joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Nu ne lăsăm călcați în picioare!” Gyuszi Balint scrie logic despre logica inversată și despre furt calificat

  de Lucian Dănilă | 11 mai 2020, 8:03 PM | Recomandările editorilor | Sport

  1

  Gyuszi Balint, antrenorul echipei UTA, liderul autoritar al Ligii secunde în momentul în care pandemia de coronavirus a pus piedică fotbalului, a scris un text pe blogul său pipetafotbalului.com în care ia atitudine față de cei care doresc reluarea campionatului la Liga 2 printr-un play-off în care cele opt echipe participante să intre cu doar jumătate din punctele obținute pe teren.

  Balint face o analogie între Anglia și România, și chiar în titlu sunt amintite cele două țări, dar și FC Liverpool, liderul campionatului din Albion, și UTA, echipa pe care o antrenează și care are 11 puncte avans față de cea de-a doua clasată.

  „UTA nu e Liverpool. Dar nici România nu e Anglia…”, este titlul folosit de Balint, iar argumentele pe care le duce în articol sunt foarte logice, acesta vorbind chiar despre logica inversă pe care se pare că o folosesc mai mulți conducători din Federație și de la anumite cluburi.

  „Știu că traversăm cu toții o perioadă foarte dificilă, la fel de bine știu că, în această perioadă, factorii de decizie din fotbal sunt obligați să ia anumite decizii fără precedent, cel puțin în ceea ce privește reluarea competițiilor. În acest context, observ cu stupoare cum reprezentanți ai unor cluburi din Liga a doua ies public și susțin varianta reluării ligii secunde printr-un play-off cu înjumătățirea punctelor! Bineînțeles, logica s-a întors cu spatele când a auzit această ipoteză, pentru că, indiferent cât de mult te-ai strădui, nu poți găsi un argument logic să susții această variantă! Fac o analogie și mă gândesc ce ar spune opinia publică din Anglia dacă Frank Lampard ar declara că cea mai corectă variantă de reluare a Premier League ar fi play-off cu înjumătățirea punctelor, iar Ole Gunnar Solskjaer l-ar susține în acest demers. Vă imaginați??”, scrie Gyuszi Balint în primul aliniat al articolului.

  Antrenorul grupării arădene a continuat:

  „Vorbesc în calitate de antrenor al unor fotbaliști extraordinari, care au muncit și au făcut sacrificii imense pentru a duce UTA în fruntea Ligii a doua, cu un avans de 11 puncte!!! În acest context al epidemiei vorbim mereu de merit sportiv, de solidaritate, de echitate sportivă,de fair-play!! Domnilor!!! Nu mai folosiți aceste cuvinte când avansați variante care presupun FURT!!! Pentru că înjumătățirea punctelor în mijlocul sezonului asta înseamnă! Furt calificat! Este ca și cum unii așteaptă UTA la cotitură să le dea în cap și să le fure puncte muncite pe teren! Cu ce drept faceți asta? Eu înțeleg că încercați să vă apărați propriile interese, dar sportul este despre altceva! Este noțiunea tuturor cuvintelor pe care vi le-am scris mai sus, cuvinte pe care nu ar trebui să le folosiți dacă sunteți adepții unor astfel de teorii! UTA a demonstrat în acest sezon că este cea mai bună echipă din liga a doua, că își merită acel avans din fruntea clasamentului și, sub nicio formă, nu va accepta să fie călcată în picioare!!!”

   Citiți tot articolul cu click pe pipetafotbalului.com

  UTA nu e Liverpool. Dar nici România nu e Anglia…

  gyuszi

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.