miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Am aflat nota de plată achitată de Consiliul Județean Arad pentru trei camere „single”, 2 nopți, la Hotelul Lotus 5* Băile Felix

  de Alin Olteanu | 10 aprilie 2023, 12:40 PM | Administraţie | Recomandările editorilor | Știri Arad

  10

  (foto: Special Arad/Lotus)

  Când am publicat articolul pe Special Arad, referitor la distracția administrativă liberală de la Hotelul Lotus 5* din Băile Felix, desfășurată între 3 și 5 aprilie, ne-a scăpat, când am consultat portalul pentru licitații publice, o achiziție publică directă, mai bine zis o notă de plată publică. Aceasta, parafată în 30 martie 2023, este făcută de către Consiliul Județean Arad, prin intermediul unei firme de turism, SC Discover Turism SRL, și are ca descriere următoarele: „Cazare Băile Felix, județul Bihor, Lotus Therm Spa & Luxury Resort 5*, cameră single, perioada 03.04.2023-05.04.2023, două nopți” (3 buc.).

  PLATĂ

  Suma totală plătită de mai-marii Consiliului Județean Arad pentru cazarea de două nopți la Lotus 5* Băile Felix este de 8.028 de lei, adică 1622 euro. Aceasta a fost plata pentru cazare în 3 camere „single”, comandate de autoritatea publică CJ Arad, câte două nopți. Adică: 270 de euro pe cameră, pe noapte. E mult? E puțin? Sunt întrebări la care nici măcar nu vrem să ne hazardăm să dăm un răspuns.

  Citește și: A fost prea mult. Gata, plecați toți!

  Cât a fost nota de plată pentru întreaga paranghelie?…

  Însă, trebuie să subliniem că la întâlnirea de la Băile Felix au participat zeci de primari, precum și alți manageri și directori din societăți ale statului român. Deocamdată nu am găsit alte achiziții făcute de către primării din județul Arad, prin agenții de turism sau direct, de cazare la Hotel Lotus 5*. Oricum, din ce am reușit să aflăm, pentru unii dintre primari a fost un adevărat stres plata camerei, fiindcă au fost nevoiți să scoată banii din buzunar. Dar, probabil, a meritat distracția…

  Însă, dacă le găsim, fiți siguri că o să aflați și dumneavoastră.

  PLATĂ

  Citiți și: La Lotus, hotelul de 5 stele din Băile Felix, primarii PNL Arad fac „teambuilding” să pună țara la cale în apă fierbinte, saună, între masaje și, bineînțeles, cu lăutari

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. La data de 28 martie 2023 a fost publicat Ordinul ministrului Finanțelor Publice nr 1235, pentru actualizarea cuantumului indemnizaţiei de delegare/detaşare şi a cuantumului alocaţiei de cazare prevăzute în anexa la Hotărârea Guvernului nr. 714/2018 privind drepturile şi obligaţiile personalului autorităţilor şi instituţiilor publice pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, precum şi în cazul deplasării în interesul serviciului.

   Alocaţia de cazare, în cuantum 230 lei/zi, în limita căreia trebuie să îşi acopere cheltuielile de cazare, a fost actualizată la suma de 265 lei/zi.

   Dacă lege prevede o limită de 265 lei/zi pentru cazare în interes de serviciu, întrebarea este cum s-au putut plăti din bani publici sume atât de mari???

   +23 voturi
   +1
   -1
  2. Pai ati citat bine,e vorba de deplasari in interes de serviciu,ori deplasarea la frecat ridichea(si nu numai)de la Felix nu a fost in interes de serviciu,ci a fost in interes de divertisment.De aceea au fost acolo si femeile liberale,producerea de satisfactii politice nefiind in interes de serviciu.

   +8 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.