Notele Bătrânei Doamne! Academica – UTA 0-3. Evaluarea jucătorilor Bătrânei Doamne conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 26 October 2021, 6:56 PM | Sport

  0

  UTA a spulberat echipa lui Ionuț Chirilă, Academica Clinceni, câștigând la scor de neprezentare după o repriză în care au alternat reușitele lui Hora cu gafa de începător a portarului Dobre. O victorie pe care o așteptam, dată fiind diferența din clasament, dar un meci de care ne temeam poate tocmai din cauza acestei diferențe.

  A fost un meci care ne-a amintit de echipa care s-a impus la Pitești și la Mediaș, acolo unde UTA a controlat jocul și la fluierul final al arbitrilor s-a întors acasă cu toate punctele puse în joc. Cu ce rămânem din acest meci? Rămânem cu „dubla” lui Hora, al cărui prim gol a fost scos parcă din puțul experienței sale, dar și al calității. Hora, la cei 32 de ani, a demonstrat și aseară că UTA are nevoie de el. Rămânem cu evoluția excelentă a lui Passaglia, cel care a fost implicat în fazele de la golul al doilea și al treilea, dar tot el a intervenit salvator la câteva mingi din careul arădenilor.

  Practic, cheia jocului de la Clinceni a fost la cei din linia mediană, Roger, Passaglia, Vorobjovas, Ubbink și Miculescu ținându-și adversarii într-un permanent pressing agresiv care a ținut mult timp mingea în jumătatea de teren a celor de la Academica. Rămânem și cu evoluția foarte bună a fundașilor centrali Benga și Medjimorec, dar și cu intervențiile lui Iacob în momente în care meciul putea lua o altă turnură.

  Și, ce e cel mai important este că rămânem cu cele trei puncte, o a doua victorie consecutivă fără gol încasat pentru UTA, și revenirea între primele șase clasate, astfel că visul pentru play-off este tot mai aproape de a deveni realitate deși drumul până acolo mai are multe obstacole. 17…

  Rămânem și cu strategia aleasă de Gyuszi Balint, care de data aceasta a știut să-și motiveze jucătorii astfel încât să evite un nou început mai moale, așa cum s-a întâmplat la meciurile cu Rapid, CFR sau Dinamo, și, de ce nu?, chiar cu FC U Craiova.

  Academica a avut șansele ei, cu ocazii mari la poarta lui Iacob, dar în final victoria Bătrânei Doamne a fost fără dubii. O victorie obținută la același scor cu care UTA a câștigat în primăvară, atunci când Academica se afla pe poziții de play-off, meci disputat pe arena din Clinceni.

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Florin Iacob – 7,5 – O evoluție foarte bună a căpitanului echipei arădene, cu două intervenții excelente, atât la 0-0 cât și la 1-0 pentru UTA. Atunci când el a fost depășit, portarul roș-albilor a fost salvat de bară la execuția lui Cascini.

  Marko Vukcevic – 6 – Un meci destul de bun pentru internaționalul muntenegrean, cu un minus la acuratețe, atunci când ajungea în situația de a-și pune colegii în situații bune de a marca.

  Alexandru Benga – 7,5 – A fost, așa cum se obișnuiește să se spună, imperial. Niciodată nu a pierdut vreun duel direct, a respins excelent un șut care se putea opri în plasă expediat de Pârvulescu și chiar a urcat periculos în atac, cu mingea la picior, dar Ubbink a fost semnalizat în offside la o fază care se putea încheia cu gol.

  Vinko Medjimorec – 7,5 – Poate pentru mulți este o surpriză că Vinko este ales de două etape în echipa de start în detrimentul lui Erico. În ambele meciuri, fotbalistul sosit în această vară din Azerbaidjan a jucat foarte exact și, poate foarte important, nu s-a complicat niciodată în zonele de risc.

  Evgheny Shlyakov – 6 – Rusul redevine de la meci la meci jucătorul pe care l-am văzut în sezonul de primăvară. După evoluții foarte slabe cu Filiași sau Dinamo, în ultimele două etape Evgheny a fost stăpân pe banda sa și a avut chiar și o ocazie bună de a marca, dar șutul său a fost respins de Ureche. La minusuri îi putem pune faza din care Cascini putea marca dar mingea a lovit transversala, argentinianul fiind chiar lângă Shlyakov, dar și pătrunderea mult prea ușoară a lui Omoh în primele zece minute ale jocului.

