O nouă ediție a Taberei internaționale de caligrafie, la Bata
După întreruperea datorată pandemiei din 2020 și 2021, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad lansează o nouă ediție, a XII-a, a Taberei internaționale de caligrafie, ilustrație de carte și bandă desenată de la Bata.
Proiect inițiat de biblioteca arădeană în anul 2008 în cadrul programului european „Cultura 2007-2013”, alături de instituții similare din Belgia, Bulgaria, Cehia, Franța, Polonia, Slovacia, Spania și Ungaria și concretizat/ materializat prin două proiecte europene eșalonate pe patru ani – Animaliter și Et lettera – Tabăra internațională de caligrafie și ilustrație de carte a continuat până în 2019 sub formă de workshop-uri la Bata, expoziții cu lucrări individuale, cataloage, la Arad precum și opere/lucrări colective rămase în patrimoniul local al comunei gazdă. În cadrul fiecărei ediții din perioada 2008-2019, cei peste de 70 de tineri artiști din România și din străinătate au realizat caligrafii și ilustrații după texte din literatura română și universală grupate în jurul unor teme cum ar fi : „A fost o dată la Bata”, „Încă o dată la Bata”, „Întâlnirile de la Bata”, „Bata, buricul pământului”, „Visul unei nopți de vară la… Bata”, „Copacul”, „Vânătoarea de vise”, „Poveștile copilăriei”, „Amintiri din copilărie”, „Jocurile copilăriei”, „Nuntă la Bata”.
Ce aduce nou ediția 2022 a taberei de la Bata? Alături de caligrafie ca element de continuitate, organizatorii invită 8 tineri artiști să se aplece asupra unui gen extrem de apreciat cum este cel al benzii desenate, lucrările lor urmând să fie adunate într-o carte cu tema generală Copilăria la Bata/ Am fost odată copil la Bata/ Il était une fois les enfants de Bata. Cartea ar urma să fie distribuită în toate bibliotecile județene din țară precum și în toate bibliotecile orășenești și comunale din judetul Arad.
Condițiile de participare la workshop. Organizatorii se obligă:
• să asigure transportul participanților de la Arad la Bata (21 august) și retur (30 august)
• să asigure cazarea și masa participanților începând cu cina din ziua de duminică 21 august până la micul dejun din ziua de 31 august (10 nopti de cazare)
• să pună la dispoziția participanților toate materialele necesare procesului de creație.
În ceea ce privește participanții:
• aceștia trebuie să fie studenți în ani de început ai unor facultăți cu profil arte plastice
• workshop-ul se adresează cu precădere tinerilor artiști cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani
• fiecare participant va trebui să elaboreze 4-5 pagini de bandă desenată A3 care vor rămâne în proprietatea Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol”
• cheltuielile de deplasare din țara/orașul de origine până la Arad și retur revin participanților
Cei interesați sunt invitați să trimită un CV precum și un portofoliu de lucrări până cel târziu vineri 15 iunie pe adresa [email protected].
Comentariile portalului
si minciuna-i vorba. "Florin Pop, director general FCC Environment Romania SRL a explicat pentru Special Arad că firma este de ceva vreme pe pierdere, .................... Directorul a dorit să sublinieze că (...)
Poate vreun liberal destionic,demn urmas al Bratienilor,are o firma ce comercializeaza Poxipoll,un adeziv eficient,si care poate lipi sinele de tramvai,cel putin pana la viitoarele alegeri. (...)
Uta plătește "chiria" bazelor de antrenament, dar și stadionul, din banii primiți de la bugetul local! Deci, din banii noștri, ai plătitorilor de taxe și (...)