marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  O problemă pentru serviciile… avansate: care e firma din Timișoara la care i-a băgat Sultanul de la Spitalul Județean 700.000 de euro în buzunarul de la spate?

  de Lucian Valeriu | 16 mai 2014, 10:28 AM | Culise

  11

  Ecuație de sistem

  a.)
  Se dă:
   Program european pentru îmbunătățirea serviciilor I.T. la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad (director, dr. Bogdan Totolici) – accesare fonduri în valoare de 2.000.000 de Euro. Programul implică implementarea unui sistem performant de evidență a pacienților.
  Se cere: Licitație pentru punere în aplicare.
  Se rezolvă: Câștigă o firmă din Timișoara… cu dedicație, aproape sigur, propusă, adusă și plătită în avans cu 700.000 de Euro…

  b.)
  Se dă: 
  În cadrul spitalului exista un asemenea sistem. Funcționa, funcționează și acum și este destul de performant. Un sistem adus la Arad de o firmă din Cluj. Prin urmare, firma timișoreană nici nu a mai trebuit să vină să-și „implementeze programul” pe care l-a câștigat… De altfel, firme care chiar au vrut să îl implementeze, au fost refuzate! Firma timișoreană a luat banu, l-a împărțit cu cine a trebuit și… ăsta a fost potul.
  Se cere: Cum se numește dealerul, cum se numește firma și cine e pierzătorul în acest sistem de ecuații (ne)cunoscute?

  Suplimentar, pentru nota 10, să se răspundă: de ce?

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ar trebbui sa verifice cineva eficienta proiectului si utilitatealui……niciodata nimeni si nimic nu a lucrat pe acea retea…..praf si pulbere peste monitoare si tastaturi….zac in saloane mai letargice decat asistentele si medicii!

   0 voturi
   +1
   -1
  2. Fără A și B – nu știm unde au ascuns proiectele cu finanțare europeană privind strategiile de perfecționare a diferitelor servicii medicale din județean. Le găsește fantoma lui hipocrate, poate. Când a scris presa de vreo licitație care s-a efectuat sau care va fi? Ce comisie de anchetă – PE BUNE – a scormonit vreodată prin actele lor ce duhnesc a anestezic general?! E de-ajuns să te uiți în actele BT-ului, a celor din consiliul de administrație și găsești toate răspunsurile deodată! Doar ”pierzătorul” nu-l găsești pt că acela însumează în sine pacienții, toți cei care apelează prin dreptul contribuțiilor la Sanătate – la vreun serviciu medical. Pt ”nota 10” : de-aceea pt că noi suntem… iar ”ei este”!

   0 voturi
   +1
   -1
  3. Grea problema! O singura necunoscuta si mai multe ecuatii? Dumneavoastra vreti sa ne incurcati. La atatia bani era loc si de doua necunoscute. Acuma inteleg de ce se bateau pe functia de manager dr. Totolici si dr.Olaru. Sigur banii nu erau pentru bonuri de masa pentru angajati.
   Totusi Consiliul judetean care administreaza spitalul judetean doarme, sau frauda incepe acolo si acesti directori politici, care nu au nimic in comun cu sistemul sanitar, sunt doar pionii prin care se oficializeaza astfel de „afaceri”…

   0 voturi
   +1
   -1
  4. ai dreptate. Stiti cati bani a bagat sultanul la buzunarul de la spate din achizitiile de medicamente etc etc etc controlate de el total? Se plimba hartiile medicamentele etc etc etc nu ajung la spital. Sultanul ia medicamentul si incaseaza banul. Pe sectii nu avem nimic numai suferinta si situatii fictiv raportate. Stiti ce datorii a platit si mai are de platit spitalul pe medicamentele etc etc etc neajunse niciodata la spital? Contributia pentru sanatate se duce in buzunare nu in sanatate.Datoria lunara este frauda lunara.

