duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update ExclusivLa Lotus, hotelul de 5 stele din Băile Felix, primarii PNL Arad fac „teambuilding” să pună țara la cale în apă fierbinte, saună, între masaje și, bineînțeles, cu lăutari

  Hotelul Lotus, „ocupat” de zeci de mașini liberale sau de instituții (foto: Special Arad)

  Că au fost invitați toți, suntem siguri. Că nu au participat toți primarii PNL Arad, din nou suntem siguri. Și asta o spunem fără vreo reținere, fiindcă am fost acolo, preț de câteva ore. Unde? La Băile Felix, în preajma (fiindcă nu ne-am permis să intrăm, o să ne înțelegeți motivele) complexului Lotus Therm Spa&Luxury Resort 5* (cinci stele), ieri, începând cu orele după-amiezii și continuând până târziu în noapte.

  Suntem convinși că la ora la care scriem aceste rânduri, marți la prânz, aleșii liberali din județul Arad care au răspuns invitației președintelui CJ Arad, Iustin Cionca, se refac în cele… multe oferte de SPA pe care le are complexul de cinci stele din stațiunea Felix. Dat fiind că, probabil, a fost tare grea noaptea. Și lungă…

  Noi nu am făcut decât să răspundem, conform fișei postului, unei așa-zise invitații făcute de o sursă pe care nu o cunoaștem bine, dar care, la rândul ei, a auzit că toți primarii liberali sunt plecați din 3 până în 5 aprilie 2023 la niște „consfătuiri” (vă rugăm să rețineți ghilimelele), nu în județul Arad, la vreo locație dintre cele pe care ni le laudă cu toții (ei, aleșii), ci taman la Felix, stațiunea lui Ilie Bolojan, la, unde altundeva?, cel mai luxos hotel din stațiune, Lotus Therm Spa&Luxury Resort 5*. Sigur, stațiunea nu-i a lui Bolojan, în sens juridic, dar având în vedere investițiile făcute acolo, sub conducerea lui, putem spune că stațiunea îl are patron spiritual pe Bolojan.

  Și am pornit la drum. Altfel nu aveam cum să verificăm credibilitatea sursei. Am plecat luni spre Oradea conștienți fiind că am putea să nu găsim nimic, că primarii liberali sunt serioși și mari „patrioți ai județului Arad”, că sigur, dacă s-ar reuni, ar face-o într-o locație din județul nostru, dacă nu pentru altceva, măcar ca să-i facă în ciudă lui Bolojan că nu-i bagă mii de euro în turismul bihorean. Că ai „noștri” își cheltuie „mărunțișul” la Moneasa.

  Ne-am înșelat. Am ajuns pe noapte în Felix, iar în fața complexului de cinci stele și în parcare cu greu ne-am găsit un loc. Plin de autoturisme cu numere de Arad, zeci, unele cunoscute de noi (prin natura meseriei), altele nu.

  În concluzie, pontul era bun, sursa credibilă. Clar nu aveau cum să fie chiar atâția arădeni în concediu de luni până miercuri și, mai ales, să aleagă toți această locație exclusivistă și scumpă pentru cetățeanul simplu. Nu ne credeți? Urmăriți tarifele de mai jos:

  PNL

  I-am găsit cu greu pe primarii PNL Arad, dar… i-am găsit

  Ne-am învârtit preț de minute bune prin jurul complexului. Ne spuneam că or fi prin vreun salon de conferințe, ascuns privirii publicului, cu intrare doar din interior, că or fi în camere să se refacă după câteva ore de cursuri, nah… aveam ceva idei. Însă, totul ni s-a luminat în momentul în care, în fața noastră, doi tinerei au coborât dintr-o mașină cu numere de Arad și s-au îndreptat spre o parte a complexului neverificată de noi – totuși, complexul e mare.

