a născut pe plaiuri arădene acum 90 de ani.
  Expoziția face parte dintr-un proiect inițiat de artiștii Ștefan Oroian și Lorant Janos Demeter. Prima expoziție din cadrul acestui proiect a fost găzduită de ICR Szeged (noiembrie 2014) iar a doua a avut loc la ICR Budapesta (decembrie 2014). Cercul se închide cu cea de-a treia versiune, cea de la Arad, din sala care poartă numele maestrului.

  ovidiu maitec

  Evenimentul este susținut de Primăria Arad, Muzeul de Artă din Arad și Filiala din Arad a U.A.P. din România.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.