joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  O firmă din Pecica va construi un nou ansamblu rezidențial în Aradul Nou

  de Raluca Medeleanu | 19 ianuarie 2023, 6:31 PM | Administraţie | Recomandările editorilor | Știri Arad

  3

  simulare din PUZ

  Compania Claire Immobiliare SRL, cu sediul în Pecica, vrea să construiască un ansamblu rezidențial în Aradul Nou, pe strada Nicolae Iorga, la est de autostrada Timișoara – Nădlac. Administratoarea companiei este Martine Oberle, de origine franceză, care deține și firma producătoare de mobilier la comandă AXE Mobilier SRL, tot din Pecica.

  Proiectul imobiliar va fi realizat pe două terenuri care însumează un total de 10.383 metri pătrați, deși se stipulează că zona studiată are 44.134 metri pătrați. Certificatul de urbanism a fost obținut în februarie 2022, construcțiile aprobate urmând să aibă un regim de înălțime de un etaj (S/D+P+1E), spațiile verzi impuse sunt de minim 20% din suprafața parcelei, iar pentru fiecare parcelă cu destinația de locuire se acceptă un singur acces carosabil. Despre parcări, se menționează că „se va asigura în interiorul limitei de proprietate a fiecărui imobil rezultat 1 loc de parcare. Se va realiza 1 loc de parcare suplimentar, pentru fiecare parcelă de locuit în parte, realizat paralel cu drumul de incinta” și că aceste parcări se vor realiza cu dale înierbate. Conform planurilor, există 23 de parcele, unele de 254 mp, altele de 321 mp. Accesul auto/pietonal se va realiza dinspre str. Laurențiu Luca.

  De asemenea, se stipulează că „amplasamentul analizat nu este racordat la rețelele tehnico-edilitare existente în zonă, însă dispune în apropiere de rețele de apă, canalizare, energie electrică și gaze naturale, în sistemul centralizat, din str. Coloniștilor”. În PUZ există atașat însă avizele de la E-Distribuție, de la Compania de Apă și Delgaz (în toate aceste cazuri, doar avize de amplasament/principiu, nu de racordare care trebuie obținute ulterior).

  Studiul geotehnic a fost realizat de firma „Lucru bine făcut” SRL, din Fântânele. Documentele PUZ și RLU au fost întocmite de firma TARA PLAN SRL din Arad. Aceste documente pot fi studiate în întregime AICI. După perioada de afișare la transparență decizională, proiectele vor fi supuse la vot în Consiliul Local, iar dezvoltatorii preconizează să înceapă lucrările în aprilie 2023, urmând ca recepția noilor imobile să se efectueze în mai 2025.

  ansamblu rezidential str nicolae iorga aradul nouClaire Immobiliare SRL case in aradul nou schita

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.