sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne! Sepsi – UTA 1-0. Evaluarea jucătorilor echipei UTA conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 17 aprilie 2022, 5:44 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Perioadă dificilă pentru UTA în play-out-ul Ligii 1. Deși părea să aspire la locurile care, teoretic, pot duce în Europa, UTA coboară vertiginos în ierarhia campionatului și a ajuns, din nou, să tremure pentru evitarea locurilor care duc la barajul pentru retrogradare.

  Învinsă de Botoșani, apoi de Rapid și acum de Sepsi, UTA a arătat că este departe de pretențiile pentru o competiție europeană. A pierdut, practic, toate jocurile care au contat din aceste prime cinci etape de play-out, victoriile venind în fața echipelor deja retrogradare, Clinceni și Gaz Metan.

  Înfrângerea de la Sepsi o pune pe UTA în ipostaza de a juca un meci de care pe care cu Chindia, pe teren propriu, un meci care o poate scoate definitiv din calculele barajului de retrogradare, dar care, totodată, în cazul unui eșec, o poate coborî și mai mult în clasament.

  UTA nu a marcat nici un gol în jocurile cu Botoșani, Rapid și Sepsi, un alt aspect îngrijorător. Dar cel mai îngrijorător este jocul fără orizont al echipei. Apărarea, care era punctul forte, pare un cașcaval plin de găuri, mijlocul nu mai funcționează deloc. Ubbink, reprofilat, a avut evoluții catastrofale în cele trei meciuri amintite, singurul care joacă la un nivel decent fiind Batha.

  În ceea ce privește linia ofensivă, Otele, jucător spectaculos în întâlnirile cu Clinceni și Gaz Metan, a devenit ieri unul dintre fundașii echipei, el fiind cel care a salvat o minge de pe linia porții, pentru ca la faza golului să comită un henț în careu nesancționat de arbitru. Cardoso nu-și găsește locul ca „număr 9”, iar evoluțiile lui Miculescu au fost și ele din ce în ce mai șterse.

  De pe banca de rezerve nu a venit nici un ajutor în aceste jocuri din play-out. Florentin Matei a fost modest de câte ori a intrat, Dangubic nu a adus nici el nici un plus, Baravykas joacă și el în nota în care evoluează Shlyakov, în timp ce Laukzemis nu a mai apucat să bifeze nici măcar câteva minute.

  Antrenorul Ionuț Badea pare depășit de situație și sistemul folosit de el a slăbit echipa în toate compartimentele. UTA a fost la începutul campionatului o echipă agresivă, o echipă care avea posesia, o echipă care și-a creat meci de meci cinci-șase ocazii de gol, o echipă care, cu excepția jocurilor cu Botoșani, a dominat toate adversarele pe care le-a întâlnit, indiferent că vorbim despre candidatele la titlu, sau echipele aflate în subsolul ierarhiei.

  Ieri, UTA a arătat ca o echipă în corzi în fața celor de la Sepsi. Gruparea antrenată de Bergodi a marcat la ultima fază a meciului, dar până atunci și-a creat șase ocazii uriașe de gol, pe un joc de echipă, pe faze lucrate. UTA a ratat trei ocazii prin Cardoso, Otele și Miculescu, dar cel puțin la primele două a fost vorba fie de greșeala defensivă a gazdelor, fie de o acțiune personală a lui Miculescu. Niciuna pe anumite trasee antrenate…

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Florin Iacob – 6 – A făcut tot ce a depins de el pentru a ține poarta intactă. A scăpat cu noroc de gol în prima parte, atunci când gazdele au trimis de două ori mingea în bară, și a avut o intervenție spectaculoasă la șutul lui Păun. Nu a mai putut face nimic la golul marcat de Bălașa cu un șut sub bară, din drop, de la 8 metri de poartă.

  Marko Vukcevic – 6 – Muntenegreanul a făcut, din nou, multă risipă de efort și s-a văzut în jocul său agresivitatea pozitivă. A avut o sarcină grea de a bloca acțiunile de atac ale gazdelor venite fie de la Ștefănescu, Askovski sau activul fundaș al lui Sepsi, Dumitrescu.

  Vinko Medjimorec – 5 – A jucat simplu, așa cum a făcut-o de fiecare dată când a fost folosit. În interiorul careului, însă, a pierdut multe dueluri care au adus faze periculoase pentru poarta lui Iacob. Chiar și la golul marcat de Bălașa a stat departe de fundașul lui Sepsi.

  Alexandru Benga – 5 – Ca și în cazul lui Medjimorec, Benga a luptat din greu atât cu atacanții lui Sepsi, dar și cu fundașii care urcau în careul arădean la fazele fixe. La golul marcat de Bălașa dă senzația că și-a lăsat capul în jos.

  Evgheny Shlyakov – 4 – A avut o primă parte decentă în care a și reușit un șut la poartă, șut deviat de un adversar în brațele lui Niczuly. A doau repriză a început-o catastrofal, cu șase pase greșite în doar șapte minute, fapt remarcat și de Ionuț Badea care a decis să-l înlocuiască cu Baravykas.

