Nivelul de imunitate colectivă din România este de 60% în mediul urban, însă „valul 4 este mai aproape decât se credea inițial”

  de - | 13 July 2021, 8:48 AM | Coronavirus | Naţional | Sănătate

  0

  (foto: captură video Aleph News)

  Circa șase milioane de persoane s-au imunizat prin vaccin anti-Covid sau contactarea bolii în România. Mihai Marcu, CEO MedLife Group, spune însă că valul patru este mai aproape decât se credea inițial. Problema este că o persoană infectată cu tulpina Delta contaminează în medie alte aproape 7 (6.8) persoane, potrivit Aleph News.

  Un studiu asupra cifrelor imunizării colective conchide că valul patru, cu tulpina Delta a SARS-CoV-2, ar putea lovi România în cel mult o lună – cu efecte grave și posibil reveniri ale restricțiilor.

  Studiul efectuat în România arată că peste 60% din populația urbană, între 6 și 7 milioane de persoane, a căpătat imunitate în fața virusului. Prin infectare sau vaccinare. La nivel național, vorbim despre 10-12 milioane oameni care au trecut prin boală ori s-au vaccinat, spune Mihai Marcu, CEO MedLife Group.

  cifrele imunizarii
  Captură video Aleph News

  Gradul de imunizare a evoluat de la 2% în aprilie 2020, la 60% în iunie 2021.

  Nu e cazul pentru relaxare, totuși.

  „Diferența e că, acum, cea mai mare parte din populație este imunizată și nu contează numărul de infectări, ci dacă vor fi forme severe și o presiune pe sistemul medical. Trebuie să fim prudenți, mai ales cu persoanele vulnerabile”, a subliniat Dr. Adrian Marinescu, medic infecționist la spitalul Matei Balș, în emisiunea „Știu”, la Aleph News.

  Dr. Marinescu a mai spus că varianta Delta nu a generat forme severe de COVID-19.

  „Trebuie să continuăm cu vaccinarea și să avem o atitudine prudentă”, a mai spus sursa citată.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.