Fiu de avocat, infractor necondamnat. După ce a ucis un bătrân, proiectându-l câțiva metri în aer, șoferul și-a continuat drumul | Video

  de - | 22 August 2021, 5:39 PM | Naţional

  0

  Tânărul care a lovit cu maşina, sâmbătă, 21 august 2021, în municipiul Slatina, un bărbat care traversa strada pe trecerea pentru pietoni avea permisul reţinut şi circula cu dovadă obţinută de la procuror. Şoferul Claudiu Bădiţă (25 ani)  a lovit sâmbătă, 21 august 2021, pe strada Cireaşov din Slatina, un bărbat de 68 ani, din Bucureşti, care traversa strada pe trecerea pentru pietoni.

  Pe imaginile surprinse de o cameră de supraveghere se vede cum maşina se apropie cu viteză şi pietonul nu are nicio şansă, deşi grăbeşte pasul.

  Autovehiculul care circula din sens opus oprise la trecerea pentru pietoni, tânărul şofer, în schimb, nici măcar n-a schiţat o urmă de frânare sau de evitare a impactului, semn că, cel mai probabil, nu l-a văzut pe bărbatul care se angajase în traversarea străzii. Viteza cu care tânărul circula în localitate este estimată de şoferii care au văzut imaginile la peste 80 km/h, însă urmează să fie stabilită cu exactitate în urma cercetărilor şi expertizelor din dosar. „Fiu de avocat, de aici deducem că o să scape ieftin“ Şoferul, care a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, circula în baza unei dovezi obţinute de la procuror.

  Lui Bădiţă poliţiştii îi reţinuseră permisul de conducere, eliberându-i dovadă fără drept de a conduce, în urma unui accident produs în 2019, tot în Slatina, de la care a  fugit imediat după ce a lovit victima.  La câteva zile însă a obţinut de la procurorul care ancheta cazul de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului dovadă pentru a putea circula. Legislaţia care reglementează situaţiile apărute pe perioada stării de urgenţă şi ulterior a stării de alertă l-a avantajat, astfel că de anul trecut nu a mai fost obligat să revină lunar la procuror pentru reînnoirea respectivei dovezi.

  Este de menţionat că în urma accidentului produs ieri nu s-a dispus nicio măsură preventivă în cazul său. Cei care au văzut pe reţelele sociale imaginile cu momentul impactului fatal sunt scandalizaţi şi se tem că şoferul ar putea scăpa nepedepsit. „Criminal – fiu de avocat, de aici deducem că o să scape ieftin, deja s-a dat ştirea falsa ca vinovatul este pietonul…“, este unul dintre comentarii.

  Citeste mai multe pe: adevărul

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.