Noua armă secretă a militarilor chinezi: maimuțele

  de Special Arad | 9 May 2014, 2:01 PM | Internaţional

  0

  Trupele aeriene chineze au o nouă armă secretă: maimuțele.

  Trupele Aeriene pentru Eliberarea Poporului au antrenat macaci, o specie de maimuțe de talie mică ce se regăsesc în Sud-Estul Asiei, pentru a descuraja păsările să-și facă cuiburi în zonele în care sunt amplasate baze aeriene.

  Maimuțele sunt folosite în acest moment într-o bază aeriană din nodrul Chinei, bază care este situată chiar pe un mare traseu al păsărilor migratoare.

  Când stoluri de păsări zboară în jurul bazei aeriene, acestea pun în pericol avioanele militare. Păsările pot intra la motoarele avioanelor, punând astfel în pericol viețile atât ale păsărilor cât și ale piloților.

  „Nu ne facem griji, acum avem o armă secretă!”, a declarat Su Chuang, ofițer al armatei chineze. Acesata a mai explicat că maimuțele antrenate răspund la sunetul unui fluier.

  Atunci când sunt descoperite cuiburi de păsări în zonele bazelor aeriene, „maimuțele militare” sunt puse să le distrugă.

  Preluare și traducere Andrei G. Fuliaș – Sursa: CNN

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.