marþi, 28 mai, 2024

Special Arad Logo

  Numărul IMEI: ce este, unde se găsește și la ce se utilizează?

  de Special Arad | 15 aprilie 2019, 10:54 AM | IT

  0

  Numărul IMEI (International Mobile Equipment Identity) al unui smartphone este un număr unic de identificare format din 15 cifre. Acesta poate fi utilizat pentru a bloca sau debloca un smartphone de la distanță sau mai precis pentru a permite sau nu accesul dispozitivul din rețelele operatorului. De asemenea, datorită acestui număr, telefoanele pot efectua apeluri de urgență chiar și fără o cartelă SIM.

  Numărul IMEI permite, de asemenea, identificarea unui smartphone furat, care este de un mare ajutor pentru identificarea unor astfel de dispozitive când cumpărați un smartphone utilizat. Numărul IMEI (15 cifre zecimale: 14 cifre plus o cifră de control) include informații privind originea, modelul și numărul de serie al dispozitivului.

  International Mobile Equipment Identity – IMEI, este un număr unic care vă permite să identificați independent de cartela SIM orice dispozitiv care se poate conecta la rețelele GSM, UMTS și LTE. Oferă operatorilor o mai mare flexibilitate pentru a spori securitatea smartphone-urilor, în special permițând sau blocând dispozitivelor din rețeaua lor. Conform PhonAndroid, numărul IMEI permite de asemenea operatorului de telefonie mobilă să cunoască automat tipul de dispozitiv al abonaților săi în scopuri tehnice, de marketing și de asistență pentru clienți.

  Numărul unic IMEI este de obicei tipărit în interiorul compartimentului pentru baterii al telefonului, dar poate fi afișat și pe ecran pe majoritatea telefoanelor, introducând codul secret * # 06 # pe tastatură. Numărul IMEI identifică numai dispozitivul și nu are o relație specială cu abonatul. Dacă telefonul este furat sau nu este la îndemână, numărul IMEI poate fi găsit și pe eticheta de pe ambalajul smartphone-ului și pe factura de achiziție. Puteți cere numărul IMEI și operatorului dvs. de telefonie mobilă.

  În mod specific, acest număr permite, în caz de furt, interzicerea utilizării dispozitivului în rețeaua operatorilor. Dacă respectivul telefon a fost furat și ați reclamat acest lucru operatorului de telefonie, acest număr poate fi adăugat într-o listă neagră. Acest lucru face ca telefonul să fie inutil în acea rețea și uneori în alte rețele, chiar dacă hoțul schimbă modulul de identitate al abonatului (cartela SIM) al telefonului. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna eficient: aceste baze de date nu sunt întotdeauna bine conectate la nivel internațional și sunt în majoritate naționale sau regionale.

  Mai recent, site-urile private se oferă să înregistreze numerele IMEI ale utilizatorilor, mai ales atunci când sunt furate. Interesul este că un cumpărător al unui smartphone utilizat poate verifica astfel numărul IMEI al noului său dispozitiv care nu face parte din aceste baze de date, pur și simplu prin introducerea numărului IMEI al smartphone-ului în Google.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.