O adolescentă dintr-un centru de plasament s-a spânzurat de dorul familiei care a îngrijit-o

  de - | 4 decembrie 2015, 8:05 PM | Naţional

  0

  Acuzaţii grave la adresa angajaţilor din cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Dolj, după ce o elevă de 14 ani s-a spânzurat în urmă cu două zile de o ţeavă de gaze. Asistentul maternal susţine că adolescenta şi-a pus capăt zilelor din cauză că a fost luată de lângă familia care a crescut-o timp de 11 ani şi dusă înapoi în centrul de plasament.

  Cristina a locuit timp de 11 ani la asistentul maternal, însă, în urmă cu trei ani, a fost adusă înapoi în centrul de plasament. Adolescenta s-a simţit abandonată, iar de atunci a intrat într-o depresie din care nu a mai putut ieşi. În urmă cu două zile, fata s-a spânzurat de o ţeavă de gaze. „Sistemul este de vină. Am pierdut un înger de copil. Cristina era speranţa şi viitorul meu. A recurs la acest gest din cauză că au luat-o de lângă mine“, a spus Aneta Toma, asistentul maternal.

  Adolescenta a premeditat absolut totul, iar înainte să îşi pună capăt zilelor le-a spus colegelor de apartament ce are de gând să facă. Cristina a lăsat şi un bilet de adio. „Ea sufera extrem de mult de când a fost adusă înapoi la centrul de plasament. Nu îşi dorea decât să se reîntoarcă la familia care a crescut-o timp de 11 ani. Nouă ne-a spus că vrea să se spânzure, dar nu am crezut-o. Ne-a spus acest lucru cu zâmbetul pe buze“, a povestit una dintre colegele Cristinei.

  Conducerea Direcţiei pentru Protecţia Copilului Dolj a declarat că asistentului maternal i-a fost retras atestatul pe motive medicale, iar astfel Cristina a trebuit să se reîntoarcă la centrul de plasament.

  „Au fost perioada în care copilul şi-a dorit să revină lângă asistentul maternal şi perioade în care nu şi-a dorit acest lucru. Deocamdată, nimeni nu a fost tras la răspundere, însă am demarat o anchetă în acest caz“, a spus Florin Stancu, directorul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Dolj. Asistentul maternal a cerut să se facă dreptate în acest caz, iar vinovaţii să plătească pentru moartea Cristinei.

  Sursa: Adevărul

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.