miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Noul președinte al Uniunii Judecătorilor este Dana Gîrbovan de la Curtea de Apel Cluj

  de - | 20 august 2015, 8:26 AM | Naţional

  0

  Dana Gîrbovan, judecător la Curtea de Apel Cluj, a fost aleasă președinte al Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR), iar vicepreședinte – Ioan Ilieș Neamț de la Judecătoria Baia Mare. Mandatelor foștilor membri din Consiliul Director au expirat.

  Alături de președinte și vicepreședinte, din Consiliul Director al UNJR mai fac parte Simona Neacșu, Iulia Craiu, Laura Toma, Marius Motolea și Alin Vasonan.

  „UNJR, sub noua conducere, va acționa cu precădere pe trei paliere de lucru: independenta sistemului de justiție, eficacitatea și calitatea activității judiciare și responsabilizarea actorilor sistemului de justiție”, informează un comunicat al UNJR remis miercuri AGERPRES.

  Potrivit sursei citate, Uniunea Judecătorilor va continua să ia poziție ori de câte ori independența sistemului de justiție în ansamblul său sau a oricărui judecător este amenințată ori riscă să fie amenințată de influențe nepermise din afara sau din interiorul sistemului de justiție.

  UNJR va propune și promova soluții concrete pentru îmbunătățirea actului de justiție, printre care promovarea unui sistem de evaluare efectivă a magistraților, simplificarea procedurilor judiciare și soluții pentru degrevarea instanțelor, stabilirea unor standarde de calitate, popularizarea bunelor practici naționale și internaționale și îmbunătățirea condițiilor de muncă ale judecătorilor, se arată în comunicat.

  Totodată, uniunea va organiza conferințe și seminarii pe probleme practice ivite în activitatea de judecată.

  „Responsabilizarea actorilor care participă la realizarea actului de justiție este un obiectiv asupra căruia Uniunea Judecătorilor se va apleca cu deosebită atenție. În acest sens, UNJR va semnala și va lua atitudine constant față de derapajele apărute în sistemul de justiție. Totodată, având în vedere rolul jucat de către Consiliul Superior al Magistraturii în sistemul judiciar românesc, Uniunea va lua poziție ori de câte ori acest organism nu își va exercita rolul său constituțional și legal”, se subliniază în comunicatul citat. AGERPRES

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.