  David Miculescu – 7 – Ce mult îi place lui David să evolueze în „groapa” din Ștefan cel Mare. A dovedit din nou că are instinct de marcator la o fază la care poate mulți fotbaliști ar fi întors spatele frustrați că portarul a prins mingea. A fost la locul potrivit și a marcat golul care poate a făcut decisiv diferența. David este la al treilea meci consecutiv în care marchează pe arena „Dinamo”.

  Modestas Vorobjovas – 6,5 – Modest, așa cum îi este și numele, lituanianul a jucat excelent la recuperare și a avut o acuratețe foarte bună la pasele scurte. A fost o piesă cheie în lupta pe care UTA a câștigat-o clar la mijlocul terenului.

  Juan Pablo Passaglia – 8 – Fără teama de a greși, credem că a fost cel mai bun meci al argentinianului de la sosirea lui în România, nu neapărat la UTA. A fost peste tot, a recuperat mingi la centrul terenului, a contribuit excelent la jocul de posesie, a respins mingi din fața porții arădene și a fost implicat la fazele golurile 2 și 3. La golul al doilea a fost cel care a trimis cu capul spre poartă, iar portarul Dobre a scăpat balonul din mâini, iar la al treilea gol l-a găsit excelent în fața porții pe Hora.

  Roger Junio – 7,5 – Probabil, în acest moment, Roger este în top 3 al celor mai buni jucători de bandă din Liga 1. Își depășește adversarii cu o ușurință dezarmabilă, profitând de calitățile sale fizice dar și tehnice. Dacă ar fi mai ordonat atunci când ajunge în poziții de finalizare sau de ultima pasă, cel mai probabil că Roger nu ajungea niciodată la UTA… Ieri a fost din nou aproape de a marca, dar centrarea sa deviată de Pashov a lovit bara laterală a porții lui Dobre.

  Desley Ubbink – 7 – O pasă de artist pentru Hora la primul gol, câteva driblinguri spectaculoase și efort în slujba echipei, trei chestii care fac din olandez o piesă grea în angrenajul echipei care a revenit pe locurile de play-off ale Ligii 1.

  Ioan Hora – 8,5 – Contestat de unii, Hora le-a demonstrat aseară tuturor că UTA are mare nevoie de serviciile sale. Primul gol a fost o capodoperă, atât ca execuție cât și ca idee. Un gol venit din experiența și calitatea sa, iar instinctul de marcator l-a dovedit și la golul de 3-0, atunci când a preferat un șut cu latul decât să tragă tare unde vede.

  Paul Mercioiu – 6 – Introdus de Gyuszi Balint încă din minutul 62, Paul a fost oarecum reținut și chiar sufocat după ce a petrecut un sfert de oră pe teren. Este un atacant cu calitate pe care, cel mai probabil, Gyuszi Balint va miza din ce în ce mai mult. Am văzut mostre din calitățile sale la meciurile cu CFR și cu FC U Craiova, dar aseară probabil că a avut și puțin ghinion să fie folosit într-o perioadă în care UTA era mai preocupată să mențină avantajul celor 3 goluri decât să-l marcheze pe al patrulea.

  Liviu Antal – 6 – Fără reușite în cele 15 minute în care a jucat, Liviu a fost atent să-și îndeplinească sarcinile de joc pe care le-a primit la introducerea sa în teren.

  Tomas Wagner – 6,5 – Nepregătit din punct de vedere fizic, fostul atacant de Champions League a arătat calități excelente de pivot. În doar 15 minute cât a stat în teren a avut două așezări foarte bune pentru colegii săi care au încheiat faza cu șuturi la poartă din zonă centrală, dar a fost și aproape de a marca la o fază petrecută în careu, fază la care dacă era mai viclean putea obține un penalty, cehul fiind lovit de fundașul advers în suprafața de pedeapsă.

  Gyuszi Balint – 8 – UTA a arătat în prima repriză a jocului de aseară exact ceea ce le-a cerut Balint jucătorilor la pregătirea acestui joc: agresivitate, incisivitate, siguranță defensivă și eficiență la fazele din careul advers. A fost o victorie fără prea multe comentarii, o victorie a echipei dar și o victorie de antrenor, Balint câștigând clar duelul cu omologul de pe banca Clinceniului, Ionuț Chirilă.

  Rolandas Baravykas și Damian Isac au evoluat prea puțin pentru a putea fi notați.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.