miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne! UTA – „U” Cluj 2-1. Evaluarea jucătorilor echipei UTA conform Special Arad

  de Special Arad | 14 august 2022, 5:37 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Spre deosebire de celelalte meciuri pe care le-a disputat în acest campionat, UTA a arătat ieri atitudine, ambiție, dăruire, dar și o organizare defensivă excelentă, cu excepția acelei faze ciudate de la golul lui Bălan venit pe o greșeală mare a lui Postolachi.

  Cei 10.000 de fani au admirat nu atât jocul cât determinarea fiecărui jucător care a evoluat, dar și faptul că a avut puterea să revină după două momente destul de grele, golul egalizator al lui Bălan și golul anulat lui Benga.

  Este tot mai clar că cel puțin patru transferuri realizate în această vară sunt un mare plus, și ne referim aici la Chindriș, Jobello, Postolachi și mai ales Cascini. Două victorii obținute în două meciuri disputate pe propria arenă dau speranțe arădenilor, mai ales că au fost realizate pe un joc cu multe minusuri mai ales din punct de vedere ofensiv. În momentul în care Jobello, Postolachi și ceilalți se vor integra mai bine și din punct de vedere al jocului colectiv, atunci UTA poate avea pretenții de mai mult decât a se salva de la retrogradare.

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Florin Iacob – 6,5 – Nu i se poate imputa nimic la golul marcat din careul mic de Bălan, dar nici nu putem spune că a avut foarte mult de lucru. Câteva mingi respinse la fazele fixe ale clujenilor, apoi acel șut din loviturp liberă a lui Haită și același joc de picior care îl face remarcat meci de meci.

  Marko Vukcevic – 7 – De departe cel mai bun joc din acest campionat al muntenegreanului. A închis foarte bine zona sa, a respins câteva mingi importante din careul arădean, a centrat pentru golul lui Postolachi și a mai avut o acțiune foarte periculoasă încheiată cu o centrare la care nu a ajuns Otele. A făcut inutilă orice încercare a lui Chipciu de a intra în careul arădenilor.

  Alexandru Benga – 7 – Joc foarte bun al fundașului central care a fost printre cei mai constanți jucători ai echipei UTA în acest start de sezon. A și marcat, dar după îndelungi deliberări i s-a anulat reușita pentru offside. I se poate reproșa doar neatenția de la golul egalizator, un gol ciudat primit de UTA după o greșeală cu totul neașteptată a lui Postolachi.

  Andrei Chindriș – 7,5 – Pare a fi noul „ministru al apărării” pentru UTA. A făcut aproape perfect tot ceea ce a fost legat de partea defensivă, iar slalomul său de la faza pe care a încheiat-o cu un șut pe lângă poarta lui Brănescu putea fi una dintre fazele etapei.

  Erion Hoxhallari – 7 – A avut mult de furcă cu Hlistei și apoi cu Eli Fernandes, dar s-a achitat bine de sarcini, uneori chiar cu prețul unor accidentări. Din nou a fost foarte aproape de gol, dar șutul său din voleu a fost respins de Brănescu chiar la faza în care s-a anulat golul lui Benga.

  Damian Isac – 6 – Mai discret decât la alte meciuri, Isac s-a achitat foarte bine de sarcinile defensive avute în fața propriilor fundași centrali, dar a fost absent în ceea ce privește aportul ofensiv.

  Raul Șteau – 6 – Atât cât a fost folosit, Șteau a avut mai mult sarcini defensive de care s-a ocupat cu brio.

  Juan Bautista Cascini – 9 – De departe cel mai bun jucător de pe teren. O capacitate de efort extraordinară, o viziune a jocului foarte bună, a știut să calmeze când se impunea și totdată a știut să accelereze când jocul o cerea. A recuperat nenumărate mingi în zona neutră și a marcat un gol pe cât de important pe atât de spectaculos cu un șut cu piciorul stâng – deși este dreptaci – care l-a lăsat fără replică pe Brănescu.

  Wesley Jobello – 8 – Francezul a atras atenția încă din jocul cu Sepsi, iar ieri a arătat calități care pot să facă din el unul dintre cei mai spectaculoși fotbaliști din Superliga. Co-autor la golul lui Cascini cu o pasă genială, Wesley a fost și la finalizare dar șuturile sale au fost deviate în extremis de adversari. Rapid și cu o tehnică în regim de viteză foarte bună, Jobello are multe de spus la noua sa echipă.

  Florentin Matei – 6 – A fost activ, a apărut și la finalizare dar a fost blocat de Chipciu, de la Florentin se așteaptă încă un „assist” sau acele acțiuni care cu ani în urmă l-au dus în antecamera echipei naționale.

  Desley Ubbink – 6 – Olandezul a fost rezervă, dar când a intrat a arătat că cel puțin din punct de vedere motivațional este… unde trebuie. Fără prea multe reușite, Desley a ajutat în final de meci ca jocul să se desfășoare mai mult spre poarta lui Brănescu.

  Philip Otele – 7 – Cel mai bun joc al nigerianului din acest sezon. A driblat, a recuperat, s-a implicat, dar nu a punctat din punct de vedere al golului sau al assist-ului. Este într-un progres după evoluțiile catastrofale cu Voluntari și Sepsi.

  Claudiu Keseru – 5 – Din nou fără ritm, defazat față de proprii coechipieri, Claudiu s-a remarcat doar la o lovitură liberă pe care chiar el a obținut-o dar a executat-o defectuos.

  Virgiliu Postolachi – 6,5 – S-a luptat mult cu fundașii adverși, a și marcat, dar a și greșit nepermis la golul marcat de clujeni atunci când a pierdut inexplicabil mingea într-o zonă foarte periculoasă, iar de acolo Pires a reușit să îi trimită mingea lui Bălan care a marcat pentru 1-1.

  Orhan Ademi – 5,5 – Încă își caută ritmul și armonia cu coechipierii. Rudimentar din punct de vedere tehnic, Ademi nu reușește încă să se impună nici din punct de vedere fizic.

  Ilie Poenaru – 7 – „U” Cluj venea la Arad după patru etape în care și-a subordonat adversarii din punct de vedere al posesiei și al fazelor de poartă. UTA lui Ilie Poenaru a reușit ieri să își domine adversara, a avut o posesie superioară și tot superioară a fost și la numărul de ocazii importante.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.