sâmbãtã, 20 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Ofițer SRI, prins în flagrant când primea o mită de 2500 de euro

  de Special Arad | 22 august 2022, 1:08 PM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Un ofițer din cadrul Serviciului Român de Informații a fost prins în flagrant în timp ce primea o șpagă de 2.500 de euro de la o persoană căreia îi promisese că, în schimbul banilor, își va convinge niște colegi să nu acționeze contra acesteia.

  Conform unei informări publicate, luni, de Direcția Națională Anticorupție, procurorii militari din cadrul Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 20 august 2022, față de inculpatul Bogdan Popescu, ofițer în cadrul Serviciului Român de Informații (S.R.I) – Direcția Regională de Informații Dobrogea, cu gradul de căpitan, pentru infracțiunea de trafic de influență.

  „În ordonanța procurorilor militari se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: La data de data de 09 august 2022, inculpatul Popescu Bogdan, în calitatea menționată, i-ar fi pretins unei persoane, martor în cauză, suma de 2.500 de euro, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra unor funcționari din cadrul Serviciului Român de Informații, astfel încât să îi determine să nu își îndeplinească un act ce intra în atribuțiile de serviciu ale acestora și care ar fi vizat persoana respectivă. La data de 19.08.2022, inculpatul Popescu Bogdan a primit suma de 2.500 euro în scopul anterior menționat, împrejurare în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, se arată în informarea DNA.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.