joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  O societate sănătoasă se clădește pe solidaritate. Întreaga presă arădeană condamnă modul în care acționează prefectul Aradului și cere demisia de onoare a acestuia!

  de Redacția Special Arad | 27 iulie 2020, 5:00 PM | Administraţie | Special | Știri Arad

  12

  Prefectul Aradului nu este la prima abatere în ceea ce privește modul în care îi abordează pe ceilalți, fie că îi sunt colegi, subordonați sau pur și simplu interlocutori ocazionali.

  Desigur, relația reprezentantului guvernului, de fapt un fel de garant al legii, al statului de drept în teritoriu, cu presa este cu atât mai importantă, în fond prefectul nu poate reacționa ca o simplă persoană particulară atunci când găsește în presă lucruri care nu îi convin sau cu care nu este de acord. Dincolo de demnitatea sa personală, el este un înalt funcționar de stat care reprezintă față de societate, față de opinia publică statul, respectiv administrația centrală formată pe baza alegerilor din patru în patru ani.

  Chiar dacă sintagma nu mai este la modă, presa în continuare este cea de a patra putere în stat, desigur, una informală, dar având un rost de mare importanță: în fond ea, presa, relaționează celelalte puteri cu opinia publică, în practică cu acei alegători care au făcut ca Gheorghe Stoian să ajungă acum, chiar dacă vremelnic, în funcția de prefect al Aradului.

  Modul în care cel care ocupă o astfel de funcție relaționează cu presa este de mare importanță privind sentimentul de confort al cetățenilor, convingerea lor că în societatea în care trăiesc funcționează principiul: omul potrivit la locul potrivit.

  Altfel spus, prefectul Stoian, prin modul agresiv, contondent și răzbunător în care îi tratează pe cei cu care nu este de acord, în acest caz un jurnalist care l-a criticat în termeni foarte duri, poate nu tocmai civilizați, aduce deservicii de fapt statului pe care îl reprezintă, cetățenilor care așteaptă de la el un comportament decent și în limitele legii.

  Faptul că a dat în judecată o redacție este dreptul său, chiar dacă ar trebui să se ajungă la asta în ultimă instanță, atunci când nu mai există nici o altă cale de înțelegere.

  Însă modul în care a încercat să se folosească de puterea sa pentru a pune la punct un jurnalist este inacceptabil și compromițător pentru un funcționar public. La fel cum ar fi inacceptabil și compromițător dacă ne gândim și că mâine, poimâine, prefectul, garantul legii, va încerca să se răzbune pe șeful unei societăți, a unei companii și va proceda la fel.

  Având în vedere toate acestea, presa arădeană, solidară în numele libertății presei bazate pe un drept fundamental al omului: libertatea cuvântului și a opiniei, apelează la conștiința Domnului Stoian, sperând într-un ultim gest care ar putea salva situația astfel creată: demisia de onoare!

  Citește și: Jurnalistul Lucian Valeriu, hărțuit de prefectul Stoian. Special Arad se solidarizează cu ziaristul și condamnă comportamentul Puterii

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Care onoare? Sa isi dea DEMISIA Falca pentru ca este presedintele PNL care sustine un comunist in functie. Daca Falca nu DEMISIONEAZA inseamna ca este cel care sustine nesimtirile acestui comunistoid si ca defapt Falca este un comunost cu apucaturi se vataf.

   +8 voturi
   +1
   -1
  2. #solidaritate cu S mare din gură

   Bravo! Ați reușit să … ăăăă, ăăăăă … nimic?
   Îi cereți politrucului decență? E ca și cum i-ați cere unui porc să fie decent și să nu mai mănânce ca un porc. E ca și cum i-ați cere unui lup să se manifeste cu dragoste frățească pentru celelalte viețuitoare (care-i compun meniul).
   Gata, v-ați manifestat solidar. Ce urmează? Nimic, nimic, nimic.
   Aș avea o întrebare… cine este responsabil de numirea ipochimenului pe postul de prefect? Aaaa, v-ați prins. Este responsabil la privilegii nu și la răspundere. De fapt nu este responsabil dar este responsabil!? Curat murdar! Dacă v-ați așeza mai strâmb și ați gândi mai drept ați descoperi că avem, în administrația locală, o specie foarte incoerentă dar prezentă de responsabili fără răspundere. Un fel răs-ponsabili.
   Cum reușiți să fiți mulțumiți de voi, poate chiar încântați dacă nu puneți nici cele mai elementare întrebări persoanelor răs-ponsabile?
   … poate ne arătați într-o continuare a articolului de ”susținere și solidaritate” din gură adresa de înregistrare a unor plângeri penale … poate, sau poate că nu vreți să vă supărați stăpânii!
   Presa este câinele de pază al democrației. Bărbi! Niște cățeluși care se gudură în speranța că le aruncă stăpânul un os de ros.
   Și nu mai așteptați să vă confirme PNL-ul că aveți voie. Vă spun eu, aveți voie! Dar nu vă luați după mine, un cititor, publicul, pulimea, că ce știm noi … nimic.

