Noi bani pentru pierderile CET. Peste 6 milioane de lei din bugetul local vor acoperi doar o parte din datoriile societății

  de Raluca Medeleanu | 9 ianuarie 2018, 12:51 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  1

  Având în vedere cererile SC CET Hidrocarburi SA Arad trimise către Primăria Arad referitoare la aprobarea pierderilor generate de prestarea serviciului public de termoficare în Municipiul Arad, consilierii locali municipali au votat în unanimitate în ședința de marți, 9 ianuarie, atât aprobarea bilanțului pierderilor înregistrate de societate, cât și acoperirea parţială, cu suma de 6.018.942 lei din bugetul local, a acestor pierderi induse de prestarea serviciului public de producţie, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice pentru populaţie, în sistem centralizat şi neacceptate în preţ/tarif.

  Cei 6 milioane de lei care vor fi trimiși din Bugetul General de Venituri și Cheltuieli a Municipiului Arad către CET sunt, de această dată, cu scopul ca societatea să plătească gazele naturale livrate de furnizorul C-Gaz & Energy Distribuție, începand cu data de 1 ianuarie 2018.

  Proiectul de hotărâre nr.11/2018 prezintă bilanțul pierderilor induse de prestarea serviciului public de productie, transport, distributie si furnizare a energiei termice pentru populatie in sistem centralizat, inregistrate de operatorul SC CET Hidrocarburi SA Arad, in perioada iulie 2016 – decembrie 2016.

  Bilantului energetic pentru sistemul centralizat de producere, transport şi distribuţie a energiei termice din Municipiul Arad, în perioada mai sus stipulată, se prezintă în felul următor:

  – ANRSC a avizat preturi/tarife cu o pierdere de 10,2% pentru activitatea de transport si 8,4% pentru activitatea de distributie, rezultand o cantitate de energie termica neacoperita prin tarifele practicate astfel: un total de 7.096.961 lei, din care valoarea aferentă populației fiind de 5.520.725,96 lei

  – Practicarea unor preturi de furnizare a energiei termice pentru populatie sub preturile avizate de ANRSC prin Aviz 3420451/01.10.2010 astfel: un total de 640.465 lei, din care valoarea aferentă populației fiind de 498.217,72 lei.

  ————————————

  Menționăm că la începutul lunii decembrie, în cadrul unei ședințe CLM, atât Primăria Arad cât și Guvernul României au trimis bani pentru acoperirea unei părți a pierderilor pe care le înregistrează compania lunar. Situația în care se află în ultimii ani societatea care furnizează căldură în locuințele arădenilor este într-adevăr alarmantă, iar în afară de a trimite bani pentru a acoperii pierderile de milioane și milioane de lei pe care CET le înregistrează mereu, nimeni nu pare să fie capabil să găsească o reală soluție pentru a rezolva problema acestor scurgeri enorme de bani.

  Comentarii

  1. Cine sunt acționarii firmei C GAZ & ENERGY DISTRIBUTIE SRL?
   Care este relația între reprezentanții firmei și falcă/CLM?
   Când au făcut licitația de furnizare de gaz cei de la CET? Cine au licitat și pe ce considerente a câștigat licitația srl-ul menționat?
   De ce nu se atinge nimeni de Mafia din Energie, condusă și administrată de ANRESC în România?

   Dacă vei găsii răspunsuri la întrebările astea, cel puțin, vei înțelege de ce CET-ul reprezintă o „Gaură Neagră”, menținut pe linia de plutire de CLM-Arad. Cu actuala Mafie Politică din România, nu se poate soluționa problema CET-ului.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Distribuie articolul

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad