marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  A apărut și bustul lui Bujor Buda în parcul cu același nume

  de Raluca Medeleanu | 12 octombrie 2020, 10:48 AM | Știri Arad | Strada

  1

  Inaugurarea parcului Bujor Buda, din latura dreaptă a Hotelului Continental din Arad, s-a petrecut în această primăvară însă încă de pe atunci anunțam că evenimentul era incomplet dat fiind faptul că bustul celui după care a fost denumit parcul era încă „în așteptare”. Iată că în acest weekend însă și-a făcut apariția și lucrarea de artă, ce poartă semnătura sculptorului Dumitru Paina.

  Întreaga investiție a tot ceea ce înseamnă amenajarea parcului respectiv a fost realizată din bani privați (ridicându-se la suma de aproximativ 50.000 de euro), bani puși la dispoziție de asociațiile „APTIV” și „Rubio Pro Copilărie Pro Viață”, terenul fiind pus la dispoziție de Consiliul Județean (în a cărei proprietate se află), iar proiectul fiind realizat de firma Stacons.

  Sculptorul arădean Dumitru Paina este membru fondator al filialelor din Arad și Oradea a Uniunii Artiștilor Plastici și, printre altele, e cunoscut pentru realizarea bustului lui Alexandru Ioan Cuza din fața sediului Inspectoratului Județean de Poliție Arad, pentru placa comemorativă a 100 de ani de la zborul lui Aurel Vlaicu, tot din Arad, sau pentru sculptura Reginei Maria din Piața Regele Ferdinand din Oradea.

  Despre Bujor Buda amintim că a murit în 10 martie 2018, la vârsta de 82 de ani. De meserie a fost inginer chimist, dar s-a remarcat ca realizator de emisiuni la InfoTV și la Radio Arad, colaborator al ziarelor Observator și Glasul Aradului și, nu în ultimul rând, ca fondator și președinte al Asociației Pro Urbe, preocuparea sa principală fiind istoria și protejarea patrimoniului arhitectural arădean.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.