O decizie contra copiilor pentru un bloc de voturi – interviu fulger cu Alexandru Mészár, cel care a obținut acum câțiva ani interzicerea circulației mașinilor în Piața Sporturilor (P)

  de | 19 septembrie 2020, 9:01 AM | Politikos

  4

  – Foarte multă lume a devenit atentă la postarea Dumneavoastră de pe FB, fiind revoltată cu privire la redeschiderea circulației pentru mașini pe aleea din fața Bazinului Delfinul. Care este de fapt problema?

  – Ne-am trezit cu o hotărâre a primăriei care deschide circulația între Calea Iuliu Maniu și Splaiul General Praporgescu în fața bazinului de înot Delfinul și a sălii polivalente Victoria. Acest lucru este inadmisibil și anormal din mai multe puncte de vedere, înainte de toate din perspectiva siguranței copiilor și însoțitorilor. Zeci, vara chiar sute, de copii ies de la bazin direct pe șosea, nu există trotuar în acea zonă. Undeva e normal să nu fie trotuar, deoarece este o piață și nu una oarecare, ci Piața Sporturilor.

  Această piață, în fiecare după amiază, în vacanță și dimineața, se transformă într-un loc de joacă pentru copii. Am montat două panouri de baschet în fața sălii sporturilor, avem planuri să instalăm și alte echipamente pentru copii și cetățenii doritori de mișcare. Normalitatea în ziua de azi este să identificăm, să protejăm și să dezvoltăm asemenea spații.

  – De ce s-a întâmplat asta acum, la deschiderea anului școlar și cu câteva zile înainte de alegeri, ce credeți?

  – Locatarii unui bloc din zonă solicită de mai mulți ani această modificare. Reprezentantul blocului a fost și la mine personal, în calitatea mea de director al DJST. Bineînțeles nici eu, atunci nici primăria nu am fost de acord cu solicitarea de a da drumul la mașini în piață, cunoscând și faptul că în trecut s-a produs un accident, un copil a fost lovit de o mașină tocmai când ieșea de la bazin.

  Având în vedere că dintr-o dată, cu o săptămână înainte de alegeri, a fost aprobată solicitarea locatarilor acestui bloc, este evident că decizia a fost luată pentru un bloc de voturi.

  – Ce veți face în continuare? Veți încerca să interveniți pentru ca să se revină la situația de dinainte?

  – Nu vom ceda, trebuie să convingem că siguranța copiilor, cetățenilor, spațiile destinate pentru joacă și timp liber, băncile etc. sunt mai importante decât dorința unora de a ajunge cu 30 de secunde mai repede la garaj.

  Dacă cei care au decis gândeau în mod european, azi nu aveam acest subiect.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Domnule Meszar Cred că nu sunteți cu informațiile la zi! Sute de mașini trec zilnic pe la ușa blocurilor 22,23,24,25,unele cu viteză destul de mare,punând în pericol bătrânii,copiii și nu numai,ființe umane care locuiesc acolo.Trotuarele sunt discontinui,în unele porțiuni lipsesc.Viețile celor care locuiesc acolo sunt puse în pericol în fiecare zi.Nimeni,inclusiv dumneavoastră care dacă nu mă înșel candidați pentru ceva funcție prin administrația locală,n-ați propus niciun fel de măsuri de limitare a vitezei (zonă rezidențială)sau eventual instituirea unui sens unic.Oare oamenii de la acele blocuri nu trebuiesc protejați? Mi se pare că pe aici fiecare cu interesul! Eu cred că prin redeschiderea străzii respective s-a mai descongestionat circulația în zona ,,Profi,, unde se produceau blocaje la orele de vârf.Sugerez Comisiei locale pentru sistematizarea circulației,să facă un studiu pentru a se circula și pe acolo în condiții civilizate.

   --3 voturi
   +1
   -1
  2. Chiar titlul articolului este fără echivoc : redeschiderea !
   Idiotenia a fost când s-a închis acel drum, nu acum când se revine la normalitate.
   Despre porțiunea închisă în piata Avram Iancu, nimic ? A! Încercați să obțineți voturi, ca orice politician mimând fără rusine grija fata de copii.

   --1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.