marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Olaf Scholz este noul cancelar al Germaniei, în locul Angelei Merkel

  de - | 8 decembrie 2021, 2:28 PM | Internaţional | Politikos

  0

  (foto: pixabay.com)

  Social-democratul a fost ales cu voturile deputaților SPD, ecologiști și FDP în funcția de nou cancelar al Republicii Federale. Astfel se încheie, după 16 ani, era Angela Merkel în politica germană.

  Nimeni nu se îndoia practic de alegerea lui Olaf Scholz în funcția de cancelar federal în Bundestag, scrie Deutsche Welle România. Era oricum singurul candidat. Scholz a primit 395 de voturi, din totalul de 736, față de cele 369 de care ar fi avut nevoie pentru asigurarea majorității. Partidele din așa-numita coaliție-semafor – SPD, Verzii și FDP – dețin împreună 416 mandate în legislativul de la Berlin. Astfel, s-a consemnat oficial crearea primei coaliții-semafor la nivel federal în Germania.

  Politicianul de 63 de ani este al patrulea cancelar SPD, după Willy Brandt, Helmut Schmidt și Gerhard Schröder. CDU a dat până acum cinci cancelari federali: patru bărbați – Konrad Adenauer, Ludwig Erhard, Kurt Georg Kiesinger și Helmut Kohl – și o femeie – pe Angela Merkel, care a ocupat această funcție în ultimii 16 ani.

  Sursa: dw.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.