sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Năuciți în clinci… UTA începe dezastruos sezonul, pierzând la Șiria cu Academica Clinceni

  de Lucian Dănilă | 26 februarie 2018, 9:14 AM | Sport

  0

  Tinerii Bătrânei Doamne păreau că pot, că vor, că știu. Păreau… O repriză destul de bună pentru UTA în meciul de sâmbătă cu Academica Clinceni dădeau impresia că gruparea arădeană este pe drumul cel bun iar cele trei puncte îi intră în cont la finalul partidei.

  Un gol rapid, în minutul 10, marcat de Darius Buia, a făcut diferența în prima parte, una în care UTA a atacat mai mult, dar cei de la Academica au arătat că știu să contraatace, iar, când este cazul, știu să construiască și să țină de minge. Chiar și așa, UTA părea că are meciul în mână, că ea este cea care ține frâiele, iar jucătorii arătau ceva ce nu am văzut în toamnă: atitudine.

  Pauza, însă, a fost un sfetnic bun doar pentru cei de la Clinceni. Ilie Poenaru, antrenorul care acum trei ani ducea Voluntariul pe prima scenă, a făcut mutarea câștigătoare: l-a introdus pe jucătorul împrumutat de la FCSB, Vlad Mihalcea, în locul experimentatului Costin Gheorghe. În cinci minute, Academica a arătat că este alta, iar Mihalcea și Moldovan au avut două ocazii uriașe. Mihalcea a schimbat tot jocul și jucătorii arădeni nu puteau să îi ia mingea. Din piciorul său a plecat golul egalării, tânprul de 19 ani centrând în urma unui corner, iar Găină a reluat cu capul în poartă, cu toată opoziția lui Dinculescu care a degajat, dar din spatele liniei porții. Era 1-1 în minutul 55.

  Ilie Poenaru avea să mai facă o schimbare inspirată: Blejdea în locul lui Moldovan, în minutul 66. După doar două minute, Mihalcea l-a găsit pe acesta demarcat în partea stângă, a pătruns în careu și l-a executat pe Bodea pentru 1-2.

  Cristi Todea a mutat și el cu David Popa în locul apaticului Petra. Atacantul întors de la Birmingham putea întoarce soarta partidei, dar arbitrul i-a refuzat un penalty în minutul 76, în urma unei pătrunderi în careu încheiată cu un fault din spate al lui Răuță.

  David Popa avea să marcheze în minutul al doilea de prelungiri, dar, din păcate, în propria poartă, Academica a plecat pe un contraatac în care avea superioritate, David Popa a coborât până în propriul careu, iar centrarea lui Blejdea pentru Mihalcea a fost deviată cu un ultim efort în propria poartă de către Popa. S-a făcut 3-1 pentru Clinceni și semnele nu sunt deloc bune pentru UTA, echipă care este clasată pe locul 12 la doar trei puncte distanță de primul loc retrogradabil și urmează un program infernal, la Mioveni și apoi la Șiria cu Hermanstadt.

  Să vă amintim ultimele două rezultate dintre Academica și UTA, ambele partide fiind disputate la Clinceni? Da, a fost 6-0 pentru UTA în primăvara anului 2017, ca apoi să fie 3-0, tot pentru UTA, în toamnă. Cât de repede se schimbă uneori lucrurile în fotbal…

  „A fost un meci cu două reprize diferite. Chiar dacă nici în prima parte nu am avut o prestaţie foarte bună, am reuşit să înscriem şi să intrăm cu avantaj la pauză. Din păcate, repriza secundă a fost mult mai slabă şi adversarul a reuşit să întoarcă jocul. Au fost momente în care, poate, ne-am mulţumit cu 1-0 şi de aici şi prestaţia noastră mai precaută. Şi la pauză am vorbit să păstrăm ritmul bun şi un control al jocului, dar nu am reuşit. A fost şi schimbarea lor, cu Mihalcea, care a făcut diferenţa şi care în numai în primele cinci minute deja a avut câteva faze prin care a creat panică în apărarea noastră. De acolo, jocul s-a cam rupt, iar după golul de 1-1 am căzut şi mai mult şi nu am mai reuşit să revenim” (Cristian Todea – antrenor UTA)

  „După o perioadă în care am muncit foarte mult în condiţii nefavorabile nouă, se pare că astăzi ne-a ieşit şi am pus practică ceea ce am lucrat. E adevărat, mai mult în a doua repriză. Sunt foarte mulţumit de a doua parte a jocului, deşi chiar şi în prima repriză am făcut lucruri bune, dar ne-a lipsit finalizarea. După pauză, am fost mult mai concentraţi şi jucătorii care au intrat au făcut diferenţa. Ştiam că întâlnim o echipă ca a noastră, aflată în reconstrucţie, care va avea atitudine şi ne va pune probleme. Cunoşteam şi unii jucători de la UTA, jucători care puteau face diferenţa. Ne-am luat măsuri şi se pare că a ieşit bine pentru noi”, (Ilie Poenaru, antrenor Academica Clinceni)

  UTA ARAD – ACADEMICA CLINCENI          1-3 (1-0)

  Stadion: „Otto Greffner” (Şiria – Arad);

  Arbitru: Adrian Illyeş (Ploieşti); Asistenţi: Ionel Valentin Dumitru (Gherghiţa) şi Doru Zamfir (Slatina).

  UTA: Bodea – Polgar, Al. Manea, R. Iuga, Dinculescu – A. Iuga (85 Dorin Toma), Petra (74 David Popa), I. Tănase – Buia, Hlistei – Curtuiuş

  Rezerve: Barna – Roşca, Lazăr, Prună, D. Popa, Jorza, D. Toma

  Antrenor: Cristian Todea

  Clinceni: Ureche – Fl. Achim, Andr. Răuţă, Găină, Dobrescu – Paţurcă, Bg. Barbu – C. Gheorghe (46 Mihalcea), Gliga, Al. Popescu (88 Mihai) – S. Moldovan (66 Blejdea)

  Rezerve: Oct. Vâlceanu – Mih. Şandru, Vl. Mihalcea, Gal, Baniţă, Mihai, Blejdea

  Antrenor: Ilie Poenaru

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.