Noi criterii de carantinare a localităților: se va lua în calcul și numărul de teste Covid efectuate, precum și gradul de ocupare a paturilor din spitale

  de Special Arad | 14 aprilie 2021, 8:06 AM | Coronavirus | Naţional

  0

  Un ordin elaborat de Ministerul Sănătății introduce noi criterii pentru instituirea carantinei în localități. Astfel, pe lângă rata de incidență a cazurilor Covid-19, se va lua în calcul și nivelul de testare, precum și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI, potrivit Hotnews.ro.

  Noul ordin introduce un punctaj, pe baza unei grile, pentru evaluarea riscului epidemiologic dintr-o localitate în vederea instituirii carantinei zonale.

  Municipiile sau zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori riscă să intre în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte.

  Astfel, criteriile pentru instituirea carantinei zonale pentru municipii/zone metropolitane cu peste 100.000 de locuitori sunt:
  -Numărul de teste efectuate în ultimele 7 zile (>/< 10/1.000 de locuitori) -Rata de pozitivitate în ultimele 14 zile (>/< 5%) -Rata de incidență cumulată în 14 zile (>/< 3 cazuri la 1.000 de locuitori) -Trendul incidenței cumulate pentru ultimele 14 zile (crescător/ staționar/ descrescător) -Număr de cazuri din focare/nr. total cazuri din UAT* 100 (>/< 50%) -Gradul de ocupare a paturilor ATI în județ (>/< 90%) -Gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților cu COVID-19 în județ (>/< 90%) Iar criteriile luate în calcul pentru instituirea carantinei în restul zonelor sunt: -Rata de incidență cumulată în 14 zile (>/< 3 cazuri la 1.000 de locuitori) -Trendul incidenței cumulate pentru ultimele 14 zile (crescător/ staționar/ descrescător) -Numărul de cazuri din focare/nr. total cazuri din UAT* 100 (>/< 50%) -Gradul de ocupare a paturilor ATI în județ (>/< 90%) -Gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților cu COVID-19 în județ (>/< 90%)

  Pentru ieșirea din carantină a unei localități este prevăzut un singur criteriu — rata de incidență sub 3 cazuri la 1.000 de locuitori.

  sursa: Hotnews.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.