vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne! UTA – Farul 0-1. Evaluarea jucătorilor echipei UTA conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 25 februarie 2023, 5:55 PM | Sport

  0

  O nouă dezamăgire la un meci pe teren propriu al Bătrânei Doamne. UTA a întâlnit liderul și, deși conform rapoartelor a controlat jocul atât din punct de vedere al posesiei cât și al numărului de ocazii, echipa lui Gyuszi Balint a părăsit înfrântă arena.

  Farul a câștigat un meci în care a tras de două ori pe spațiul porții lui Balauru, în urma unei acțiuni personale a unui copil în vârstă de 17 ani care a avut curajul să pornească într-o acțiune solitară de la mijlocul terenului deși a plecat dintre trei adversari. Abeid a greșit, Otele nu a mai urmărit faza, iar Benga l-a pierdut pe drum pe Mazilu după ce în prima fază a blocat acțiunea acestuia.

  De partea cealaltă, UTA deși are o posesie mai bună, se complace în același joc previzibil, fără pic de sclipire. Cu excepția lui Otele și cu câteva excepții Rareș Pop, niciunul dintre jucătorii echipei arădene nu știe să facă un dribling și asta duce la acel joc pozițional cu pase repetate pe care orice adversar îl dejoacă foarte ușor.

  UTA nu doar că nu are jucători care să fie în stare să ia o acțiune unu la unu cu adversarul direct, dar nu are nici jucători care să dea o pasă decisivă, Ubbink fiind inexistent la ultimele meciuri, iar Willie Barbosa, intrat în locul lui, era prezent mai mult în mijlocul careului lui Aioani așteptând și acum o centrare de la Otele sau Vukcevic deși el are 160 și un pic de centimetri….

  Benzar s-a accidentat după doar 12 minute și nu a mai putut continua partida, iar Vukcevic, care a intrat în locul său, a arătat că este foarte limitat atunci când urcă în zona careului advers.

  Milosevic a avut un joc excelent cu FC Botoșani, dar ieri a fost inexistent și el la fel ca și Ubbink și Roger. Muntenegreanul are o înălțime de 193 de centimetri dar nu lovește niciodată mingea cu capul, nici dacă lângă el este un adversar mult mai mic de înălțime, iar aseară a atins de două ori mingea în careul lui Aioani fiind total ieșit din joc.

  Balint l-a ținut poate prea mult în teren pe Ubbink, a riscat și a pierdut din nou prin titularizarea lui Roger, Otele arătând că este mult mai util în acest moment decât brazilianul, dar a fost de neînțeles și schimbarea lui Milosevic în minutul 78 cu Postolachi. Dacă tot l-a ținut atât timp în teren pe Milosevic, trebuia să forțeze egalarea cu doi atacanți masivi, iar Milosevic să rămână în teren lângă Postolachi. Dar antrenorul Bătrânei Doamne nu și-a ieșit din nou din obiceiuri și a jucat până la capăt în același sistem deși adversarul conducea încă din minutul 60. Toate schimbările au fost post pe post.

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Dragoș Balauru – 6 – După câteva partide cu greșeli în lanț ale portarilor echipei arădene, aseară Dragoș a oferit siguranță echipei atât la intervenția la șutul lui Grameni, cât și la câteva ieșiri bune din poartă sau la jocul de picior. La golul lui Mazilu, Balauru a atins mingea dar aceasta a fost foarte bine plasată de atacantul Farului la colțul lung.

  Marko Vukcevic – 5 – A intrat în locul accidentatului Benzar și a arătat aceleași carențe în jocul ofensiv, centrările sale fiind aproape fără excepție fără adresă.

  Andrei Chindriș – 6 – Joc simplu și sigur al lui Chindriș la meciul contra liderului, deși a avut o sarcină dificilă de a-i marca pe rând pe Louis Munteanu și pe Alibec, doi dintre cei mai buni atacanți ai campionatului.

  Alexandru Benga – 5,5 – O singură greșeală a făcut Benga dar aceasta s-a văzut imediat pe tabela de marcaj. A fost depășit foarte ușor de Mazilu și nu a avut inspirația de a face un fault tactic în afara careului lui Balauru, fault care ducea la evitarea reușitei oaspeților. Putea egala la ultimul atac al echipei sale, dar șutul său de la 20 de metri a trecut foarte puțin pe lângă poartă.

