miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Un scandal din Alfa s-a lăsat cu un dosar penal pentru contrabandă cu țigări

  de Special Arad | 28 februarie 2022, 4:32 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat. Vineri seara în jurul orei 21.00, un echipaj de Jandarmerie a fost solicitat prin apel la 112, să intervină la o adresă din cartierul Alfa, pentru aplanarea unui conflict în care erau implicate mai multe persoane.

  Echipajul de Jandarmerie s-a deplasat de urgență la adresa indicată unde i-a identificat pe participanții la scandal, doi bărbați cu vârste de 18 respectiv 66 de ani, din Arad, care se certau pe fondul unor neînțelegeri privind o sumă de bani. Jandarmii au aplanat conflictul, iar în urma verificărilor efectuate au constatat că, scandalul dintre cei doi bărbați ar fi pornit de la o presupusă activitate de comerț ilicită, eșuată, cu țigări netimbrate. Tânărul de 18 ani ar fi comandat 146 pachete cu țigări netimbrate, însă, în momentul în care trebuia să ridice marfa s-a răzgândit cu privire la prețul pe care urma să-l achite. Țigările au fost descoperite într-o sacoșă pe care bărbatul de 66 de ani o avea asupra s-a.

  Având în vedere cele constatate, jandarmii au ridicat țigările în vederea confiscării și au întocmit actele necesare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „desfacerea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia”, conform Legii 86/2006, privind Codul vamal al României.

  Totodată, cei doi bărbați au fost sancționați și contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei fiecare, pentru provocare și participare la scandal, în conformitate cu Legea nr. 61/1991R, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

  Actele de sesizare împreună cu țigările netimbrate au fost predate organelor de Poliție în vederea continuării cercetărilor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.