Noul ministru al Justiției, despre controversata secție specială: În orice caz, nu pot rămâne lucrurile astfel

  de Special Arad | 6 November 2019, 8:19 AM | Politikos

  0

  (foto: G4Media)

  Noul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat, întrebat dacă va desființa controversata secție de anchetare a magistraților, că lucrurile nu pot rămâne așa cum sunt acum, iar abordarea Guvernului PNL este către modificarea legislativă în Parlament, unde în ultima perioadă „s-au mai schimbat mințile”.
  „Vom merge pe o intervenție în Parlament, pe proiect de lege, vom discuta pe legile justiției, dar eu sper că vom avea o reacție rezonabilă în Parlament”, a declarat Predoiu, întrebat despre desființarea Secției speciale, potrivit Mediafax.
  El a spus că în sistemul judiciar există o tensiune enormă față de această structură de parchet, că „sunt magistrați care reclamă desființarea ei peste noapte” și „magistrați, mai puțini, care spun că este o reparație”.
  „Eu sunt gata să înțeleg rațiunea pentru care s-a gândit o reparație, dar, pe bază de studiu, să vedem despre ce e vorba. În orice caz, nu pot rămâne lucrurile astfel. Noi începem să lucrăm în Parlament și așteptăm o reacție responsabilă din partea Parlamentului. În cadrul fostei majorități devenită minoritate, s-au mai schimbat mințile în ultima perioadă și eu sunt încrezător că vom găsi un răspuns rațional în Parlament”, a declarat Cătălin Predoiu, după ce a preluat mandatul.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.