joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  Aici vi se odihnesc banii. Locurile de odihnă care au costat 20 de mii de euro, doar pentru întreținere

  Pe adresa redacției am primit un mail de la un cititor care a atașat și o poză ca dovadă. În imagine este o bancă din metal, un coș de gunoi și un rastel pentru biciclete. Sunt binecunoscutele locuri de odihnă care au fost implementate la scurt timp după pistele de biciclete. Piste care mai nou au început să dispară. (Detalii AICI)

  Deși, în esență, ideea nu a fost rea, punerea în practică se pare că rămâne capitolul la care se face rabat de cele mai multe ori. Aceste locuri de odihnă sunt inutilizabile având în vedere că nu au parte de umbră, tabla încingându-se de la soarele arzător.

  Iată ce ne scrie cititorul Special Arad:

  „Vă transmit o mostră de nesimțire în cheltuirea banului public și la adresa cetățenilor Aradului.
  Banca de tablă aflată în plin soare ofertată ca „Loc de odihnă” de către Primăria Municipiului Arad .
  Oare cât a costat și pe cine au scăpat de ele, spun la plural pentru că am aflat de la prieteni că bănci identice au fost instalate și în alte cartiere din Arad.
  Locația acestei bănci : str. Poetului (spre centura pe partea stg.) în apropierea barierei CFR”.

  Conform unui contract din  06 Iulie 2021, încheiat între Primăria Arad și firma Lile Service General Construction, costurile întreținerii acestor locuri de odihnă pe o perioadă de 5 luni au fost de 84.015,20 de RON fără TVA. Adică 17 mii de euro fără TVA. Cu TVA prețul ajunge la 20 de mii de euro.

  Toate acestea pentru : deplasare în teren, vopsire/demontare elemente deteriorate, transport, remontare în locația respectivă.

  odihnă

  Vom reveni pe marginea acestui subiect, întrucât sunt anumite întrebări la care trebuie să primim răspunsuri. Toate acestea într-un material viitor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Atentie ! In Contractul de Lucrari nr. 53049/06.07.2021 dintre Municipiul Arad si SC LILE SERVICE GENERAL CONSTRUCTION SRL la prestatii scrie: „Întreţinere bancă din cadru metalic” . Deci doar cadrul bancii este metalic nu banca in intregimea sa . Banca din imagine este in intregime metalica (din tabla zincata), despre acest tip de banci si intretinerea lor nu scrie nimic in contract.

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.