  Rolandas Baravykas – 5 – Intrat în locul lui Shlyakov, lituanianul a luptat din greu cu rapidul Bărbuț, jucător pe care a reușit să-l anihileze. Baravykas, însă, ca și la alte meciuri, păcătuiește foarte mult la jocul ofensiv și la implicarea sa în acțiunile echipei sale. Dă impresia că joacă la alibi.

  Desley Ubbink – 4 – Un nou meci catastrofal al căpitanului echipei arădene din ultima perioadă. Lent, Ubbink a pierdut multe mingi în propria jumătate de teren și nu a reușit să creeze nimic în ultima treime. Evoluțiile sale în acest sistem impus de Ionuț Badea au fost tot mai șterse de la un meci la altul, Ubbink lăsând impresia că sarcinile defensive îi iau mult din energia de care ar avea nevoie pentru a conduce atacurile Bătrânei Doamne.

  Florentin Matei – 5 – S-a zbătut mult după ce a intrat, a luat și câteva acțiuni pe cont propriu, dar toate au fost încheiate prin a pierde mingea, și a participat și la faza defensivă. Din păcate, Matei nu a adus nici un plus în ceea ce privește faza ofensivă.

  Idriz Batha – 6,5 – Este singurul jucător care a avut evoluții constant decente în ultima perioadă. A recuperat multe mingi în zona mediană, a pornit aproape toate fazele de la propria poartă și, deși a fost avertizat de arbitru cu un cartonaș galben, a continuat să joace în nota obișnuită fără a se menaja. Din elanul cu care joacă fiecare fază, Idriz a comis și un fault în propriul careu, dar arbitrul Feșnic a dictat lovitură liberă pentru UTA și i-a acordat cartonaș galben pentru simulare lui Păun.

  Modestas Vorobjovas – 6 – „Mode” a recuperat și el multe mingi în zona mediană, asta fiind de fapt fișa postului său. Din păcate pentru echipă, Vorobjovas livrează aproape toate mingile spre propriul portar sau spre jucătorii din defensivă, fiind o frână pentru jocul echipei în încercarea de a construi acțiuni spre poarta adversă.

  David Miculescu – 6 – Fără a fi ajutat de coechipieri în ultima treime, Miculescu a încercat câteva acțiuni individuale și la una dintre ele l-a servit excelent pe Otele în fața porții lui Niczuly, după ce a depășit doi fundași ai lui Sepsi, dar nigerianul a ratat preluarea. Tot David a fost de două ori aproape de gol la finalul primei părți, însă în repriza secundă, în care UTA a coborât cu toate liniile în propria jumătate, s-a pus în slujba echipei și a participat mai mult la blocarea atacurilor lui Sepsi. Tot în urma unei acțiuni individuale l-a pus pe Dangubic într-o poziție favorabilă în partea secundă cu o pasă excelentă cu călcâiul dintre trei jucători ai lui Sepsi.

  Dumitru Cardoso – 4 – A jucat doar 35 de minute. S-a accidentat la o fază la care el a avut controlul mingii. A ratat nepermis în minutul 12, atunci când Ubbink a recuperat o minge din picioarele lui Păun și l-a lăsat singur cu portarul Niczuly, dar atât preluarea cât și șutul lui Cardoso au fost greșite.

  Filip Dangubic – 5 – Intrat în locul lui Cardoso, Dangubic s-a remarcat la faza din minutul 45, atunci când l-a găsit cu o pasă foarte bună pe Miculescu la limita careului de 16 metri, dar șutul acestuia a fost deviat și apoi respins de Niczuly. Miculescu i-a întors serviciul în repriza a doua, dar centrarea lui Dangubic a fost intuită de portarul lui Sepsi. În rest, am remarcat doar multă risipă de efort și prea puține reușite.

  Philip Otele – 5 – Nota lui Otele este de trecere doar pentru că și-a salvat echipa de la gol prin acea respingere cu capul, foarte spectaculoasă, de pe linia porții, la lovitura de cap a lui Bălașa. În rest, nigerianul a irosit o ocazie imensă în minutul 13 când a ales să preia mingea în locul unei reluări directe spre poartă, tot el fiind și cel care putea fi sancționat cu o lovitură de pedeapsă în faza care a precedat golul, în al treilea minut de prelungiri.

  Ionuț Badea – 4 – Chiar dacă a fost aproape de a obține un egal pe terenul lui Sepsi, Badea a pierdut toate meciurile care au contat, iar UTA sub bagheta sa arată exact ca o echipă provincială, una care joacă să ciupească un punct, o echipă fără identitate, fără agresivitate și care pare sleită de vlagă după minutul 60. Asta ar putea avea legătură și cu faptul că în cele două săptămâni de pauză competițională, „secunzii” lui Badea, care sunt part-time la UTA, erau plecați la acțiunea lotului național Under 21. Sub îndrumarea lui Badea, UTA are mari probleme pe faza defensivă, nu mai livrează aproape deloc din linia mediană, iar atacul este aproape inexistent. Evident că nu am luat ca reper la această mică analiză meciurile cu Clinceni sau cu Gaz Metan.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.