marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne! Chindia – UTA 2-1. Evaluarea jucătorilor echipei UTA conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 4 februarie 2023, 3:54 PM | Sport

  1

  A mai trecut o etapă pentru UTA și s-a mai adăugat o cifră la rubrica „înfrângeri”, iar situația din clasament devine tot mai grea. Probabil, nimeni nu și-ar fi imaginat că după un cantonament în Antalya, după câteva transferuri în posturi considerate deficitare, UTA nu poate aduna mai mult de un punct după meciuri cu echipele din zona de play-out cum sunt FC U, Mioveni sau Chindia.

  Spre deosebire de meciul cu Mioveni, în care UTA a fost depășită clar la capitolul dorință, combativitate, eficiență, ieri, echipa arădeană a fost în multe momente peste adversara sa, dar există acea vorbă care tinde să devină clișeu: „am jucat ca niciodată, am pierdut ca-ntotdeauna…”

  Factorii care au dus la această nouă înfrângere au fost mai mulți. Am putea să enumerăm aici gafa lui Iacob, deciziile cel puțin discutabile ale arbitrului Mladinovici care a anulat inexplicabil un gol al lui Milosevic și nu a dictat un penalty în urma unui fault destul de clar la atacantul muntenegrean. Un alt factor care a contribuit la înfrângerea Bătrânei Doamne au fost schimbările celor doi antrenori. În timp ce Toni Petrea a reglat din mers unele disfuncționalități la echipa sa, având curajul de a-l scoate pe unul dintre jucătorii de bază chiar la pauză, ne referim la Popadiuc, mutările lui Balint au făcut ca jocul echipei să scadă exponențial, Keșeru sau Cascini fiind doar numeric pe teren, contribuția lor fiind egală cu zero. Apoi, în ultimele zece minute, nici Vukcevic, Marrone sau Barbosa nu au adus vreun plus.

  Am putea vorbi și despre evoluția sub standardul primei ligi a lui Hoxhallari, incapacitatea lui Batha de a împinge jocul spre poarta adversă, el fiind un mijlocaș decent doar pe partea de recuperare, Anton care a lipsit mult din joc deși a avut chiar o ocazie uriașă în a doua repriză, Postolachi care a reușit un „assist”, dar a ratat trei ocazii imense, o dată după ce a rămas față în față cu Căbuz, a doua la acea lovitură de cap respinsă de Căbuz, iar la a treia, după o pasă minunată a lui Ubbink, nu a reușit preluarea în fața porții Chindiei, Rareș Pop a fost și el foarte șters, iar Iacob și-a îngropat efectiv echipa…

  Chindia a câștigat și pentru că a beneficiat de deciziile arbitrului, dar și pentru că a fost mai concretă în careul advers, profitând, evident, și de gafa lui Iacob.

  Dar UTA a pierdut și pentru că această echipă nu mai știe de foarte mult timp să se bucure de fotbal. De fapt nici nu știm dacă s-a bucurat vreodată… Otele, prin driblingurile sale, era ultimul care ne făcea să mai tresărim, dar nu mai e nici Otele. Meci de meci vedem niște băieți care aleargă și cam atât, pentru că au mari carențe în a da o pasă simplă, pentru că nu au personalitate, pentră că pierd mereu duelurile care contează în economia partidei și le ratează pe cele care ne-ar putea crea un avantaj, pentru că deși ni se spune săptămânal că trebuie să fie bărbați, ne arată că nu prea sunt… Meciurile echipei UTA sunt lipsite de emoție, unicele emoții fiind cele legate de rezultatul de pe tabelă, dar mai nou echipa primește gol la prima acțiune de atac a adversarilor și se rezolvă repede și problema tabelei… Nu ne-a mai rămas decât un fotbal chinuit într-o situație chinuitoare de a încerca să se salveze de la retrogradarea care par tot mai apropiată.

  Nu știm ce va urma pentru UTA, nu știm nici ce decizii se vor lua în ceea ce privește banca tehnică, dar este cert că drumul acesta pe care se află echipa este direct spre liga secundă. Iar situația este cu atât mai grea cu cât, după un nou meci capital cu FC Botoșani, urmează ultimele cinci partide din sezonul regulat împotriva a cinci dintre cele mai bune echipe din campionat, Hermannstadt, Farul, CFR, FCSB și CS U Craiova.

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Florin Iacob – 3 – O nouă zi neagră pentru portarul echipei UTA, portar care în urmă cu doi ani era selecționat la lotul naționalei mari. Greșeală impardonabilă la gol, plus acea minge scăpată din mâini la ratarea lui Boldor, fac din Iacob un portar care nu mai oferă de o bună bucată de vreme siguranță propriei defensive.