   0 voturi
   +1
   -1
  5. Stimabililor, presa are rolul de a SESIZA! Dacă un subiect a ajuns deja în mâna unui ziarist acesta verifică tot ce ține de acel subiect. Dar e grav pentru că subiectul e mai mult decât copt, e deja putred. Toți, vorbesc de cei care lucrați în sănătate, ”supuși”, adică, ați tăcut, ați înghițit și ați comentat pe la colțuri. Boala a devenit cronică și acum e în fază terminală, cancer generalizat. De aici încolo operația de extirpare înseamnă să lași ”bolnavul” fără organe, un fel de „ambalaj” gol în care să grefezi organe sănătoase. Aici, însă nu mai e nimic de făcut decât de înlăturat total ”corpul” bolnav și CAUZA care l-a îmbolnăvit. Una dintre cauze sunteți și voi pt că ați tăcut lăsându-i să-și întindă tentaculele corupției și influenței pe banii și viața noastră/voastră care NU CONTEAZĂ! (dle ioțcu). Știți de ani de zile despre mizeriile și corupția ocupării unui post prin ”concurs” sau vacant, despre furtul de bani din ”proiecte” pe care nu le utilizează nimeni, medicamente care nu există, contracte false, licitații cu dedicație, atâția bani ajunși în buzunarul acestor prezențe de ieri și de azi la conducerea județeanului (și celelalte spitale)… Nicio investiție nu a lăsat buzunarul gol al acestor mizerabili care-și permit să ne fure viața! Fără supărare, cei mai vinovați pt ceea ce este acum – sunteți voi cei care ați știut dar ați TĂCUT! Tăcerea asta de AUR i-a urcat acolo unde sunt acum. Fără curaj și responsabilitate, fără decizia fermă de a pune PUNCT odată acestui sistem putred și cangrenos – nu veți face nimic. Veți îndura totul ca niște slugi bătute de soartă, tot ce hotărăsc sultanul, sultana, favorita, cadânele, etc. Chiar nu v-ați săturat de atâta minciună și necinste?! Ce e pacientul dacă nu o țintă de furat: unul îi ia din porția de mâncare, altul îi ia dreptul la medicațe, celălalt nu-l tratează până nu scoate banul, etc. Oameni, treziți-vă sau muriți!

   0 voturi
   +1
   -1
  6. Imprejurarile au facut sa-l cunosc pe acest doctor Totolici aparent un bun profesionist cu o vasta experienta in domeniu. Dar am avut ocazia sa mi se confirme ca aparentele insala. In spital se folosesc practici medicale de joase calitate nepermise nici unui incepator. Ca drept urmare aceasta sectie condusa de doctorul Totolici are cel mai mare grad de mortalitate raportata la alte sectii cu profil similar din tara. Observand aceste lucruri am incercat sa imbunatatesc bunul mers al sectiei pentru a ridica standardele calitatii servicilor medicale. Cu toate ca intentiile mele erau de buna credinta doctorul Totolici, prin numerosi subalterni a inceput sa-mi transmita si sa prolifereze amenintari la adresa mea deranjandu-l suflul de nou adus de mine. Avand in vedere pozitia de conducere pe care o ocupa si pe care a transformat-o din sectie spitaliceasca publica in sectie privata condusa si manipulata dupa bunul lui plac. In randurile urmatoare as dori sa explic afirmatiile mele de mai sus: nu se tine cont de protocoale medicale standard, efectueaza interventii chirurgicale de diferite specialitati in conditii neactuale nici in lumea a treia.
   Toate aceste incalcari grave nu se iau in considerare de catre Colegiul Medicilor si Medicina Legala deoarece intre ei exista interese comune financiare. Foloseste diferite metode murdare de santaj uzand de subalterni pentru a indeparta orice persoana care vine din afara si nu se integreaza si nu se lasa angrenata in sistemul lui corupt. Nu are scrupule si deontologie medicala pentru a determina un om cu bune intentii care nu doreste „sa ingenuncheze” si sa accepte sistemul lui totalitar de a conduce. Pentru a indeparta o astfel de persoana recurge la metode josnice (greve, santaj, dosare medicale contrafacute, influente politice: de exemplu doamna Bocora si fostul Ministru de Sanatate Nicolaescu). In acea sectie medicala condusa de doctorul Totolici nu primeaza bolnavul si bunele practici medicale pentru salvarea vietii acestora mergandu-se pe ideea preconceputa ca o persoana ajunsa la varsta de peste 60 de ani este normal sa moara spunand ca a trait destul. Am constatat cu stupoare ca in aceasta sectie de chirurgie nu se face analiza deceselor asa cum ar fi normal sa se faca in fiecare luna sau chiar cand este imperios necesar, deoarece gradul mortalitatii este foarte ridicat: uneori sunt doua sau trei decese care survin postoperator in decursul unei zile. Toate aceste fapte grave in procedura medicala spitaliceasca se musamalizeaza prin diferite parghii pe care le are la indemana: Medicina Legala, Colegiul Medicilor.
   Sunt foarte multe de spus despre metodele inumane si practici barbare de ev mediu puse in practica de acest om diabolic si acceptate tacit de „clica locala” care nu face decat rau calitatii actului medical in Arad.
   P.S. Datorita bunelor mele intentii si integritatii mele am fost supus la denigrare profesionala , santaj, amenintari si implicit familia mea are de suferit.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.