duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Percheziții în comuna Bata, la firme care vând materiale de construcții, într-un dosar de evaziune fiscală

  de Ioana Costaș | 5 martie 2024, 7:06 PM | Știri Arad

  0

  Trei percheziții domiciliare au fost efectuate marți, 5 martie, în comuna Bata – județul Arad, comuna Gurasada – județul Hunedoara, respectiv municipiul Deva – județul Hunedoara de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, împreună cu polițiștii din cadrul IPJ AradServiciul de Investigare a Criminalității Economice în cadrul unui dosar penal. Acesta vizează săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul comerțului cu materiale de construcții, constând în reținerea și neplata, încasarea și neplata în cel mult 60 de zile de la termenul de scadență prevăzut de lege a impozitelor și contribuțiilor prevăzute în anexa la Legea nr.241/2005. Prejudiciul în acest dosar se ridică la peste 1.200.000 de lei.

  În fapt, din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că „în perioada 2021-2023 o societate comercială cu sediul social în sat Bata, comuna Bata, județul Arad, în urma operațiunilor comerciale derulate, a înregistrat în actele contabile cheltuieli susceptibile a avea un caracter fictiv, nu a declarat și nu a achitat impozitul pe veniturile obținute din alte surse, respectiv nu a achitat într-un termen de 60 de zile de la scadență impozitele și contribuțiile cu reținere la sursă, cauzând bugetului de stat un prejudiciu în cuantum total de 1.214.443 de lei”.

  Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad „investigațiile vizează un număr de două persoane fizice și o persoană juridică. În cauză au fost identificate bunuri mobile și imobile, respectiv conturi bancare asupra cărora s-au dispus măsuri asiguratorii, constând în sechestru asupra bunurilor mobile și imobile și poprirea conturilor celor trei suspecți, în vederea reparării daunelor cauzate prin comiterea infracțiunii, până la concurența sumei de 1.214.443 de lei”.

  Citește și: Evaziune fiscală cu bonuri contrafăcute de la benzinării. Patru administratori ai unor firme de transport cu sediul în Arad sunt urmăriți penal

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.