  Ali Abeid – 6 – Foarte activ în banda stângă, Abeid a împins mult jocul spre careul advers. Ca bilă neagră i se poate imputa că a pierdut foarte ușor mingea la mijlocul terenului la faza golului marcat de Mazilu.

  Idriz Batha – 6 – În nota lui deja obișnuită, un luptător care a câștigat multe mingi în zona mediană, dar unul care nu poate să ofere o ultimă pasă sau să finalizeze vreo acțiune prin care să pună în pericol defensiva adversă. Va fi suspendat pentru partida cu CFR.

  Juan Bautista Cascini – 5 – Nu a adus niciun plus după ce a intrat în locul lui Batha. A jucat foarte mult orizontal fiind foarte departe de forma în care reușea să marcheze aproape meci de meci la Clinceni.

  Paul Anton – 5 – Un joc foarte plat al lui Anton, unul prin care nu a putut oferi deloc elementul surpriză deși era cunoscut pentru aceste calități.

  Roger Junio – 4 – Un nou meci slab al brazilianului revenit de la CFR. A avut o ocazie mare în startul meciului, dar din poziție de singur cu portarul a fost blocat de Aioani. A fost singura dată când a apărut la finalizare, iar ca extremă nu a generat nicio acțiune periculoasă pentru poarta adversă.

  Philip Otele – 6,5 – De departe cel mai activ jucător al arădenilor. S-a arătat foarte mult la joc, a driblat tot ce a întâlnit în cale, a încercat șutul de la distanță, a dus multe mingi în careu, dar niciuna dintre acțiunile sale nu au dus la golul dorit. I-a oferit o minge foarte buna lui Benga în minutele de prelungiri, dar șutul acestuia a trecut foarte puțin pe lângă bară.

  Desley Ubbink – 4 – Olandezul nu se regăsește în ultimele două meciuri. NU a realizat nimic notabil și s-a remarcat doar cu un șut foarte slab de la 16 metri de poartă, mult alături.

  Willie Barbosa – 5 – Deși a încercat să fie prezent în combinațiile echipei sale, lui Willie i-au ieșit foarte puține aseară și de cele mai multe ori fazele de atac ale Bătrânei Doamne l-au găsit izolat în careul advers.

  Rareș Pop – 6 – Până la intrarea lui Otele a fost cel mai activ jucător de atac al echipei sale, dar nu a ajuns niciodată la finalizare. A avut o acțiune solitară foarte bună în repriza a doua, la scorul de 0-0, dar a fost blocat prin fault în ultimul moment de Nedelcu.

  Stefan Milosevic – 4 – Foarte puțin prezent în combinațiile echipei sale în jumătatea adversă, Milosevic a atins foarte rar mingea la partida de aseară. Este corigent la jocul aerian în ciuda staturii sale impozante.

  Virgiliu Postolachi – 6 – În cele 16 minute cât a jucat, Postolachi a fost mai periculos decât Milosevic, cel pe care l-a înlocuit. A câștigat aproape toate duelurile la cap în care a fost implicat și chiar a fost aproape de a marca dar Larie a deviat în extremis în ultimul moment mingea.

  Antrenor Gyuszi Balint – 5 – Antrenorul Bătrânei Doamne a mers pe aceeași tactică în care apărarea preventivă a avut rolul determinant, în care acțiunile de atac s-au purtat de obicei în inferioritate numerică, lent și previzibil. Din nou nu și-a asumat riscuri deși scorul de pe tabelă o cerea și a preferat să evolueze în același modul până la final deși era evident că un joc cu doi atacanți masivi ar fi avut mai multe șanse de reușită în careul advers, în condițiile în care cei care soseau la centrări erau micuții Cascini și Barbosa. L-a schimbat poate prea târziu și pe Ubbink deși era evident că batavul nu produce nimic. ȘI-a asumat din nou riscul titularizării lui Roger în detrimentul lui Otele, dar brazilianul nu a livrat nici el nimic.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.