  Amănuntul cel mai important care ne-a făcut să îi urmăm, puțin camuflați și din cauza temperaturii (1 grad Celsius) și a vântului, au fost cele două pet-uri de câte 5 litri cu, probabil, vin alb și roșu. Cine să meargă la hotel de cinci stele cu vinul „la purtător”? Cu siguranță, nu cineva care-și permite un concediu într-un asemenea complex. E ca și cum Ion Țiriac s-ar duce la Wimbledon cu clisă și ceapă în desagă…

  Răspunsul l-am aflat după câteva minute când, în fața salonului Onix sau Opal (nici nu contează care), afară, am reușit să identificăm „subiecții” – adică, cei câțiva aleși liberali ieșiți la țigară. Iar dinăuntru se  auzea glasul unui celebru „formator, expert în relații interumane și fonduri europene”… care chiar atunci spunea la microfon: „Pentru domnul președinte Cionca, cel care face spitalul de psihiatrie, o dedicație specială: «Am avut o viață tare amărâtă»”… Știa el ceva, dar pentru lăutar psihiatrie și pediatrie înseamnă, probabil, același lucru.

  PNL

  Am ascultat melodia și noi, că doar jurnaliști suntem, plus că ne aflam în documentare și, într-adevăr, am fost sută la sută convinși că avem de-a face cu o mare adunare liberală în momentul în care proaspătul prim-vicepreședinte al organizației de femei a PNL (național), Geanina Pistru, a ieșit din salon să vorbească la telefon, pe ritmul melodiei „Apa trece, pietrele rămân”…

  339371080 222687333758362 5147651097402514620 n

  Primarii PNL Arad lucrează acum pentru noi

  Vă spunem sincer că am mai stat preț de o oră ca să mai vedem (fără să ne vadă ei pe noi… motivele sunt de înțeles) cine participă. Ei bine, mai-marii liberali erau prezenți acolo, adică președintele CJ Arad, Iustin Cionca, deputatul Sergiu Bîlcea, senatorul Ioan Cristina (update, 5 aprilie, ora 10,30), vicepreședintele CJ, Răzvan Cadar. Primarii de orașe de la Pecica, Sântana, Sebiș și Chișineu-Criș nu credem că fumează. Deci, nu au ieșit să îi fotografiem, dar au fost acolo. Așa cum au fost și mulți alții, zeci, dar edili ai unor localități mai mici. V-am spus că le cunoaștem mașinile, chiar și pe cele „închiriate” de la instituții supuse, nu neapărat subordonate.

  În schimb, fumează primarul de la Curtici, directorul adjunct al ADISGD, Simona Stan și alți câțiva, puțini, domni, doamne și domnișoare. Și din cauza acestora, plus a câtorva doamne sau domnișoare (nu vrem să greșim) care au ieșit la țigară direct de pe ringul în care, în cerc, se învârteau ascultând „cursurile de formare profesională” „rostite” de lăutarul pe care, scuzați să fim, nu l-am recunoscut… nu ne-am putut apropia destul încât să filmăm prin geamul salonului. Așa că, plini de frig, dar cu inima plină de bucurie că aleșii noștri locali „lucrează din greu pentru noi” seara, chiar și la ora 23 și mai târziu, până spre dimineață, am plecat din Felix.

  Primarul Aradului, absent

  Am aflat că astăzi ar fi avut loc, tot la Lotus Therm Spa&Luxury Resort 5* niște prezentări pentru ca aleși locali PNL –  plus cei 2 sau 3 UDMR, prezenți și ei la „coaliție” – să dobândească mai multă experiență în accesarea fondurilor europene. Nu ar fi exclus, am aflat pe surse, să le fi făcut o vizită și președintele PNL, europarlamentarul Gheorghe Falcă. Însă, nu știm câți îl vor fi auzit bine astăzi, după obositoarea zi și noapte de ieri la care, normal, s-or fi adăugat și aburii… apei termale, aflată din abundență la Lotus 5*.

  Evident, știm și că primarul Aradului, Călin Bibarț, nu s-a dus la paranghelie, pardon, la consfătuire. Și am aflat că nu ar fi fost nici edilul Ineului, nici cel al Șiriei (update miercuri 5 aprilie, ora 9- „a fost!”) – dar nu băgăm mâna în apă termală fierbinte. Noi așa știm acum, dar vă promitem că o să facem update dacă primim alte informații.

  Iustin Cionca, întru adormirea adversarilor și presei…

  …posta astăzi pe pagina sa de socializare Facebook o imagine cu cer senin și cu ce „isprăvi” a mai făcut unul dintre primarii PNL. Trebuie să subliniem că în Arad la ora respectivă, adică 16,30, ningea, la fel cum, după o oră, același Iustin Cionca posta pe Facebook imagini cu el și primarul Ineului, sub un cer senin, în fața Cetății din Ineu. Să fi dorit să îi inducă în eroare pe ofițerii care-i fac „codiță”?

