Noul parc de lângă fosta Prefectură se va numi „Bujor Buda”

  de Raluca Medeleanu | 29 august 2019, 7:07 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  3

  Spațiul verde dintre fosta Prefectură a Aradului și hotelul Continental Forum (Astoria) urmează să fie amenajat într-un parc, la inițiativa Consiliului Județean, care s-a gândit încă de pe acum și la numele pe care îl va avea locul respectiv. Parcul va fi denumit după o personalitate a orașului care nu trebuie uitată, Bujor Buda.

  Bujor Buda s-a născut în anul 1935, în localitatea Pâncota, din județul Arad și a absolvit Institutul Politehnic din Iaşi, promoţia 1958. Oamenii care l-au cunoscut pot afirma într-un glas că a fost un om care și-a iubit enorm orașul și care s-a luptat din răsputeri să îl ducă la potențialul maxim. Din păcate, oricât a militat pentru un oraș modern, civilizat, cu patrimoniul arhitectural conservat ca la carte, lupta sa părea adesea a se da cu morile de vânt. A scris nenumărate articole prin care atenționa „derapajele” din oraș și tot atât de multe prin care propunea soluții, fiind totodată, pe lângă scriitor și jurnalist, și președintele „Pro Urbe” – asociație din Arad care militează și acum, printre altele, pentru conservarea ariei protejate, istorice, a Aradului.

  Pe lângă acest gest de prețuire pe care l-a făcut acum Consiliul Județean Arad, numind parcul respectiv după el, Bujor Buda a mai fost distins pentru simțul civic și promovarea valorilor urbei cu Titlul de Excelență din partea Prmăriei Arad, în 2011.

  Menționăm că elaborarea proiectului și execuția acestuia vor fi efectuate de S.C. Stacons S.R.L., respectiv Asociația „Rubio-Pro Copilărie, Pro Viață”, Stacons angajându-se să elaboreze proiectul tehnic necesar obţinerii autorizaţiei de construire (faza DTAC şi PT), iar Asociația Rubio să amenajeze exclusiv pe cheltuială proprie spațiul verde aferent terenului susmenționat. Consiliul Județean va obține autorizația de construire şi avizele necesare, va achita cotele datorate la Inspecția de Stat în Construcţii pentru execuţia lucrărilor şi urmări lucrările printr-un diriginte de şantier autorizat.

  Iată locul și o primă machetă care arată cum plănuiește Consiliul Județean să amenajeze parcul:


   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.