marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Au sosit primele 10 „insule ecologice” în cartierul Alfa

  de Raluca Medeleanu | 8 noiembrie 2022, 7:24 PM | Știri Arad

  0

  În această toamnă, Primăria a depus cerere de finanțare prin PNRR în vederea obținerii unor „insule ecologice”, containere speciale pentru colectare selectivă care funcționează pe bază de card. În total, au fost solicitate 200 de astfel de containere. Între timp, pentru că Aradul are cam 400 puncte de colectare, Primăria a început să achiziționeze separat, din bugetul local, treptat, alte astfel de containere. În primă fază au fost comandate 50 care să deservească Alfa și Confecții, iar primele 10 au fost montate azi.

  Fiecare „insulă” conține un ansamblu de containere de 1.1 metri cubi pentru colectarea deșeurilor pe 5 fracții: biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic/ metal, hârtie/ carton.

  Viceprimarul Lazăr Faur s-a deplasat astăzi pe teren pentru a le recepționa pe primele 10 sosite.

  „Primele containere securizate pentru colectarea selectivă a deșeurilor au fost montate, iar locatarii din proximitate primesc cartele de acces. Până la sfârșitul anului acest sistem va fi implementat în două cartiere, Alfa și Confecții. Ne dorim să extindem amenajarea acestui tip de containere securizate în tot orașul”, a anunțat viceprimarul Faur pe pagina sa oficială de Facebook.

  Momentan, containerele nu sunt încuiate până când toate asociațiile de proprietari își vor primi cartelele și li se va explica modul de funcționare.

  • Citește și: Dacă primește finanțare prin PNRR, Aradul va avea 200 „insule ecologice” care se operează pe bază de card – Special Arad · ultimele știri din Arad


   

  Erată: În primă fază, am anunțat că și aceste containere sosite astăzi fac parte din cele cu finanțare PNRR, ulterior am corectat informația, întrucât sunt cele din lotul comandat de Primărie din bugetul local. Ne cerem scuze de eroarea comisă! 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.