  Dar, revenind, într-adevăr nu era nicio precipitație acolo unde era în realitate Iustin Cionca: la Felix, în interiorul resortului Lotus, unde doar, poate, cascadele artificiale l-ar fi putut „ploua”.

  „Păi, Geanina e la Ghilea…”

  La întoarcere, vorbeam cu apropiați de-ai noștri și chiar fredonam câteva versuri ale lăutarului fără de podoabă capilară. Și am ajuns la subiectul „Geanina”, cum a ieșit ea, liniștită, să vorbească la telefon. Deodată, brusc am fost întrerupți. „Păi cum e Geanina acolo, la Felix, că numai ce am văzut-o la Ghilea la emisiune?” Și așa au mai plecat câțiva după fentă… Geanina era acolo și chiar s-a încălzit bine în horă cu colegele de partid sau de unde or fi ele.

  Cum nu au ei nicio frică…

  Știam demult despre mulți dintre primari – nu neapărat doar din PNL – că nu mai au nici limite, nici măsură în tot ce fac. Parcă trăiesc deasupra tuturor. Motiv pentru care nici teamă nu mai au, iar toate astea adunate îi fac să-și etaleze fără reținere opulența dobândită din bani publici. La fel, știm că unii dintre cei prezenți au participat de frică… de frica șefilor, bineînțeles, nu a alegătorilor.

  Și mai știm că unora li se va părea un mizilic această agapă tovărășească (nu mai punem ghilimele, pentru că asta este, de fapt). Nouă, și cu siguranță multor altora, ni se pare extrem de grav ce s-a întâmplat și ce se întâmplă cu toți primarii care, în plină criză economică, își permit să participe la o asemenea acțiune. Chiar în timpul săptămânii de lucru.

  Ceea ce nu știm e dacă au făcut-o pe banii lor. Și dacă nu, atunci de unde? Cine a plătit? Cine plătește? Fiindcă suma totală, după două zile și nopți de „teambuilding” politic, nu e greu de prevăzut.

   

  Notă: Fotografiile sunt de calitate mai slabă, unele fiind print-screen după materialele video. Ne crem scuze că nu avem mijloace profesioniste de fotografiat și filmat pe timp de noapte.

  Puteți citi, spre aducere aminte, și: Aroganță totală: paranghelie liberală pe Ștrandul Neptun, fără bilet de intrare! Cum își șterge PNL urmele de pe ștrand

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Întrebare: V–ați fi bucurat să meargă la chempingul ” Culcușul dintre Baloti ” din Cucuieni vale ? Sau sunteți supărat ca nu aveți și dv bani de Luthus ? SUNT PRIMARII DIN JUD ARAD . Cum îi vedem pe ei așa suntem și noi : sus sau jus .

   --11 voturi
   +1
   -1
   • @Ioan – Ne-am fi bucurat să se fi întâlnit pentru chestiuni serioase, nu pentru… dedicații muzicale.
    Ne-am fi bucurat să se fi întâlnit pentru cursuri sau consfătuiri într-una din sălile Consiliului județean, nu într-o stațiune.
    Ne-am fi bucurat să-i vedem mei cumpătați.
    Și de unde știți că nu avem bani pentru hoteluri de 5 stele? Oricum, nu i-am cheltui într-un astfel de resort pentru o ședință de redacție. Și știți de ce? Pentru că sunt bani munciți!

    +26 voturi
    +1
    -1
  2. Cum de unde s-a achitat sejurul?? A plecat o circulară de la CJ semnată de Ando, prin care primarii sunt invitați de către președintele Cionca. Sejurul a fost achitat ca deplasare în interes de serviciu, delegație….din bugetul fiecărei primării.

