duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cum să tăiați cartela micro SIM pentru a obține o cartelă nano SIM

  de Special Arad | 4 martie 2019, 10:54 AM | IT

  0

  Standardele cartelelor SIM evoluează în același timp cu designul smartphone-urilor noastre, mereu mai mici și mai subțiri. Telefoanele de ultimă generație au locașul pentru cartela SIM mai mic. Trebuie să mergeți la un atelier specializat să vă redimensioneze cartela SIM sau, acest lucru îl puteți face singuri, fără a mai costa timp pierdut și bani.

  Dacă ați cumpărat un nou smartphone, de exemplu un Samsung Galaxy S9 sau un alt model de telefon de ultimă generație, formatul acestuia pentru cartela SIM este de tip nano SIM. Dacă, de exemplu, ați primit telefonul cadou, dar nu aveți cartela SIM de dimensiunea corespunzătoare, nu mai trebuie să cereți de la operatorul de telefonie mobilă o altă cartelă. Unii utilizatori doresc să utilizeze imediat noul smartphone.

  Indiferent dacă aveți o cartelă mini SIM (cea mai mare) și doriți să treceți la micro SIM sau nano SIM, o puteți face singuri! Înainte de toate trebuie să aveţi o minimă îndemânare pentru astfel de lucru, oarecum migălos. Trebuie să acordați mare atenţie acestei operaţiuni pentru a nu tăia greşit cartela. Iată cum să tăiați cartela SIM astfel încât să fie în cele din urmă în formatul corect.

  Înainte de a începe trebuie să știți că acest lucru implică și riscuri, conform site-ului PhoneAndroid. Noi vă explicăm cum să faceți dar, cel responsabil de o eventuală manipulare greșită sunteți dvs.

  Înainte de a începe trebuie să aveți o foarfecă foarte bine ascuțită. Apoi, copiați la imprimantă de pe internet un șablon al cartelei necesare telefonului, un micro SIM sau nano SIM. Puneti SIM-ul vostru în șablonul copiat și lipiți-l cu o bandă dublu adezivă. Trasați liniile cu ajutorul unei rigle și a unui un creion bine ascuțit. Liniile trasate trebuie să fie cât mai subțiri și să respecte fidel conturul. Apoi tăiați cu atenție cartela SIM urmând liniile. Trebuie să aveți grijă pentru că aceasta este cea mai delicată operație. Nu va grăbiți și încercați să vă concentrați cât mai bine!

  La sfârșit cu o pilă foarte fină sau un șmirghel fin, ajustați foarte ușor muchiile pentru a elimina bavurile rămase. Eventual rotunjiți foarte puțin colțurile. Dacă noua cartelă nu intră totuși în locaș, vedeți unde nu este dimensiunea potrivită și piliți ușor din acea zonă. Dacă urmați acești pași cu atenție, totul ar trebui să fie bine. Dacă noul SIM încape în locașul cartelei din telefon atunci ați făcut o treabă bună.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.