luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Experţi, despre raportul MCV pentru România: cel mai critic din ultimii 10 ani. De ce Bulgaria a scăpat

  de Special Arad | 23 octombrie 2019, 8:22 AM | Naţional

  0

  captură video Pro Tv

  România este din nou arătată cu degetul. Comisia Europeană a prezentat marţi un nou raport din cadrul mecanismului de cooperare și verificare, iar concluziile sunt alarmante.

  Conform oficialilor europeni, țara noastră a făcut pași înapoi în domeniul justiției. Ei critică slăbirea luptei anticorupție, înființarea secției speciale de anchetare a magistraților, adoptarea controversatelor legi ale justiției, dar și prestația ministrului Tudor Toader și a guvernului PSD-ALDE. Este cel mai critic raport de monitorizare, din ultimii 10 ani, spun analiștii, iar situația este cu atât mai gravă cu cât Bulgaria este decuplată de România și va scăpa îi curând de supraveghere pentru că a făcut progrese.

  Experţii europeni consideră că România nu respecta condiţiile pentru ridicarea mecanismului de monitorizare, pentru că nu a urmat recomandările făcute acum un an. Mai mult, iar în loc de progrese a făcut paşi înapoi.

  DIMITRIS AVRAMOPOULOS, COMISAR EUROPEAN: “De la ultimul raport, Comisia a înregistrat îngrijorări, de mai multe ori, în privința felului în care autoritățile române au continuat reforma juridică și lupta împotriva corupției.”

  Specialiştii spun că lupta anticorupţie a scăzut în intensitate şi eficientă şi remarcă faptul că, odată cu înfiinţarea Secţiei de investigare a Infracţiunilor în justiţie, DNA şi-a pierdut din competen’e. De aceea, specialistiii recomanda numirea unui procuror-sef cu experienţă în lupta anticorupţie, pentru a continua investigaţiile.

  Citește continuarea pe Știrileprotv.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.