O cercetătoare susține că a fost violată în metaversul lui Zuckerberg

  de - | 31 mai 2022, 8:38 AM | Internaţional | IT

  0

  (foto: captură video)

  O cercetătoare afirmă că a fost violată în metaversul companiei lui Mark Zuckerberg la o oră după ce a intrat în spațiul virtual pentru a studia comportamentul utilizatorilor săi, relatează Business Insider, citat de HotNews.

  Incidentul a fost raportat într-un raport publicat pe 24 mai de către SumOfUs, un ONG din Statele Unite al cărui scop declarat este limitarea influenței marilor corporații internaționale.

  Potrivit relatării publicate în raportul organizației, mai mulți utilizatori ai metaversului Horizon World creat de Meta/Facebook au invitat-o pe cercetătoare la o petrecere privată din spațiul virtual mai devreme în cursul lunii mai.

  Într-o înregistrare video publicată de cei de la SumOfUs și care poate fi văzută AICI, un avatar de sex masculin se apropie foarte mult de cercetătoare, în timp ce un altul din apropiere privește, ambii utilizatori făcând comentarii licențioase.

  Într-o altă înregistrare pe care activiștii nu au dorit să o publice, cercetătoarea „a fost condusă într-o cameră privată unde a fost violată de un utilizator”, potrivit SumOfUS.

  Cercetătoarea a relatat că, deși incidentul a avut loc într-un spațiu virtual, s-a simțit „dezorientată” de ceea ce se întâmplă și că a resimțit în viața reală faptul că a fost atinsă în metavers deoarece controlerul său a început să vibreze în momentele respective.

  Citește continuarea pe HotNews.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.