   +11 voturi
   +1
   -1
  3. bravo…! ati realizat o mega anchetă. primarii si activul de partid au mers la o întâlnire, sesiune de informare, team building… spuneți-i cum vreti. Și ce sa vezi? au fost undeva unde e nu e ieftin (in realitate nu stiti cat au platit, care era oferta pe booking, de cand au rezervat si ce reducere au obtinut pt grup.) Ca sa nu mai vorbim ca au ascultat muzică – absolut scandalos!! Indiferent cat era camera si cat au cheltuit, daca au facut ceva nelegal sunt buni de plata. altminteri terminati cu mizeriile astea populiste de 2 lei, ca nu va mai ia nimeni in serios. mai urmeaza sa scrieti ca geanina are geanta scumpa si pantofi de firmă și că Cionca nu a mancat salam cu soia. Pe bune că acela e publicul caruia va adresați? care pune botul la prostiile astea? Stati ascunși in boscheți sa pozați oamenii aflati in timpul liber. acum cativa ani ati pozat oaspetii veniti la ziua lui Falca la un restaurant. Tot ascunși ca sobolanii ati fost si atunci… Chestiile cu adevarat importante trec pe langa voi iar marile voastre realizari jurnalistice sunt ca mici porcărioare din astea… Vai de voi… Eu zic sa mergeti si voi undeva dragut sa va relaxati, chiar pe banii munciti de care spuneti… Poate nu va strica

   --15 voturi
   +1
   -1
   • @alex – Cu câțiva ani în urmă, întregul dvs. comentariu s-ar fi redus la câteva cuvinte adunate în jurul aceleiasi idei înălțătoare: a furat, dar a și făcut. E drept, între timp reușitele s-au împuținat, s-au înmulțit însă celelalte, inclusiv, iată, cuvintele.
    Știți?, ca să poată fi „buni de plată”, cineva ca noi, ăștia „penibili”, trebuie să aducă la cunoștința publicului „ședințele” aleșilor. Care aleși, de „onești” ce-au fost, s-au ascuns în, probabil, cel mai luxos și scump resort din vestul țării. Și nu în timpul liber cum neadevărat scrieți.
    Știți dvs. că se practică reduceri la acel resort? Poate ne trimiteți o copie după partea dvs. de factură, cu reducere. Noi știm că nici măcar de dragul elevatului eveniment muzical – care, probabil, v-a încântat gusturile, nu ca articolul nostru – resortul nu face reduceri.
    Știm că pentru unii ca dvs. și ca ei, câteva zeci de mii de euro cheltuiți pentru o „agapă tovărășească” este un mizilic. Tot un mizilic este și absența lor de la serviciu în perioada agapei iar eventuala achitare a facturilor din bani publici nici n-ar conta. Legalitate, moralitate? Tot mizilicuri, nu-i așa? Astea sunt doar pentru „penibili” ca noi și cititorii noștri. Pentru ei (voi?) nu contează.
    Să fim considerați „penibili” de o trompetă a celor de teapa petrecăreților pe care-i apreciați atât de tare, este chiar onorant. Ne-ar fi deranjat să ne fi lăudat.
    PS N-am pretins că am făcut o anchetă. Doar am devoalat puțin din fața adevărată a aleșilor.
    Anchetă ar fi, de exemplu, să găsim diplomele de absolvire a liceului unora dintre idolii dvs. Sau declarația de avere de la data începerii primului lor mandat de ales.

    +18 voturi
    +1
    -1
  4. Mai omule, Alex sau cum te-o chema, tu sigur esti unul din ,,botistii de acolo cu marile voastre realizari,,! Acesti jurnalisti au ridicat o simpla problema, adica daca au fost acolo la o reuniune de partid sau ,,teambuilding,, cum ii zici tu pe banii lor proprii sau din banii subventionati ai partidelor politice….foarte bine, sa manance si sa bea cat ii tin ,, foalele,,! EI, DAR DACA AU FOST ACOLO SI AU PLATIT DIN BANII DE LA BUGETUL LOCAL, ATUNCI ESTE O MARE PROBLEMA….STII DE CE? DE DETURNARE DE FONDURI, ASA SE NUMESTE CAND FOLOSESTI BANII PUBLICI IN SCOP PERSONAL SAU ALT SCOP DECAT IN CEL APROBAT PRIN BUGETUL LOCAL ANUAL! Asa ca mai usor cu morala, nu toti suntem ,, botisti,, ca tine si mai stergeti din tupeu ca sunteti agresivi deja!

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.