„Nu vă țineți în gură cu mine!” Un preot a refuzat să oficieze o înmormântare și a umilit rudele decedatei | Video

  de - | 18 august 2020, 12:38 PM | Naţional

  0

  (foto: captură video)

  Un preot din Cluj s-a supărat foarte tare şi a reuşit să facă o criză de nervi, de neimaginat, în momentul când se afla la o înmormântare, şi şi-ar fi dat seama că rudele decedatei nu au plătit taxa pentru locul de veci, cu toate că femeia avea mormânt acolo, scriu cei de la ziartopdearges.ro

  Părintele Florin Parasca, paroh în Tăuți, Cluj, a pretins familiei să-şi ceară iertare pentru modul în care a fost tratat și să îi pupe mâinile. Într-o filmare de Foaia Transilvană este surprins scandalul care se desfășoară la capul defunctei, cu rudele acesteia.

  „Nu încep slujba de înmormântare până când familia nu-şi cere iertare pentru modul urât în care s-a comportat cu mine în ultimele trei zile”, a spus preotul ortodox Florin Parasca.

  Membrii familiei şi-au oferit scuzele preotului, iar acesta a întins mâinile să-i fie pupate. În acel moment, oamenii prezenţi la înmormântare au vociferat şi acesta a fost apostrofat: „De ce v-aţi făcut preot?”

  „Biserica are rânduiala ei ca orice instituţie. Eu ce vreau cu treaba asta, ca pacea să se aşeze peste noi. Şi eu sunt tulburat şi dânşii. Ei îşi cer iertare şi eu îi iert. Acum toţi suntem tensionaţi dar în timp se pot întâmpla lucruri urâte şi neplăcute. Sunteţi oameni în vârstă şi aţi văzut câte necazuri se pot întâmpla în viaţa unei familii, când o familie se răscoală asupra bisericii. De aceea vă spun haideţi să fie cu duh de pace, să ne iertăm şi şi să putem slujim în tihnă că altfel eu nu pot să slujesc. Dumnezeu să vă ierte şi să ridice blestemul asupra familiei dvs. şi asupra urmaşilor şi să îl şteargă. Pentru că modul în care v-aţi comportat în aceste trei zile mi-a mâhnit sufletul. Nu m-aţi înţeles. Mi-aţi făcut reclamaţii. M-aţi ponegrit în tot satul. Aţi ajuns tot la cuvintele mele”, a spus preotul Parasca.

  Un apropiat al familiei a declarat pentru presa locală că preotul a condiționat slujba de înmormântare de suma de 5.000 de lei, pentru ca defuncta să fie înmormântată în cimitirul din Tăuți.
  Sursa: stirideactualitate

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.