miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Angela Merkel câştigă alegerile în Germania. AfD, partid de extremă-dreapta, devine a treia forţă politică!

  de Special Arad | 25 septembrie 2017, 8:33 AM | Internaţional

  0

  Uniunea Creştin-Democrată (CDU), formaţiunea cancelarului Angela Merkel, se clasează pe primul loc, cu 33%, în urma scrutinului parlamentar din Germania, fiind urmată de Partidul Social-Democrat, cu 20,5%, şi de Alternativă pentru Germania, cu 12,6%.

  Rezultate oficiale: CDU, partidul condus de Angela Merkel, primul loc la alegerile din Germania, însă înregistrează cel mai slab scor din istoria formaţiunii

  Uniunea Creştin-Democrată (CDU), formaţiunea cancelarului Angela Merkel, se clasează pe primul loc, cu 33%, în urma scrutinului parlamentar din Germania, conform rezultatelor după numărarea voturilor din toate cele 299 de circumscripţii electorale, informează presa germană.

  Acest scor este cel mai slab înregistrat vreodată de blocul electoral format din partidul Angelei Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta), şi filiala bavareză a acesteia, Uniunea Creştin-Socială (CSU).

  Al doilea loc este ocupat de Partidul Social-Democrat, cu 20,5%, care înregistrează cel mai slab rezultat după 1933.

  Pe trei se clasează formaţiunea de extremistă Alternativă pentru Germania (AfD, extremă-dreapta) care a obţinut 12,6% din voturi. Este pentru prima dată după al II-lea Război Mondial când o formaţiune de extremă-dreapta este reprezentată în Parlamentul federal din Germania.

  Partidul Democraţilor Liberi (FDP, centru-dreapta) FDP şi Alternativă pentru Germania (AfD, extremă-dreapta) au fost principalele câştigătoare ale scrutinului. FDP a obţinut 10,8%, după ce la alegerile anterioare nu reuşise să treacă de pragul minim de 5% necesar pentru a intra în Bundestag.

  Formaţiunea Alianţa ’90/Partidul Verzilor (B90/G, centru-stânga) a luat  8,9%, iar Die Linke, cu o doctrină de stânga, cu 9,2%.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.