   0 voturi
   +1
   -1
   • Îți mulțumim de sfaturi, Mare Vrăjitor!
    Iartă-ne și arată-ne drumul că ne pierdurăm în nimicnicia noastră de simpli muritori ai tastaturii!
    Fii îndurător și mai dă-ne o șansă să învingem sau să murim întru gloria ta infinită de înțelepciune partizană.
    Amin!

    +3 voturi
    +1
    -1
    • Aveți dreptate. Nu se poate face nimic mai mult. Nu puteți. Oricum … cât timp bărbatul are 10 degete și-o limbă este tare și din gură, Superman.
     Și aveți și ”pană” …. în pană și argumente clare, logice, imbatabile … din gură. Degeaba, sunteți mare, sunteți citit și apreciat, aveți dreptate și talent, vă pricepeți și puneți bine, cu talent punctele pe °ü°.
     Mi-au plăcut și comentariile ultimului articol de joi, cel pentru … voi.

     --1 voturi
     +1
     -1
  3. Am cautat de curiozitate si am vazut ca nu tota presa a luat atitudine, de ce ati scris intreaga presa? Si sper sa nu incepeti cu… aia nu e presa ca sunt site-uri vechi, unii cred ca ati si lucrat la ele. In alta ordine de idei, poate ar trebui sa luati atitudine si fata de un tip de a face presa, de genul sa il faci pe prefect cacat cu servieta. Ar trebui sa fie fericit oare?

   +3 voturi
   +1
   -1
  4. Foarte bine punctat, Special Arad, absolut onorabil site de presă! De fapt, ÎNTREAGA PRESĂ trebuie să fie SOLIDARĂ cu jurnalistul LUCIAN VALERIU pentru atitudinea sa JURNALISTICĂ. Este , poate , UNICA VOCE curată, dezinteresată, axată PUR pe dreptul de a informa corect și obiectiv opinia publică, Fără obediență în fața nimănui. Absolut FIDEL conceptului de presă curată – drept câștigat cu propriul sânge în acel noiembrie 2001! Nici astăzi cei care au comandat și executat acea bătaie nocturnă, ascunsă sub tufișurile de la Polivalentă – nu au plătit pentru tentativa de omor și acele loviri care l-au țintuit în gips peste 6 luni! Amenințări cu moartea, ofense nemeritate. Totul sub oblăduirea Puterii de care amintiți aici, a Poliției, Parchetului, chiar a Presei care nu a întreprins în bloc o anchetă jurnalistică de valoare. Dosarul lovirii jurnalistului Lucian Valeriu, primul jurnalist bătut pentru că a scris ADEVĂRUL despre CORUPȚIE – a rămas tăcut, îngreunat sub praful celor 19 ani trecuți… Rușine!!! astăzi, același jurnalist este târât prin tribunale pentru că a criticat pe DREPT, un ce?! Un CĂCAT cu SERVIETĂ! Luați-i dracului servieta și lăsați doar căcatul să se afunde în căcat! Fiți uniți, solidari cu aceia care au în continuare CURAJ să scrie CURAT, CORECT, OBIECTIV! LUcian Valeriu este primul exemplu de presă adevărată! Felicitări pentru solidaritate!

   +7 voturi
   +1
   -1
  5. in calitate de functionar public am fost amenintat si umilit de acest gounoi!!
   dara nu ma las te dau in judecata pitecantropule, nu mai strigi la cetateni, striga la proasta de (cenzurat e redacție!!
   demisia (cenzurat de redactie) pana aici ti-a fost!!

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.