  Romario Benzar – 6 – A evoluat bine în banda dreaptă, și-a respectat sarcinile defensive, iar urcările sale în atac au fost mereu un pericol, oferind centrări de calitate, lucru rar pentru un fundaș lateral din Superliga. A oferit o centrare excelentă pentru Postolachi la faza în care Căbuz a respins de pe linia porții lovitura de cap a atacantului moldovean.

  Erico Da Silva – 6 – A adus un plus de forță în defensivă, a câștigat multe dueluri unu la unu tocmai pe aceste calități fizice, și-a închis bine zona și chiar a apărut la finalizare de câteva ori. Mladinovici a dictat inexplicabil fault la acea fază în care a marcat Milosevici, dar nu a mai dictat penalty la faza în care Erico a fost bruscat de Căbuz în careu în minutele de prelungiri.

  Alexandru Benga – 6 – Un joc destul de sigur al căpitanului Bătrânei Doamne, deși a avut multe dueluri dificile cu Cooper sau Daniel Popa.

  Erion Hoxhallari – 3 – Deși face un efort extraordinar, albanezul este foarte rudimentar atât în intervenții cât și în poziționarea în teren. A stat foarte departe de Cooper la faza primului gol, apărarea preventivă fiind practic inexistentă, cum la fel de departe a fost și de Neguț la cel de-al doilea gol.

  Paul Anton – 5 – Deși a trimis mingea în bară în repriza secundă, Anton este prea puțin asumat pentru un fotbalist care nu cu mult timp în urmă juca titular în echipa națională. Prea lent în jocul la construcție, Anton nu excelează la jocul de recuperare, iar pasele sale sunt de cele mai multe ori în lateral.

  Juan Bautista Cascini – 4 – S-a remarcat doar prin acel cartonaș galben, în rest a fost inexistent.

  Idriz Batha – 6 – Efort considerabil, multe mingi recuperate, dueluri câștigate, dar, din nou, mari carențe la faza de construcție.

  Rareș Pop – 4 – Evoluție foarte slabă a tânărului jucător al Bătrânei Doamne, care nu a reușit niciodată să-și depășească adversarul direct, și el tot un jucător care îndeplinește regula Under 21.

  Desley Ubbink – 6 – A marcat golul egalizator, a recuperat foarte multe mingi la jumătatea terenului, a fost foarte prezent în atacurile poziționale și a mai oferit o pasă minunată pentru Postolachi dar acesta nu a reușit preluarea în careu în fază de singur cu portarul advers.

  Virgiliu Postolachi – 5 – Deși a fost cel mai prezent în joc, cu foarte multe mingi pe care le-a jucat, atacantul moldovean a rămas dator tocmai la ceea ce a contat mai mult, eficiența. A fost de trei ori în fața porții, dar nu a marcat niciodată. S-a făcut remarcat la faza în care a pasat pentru golul lui Ubbink. A fost nehotărât la faza în care s-a trezit cu mingea la picior după greșeala lui Căbuz, a trimis bine acea minge cu capul pe care a respins-o Căbuz, dar a ratat inexplicabil preluarea la pasa lui Ubbink în centrul careului Chindiei.

  Stefan Milosevic – 6 – I s-a refuzat un gol perfect valabil, a avut și un penalty neacordat, dar în general a fost mai mereu al doilea la minge și, în plus, a pierdut foarte ușor mingea la centrul terenului la faza golului marcat de Cooper.

  Antrenor Gyuszi Balint – 4 – Deși echipa a arătat în multe momente consistență în joc, Balint rămâne tributar la mai multe aspecte. Rigiditatea jocului, la care adăugam acele inexactități pe faza defensiva care face ca echipa sa pornească mereu în dezavantaj, dar și insistența de a-l titulariza mereu pe Iacob, deși în ultima perioada a gafat aproape la fiecare meci. La fel și în cazul lui Keșeru, care se vede clar că este depășit fizic de nivelul fotbalului din Superliga.

  ACORDĂ ȘI TU NOTE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI, AICI.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Perfect articolul ,cu o mică precizare la antrenorul echipei. Cum tot ,, aruncă tineri aduși la echipă în cei trei ani, pe la alte echipe unde chiar sunt buni ( ex.Oroian,Calin Popescu,Tescani Goodwin etc.) dar aduce mereu bătrîni expirați și scumpi. Apoi joaca tot timpul cu cei mai lenți jucători nu-i place jocul in viteză și pe extreme cu multe centrări în forță,în fața porții.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.