Update 2Nicolae Ioțcu, fostul președinte al CJ Arad, condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare!

  de O. Peniță | 26 iunie 2017, 1:13 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  20

  Titlu principal (ora 10.25): 4 ani de închisoare cu executare pentru Nicolae Ioțcu în Dosarul „Mită în trandafiri”!

  Știri Arad. Magistrații Tribunalului Timiș au redactat și publicat sentința în dosarul de corupție „Mită în trandafiri”, cel în care Nicolae Ioțcu, fostul președinte al Consiliului Județean a fost judecat pentru că a fost prins încasând o mită de 10.000 de euro.

  Astfel, fostul președinte al Consiliului Județean Arad a fost condamnat, pentru trafic de influență, la 4 (patru) ani de închisoare cu EXECUTARE. confiscarea sumelor de 35 de mii de lei și 10.000 de euro! Ceilalți doi inculpați în dosar, Alin Pătrașcu (administratorul societății SC Medicare Tehnics) și Adrian Nedelciu (fost director executiv în cadrul Direcției Tehnice Investiții din CJA) au primit ani mai puțini, și cu SUSPENDARE. Nedelciu – 2 ani cu suspendare sub supraveghere, iar Pătrașcu – un an și nouă luni cu „suspendare”. Sentința nu este definitivă.

  În dosarul întocmit de procurorii DNA se spune că, în cursul anului 2012, Ioţcu Petru Nicolae, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, a pretins de la administratorul unei societăţi comerciale suma de 40.000 de euro, pentru a-și exercita influența în cadrul procedurii organizate la nivelul Consiliului Județean Arad, pentru atribuirea preferenţială a unui contract de achiziție publică privind “Furnizarea în leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad”, în valoare de 1.600.000 de euro.

  Astfel, Ioţcu Petru Nicolae i-a determinat pe funcţionarii din subordine să întocmească un caiet de sarcini preferenţial şi a stabilit comisia de evaluare a ofertelor depuse, influenţând pe membrii comisiei, astfel încât aceștia să stabilească ca și câștigător al procedurii societatea menţionată anterior în asociere cu o altă firmă.

  Urmare a acestei influențe exercitate, contractul respectiv a fost câștigat în luna octombrie 2014 de către asocierea formată din cele două societăți. La data de 22 iulie 2015 inculpatul Ioţcu Petru Nicolae a primit de la administratorul firmei respective, printr-un intermediar, suma de 35.000 lei, urmând ca ulterior să i se remită în mai multe tranșe şi diferenţa din suma totală pretinsă. În data de 24 iulie 2015, cu ocazia primirii sumei de 10.000 euro de la persoana intermediară (reprezentând o nouă tranșă din suma totală de 40.000 de euro), inculpatul Ioţcu Petru Nicolae a fost prins în flagrant de către procurorii anticorupţie, asupra sa fiind găsită suma respectivă de bani.


   

  UPDATE – Convorbirea cu Nicolae Ioțcu a fost una foarte scurtă pentru redactorii Special Arad care l-au sunat la telefonul mobil pentru a-i cere o poziție vizavi de sentința judecătorilor. Așadar, am sunat de trei ori și doar a treia oară ne-a răspuns. Imediat după ce a spus „Alo”, am fost puțin nesimțiți și prost crescuți și i-am spus rapid că vrem să aflăm ce poziție are în legătură cu condamnarea sa. Știam că ne pasează și, când colo, chiar așa s-a întâmplat: „Dar cine sunteți dumneavoastră?” – ne-a întrebat imediat. I-am spus: „De la Special Arad”. Așa că și-a spus placa: „A! Nu discut despre sentință, discutați cu avocații, eu nu discut cu nimeni, mai ales cu dumneavoastră, cei de la Special Arad. Discutați cu avocații…”.

  Sincer, fără să ne dăm seama care e motivul exact, ne-am simțit onorați. De ce? Pentru că suntem singurii din presă, până la această oră, care l-au sunat pe fostul – în devenire – sultan, și cărora ne-a dat răspunsul așteptat: „Nu discut cu voi”. Din fericire, nici noi cu dumneavoastră în calitate de președinte al Consiliului Județean Arad – am gândit… dar nu am spus, din politețe.

  P.S. Avocații lui Ioțcu spun că vor face apel. Normal.

   


  UPDATE 2

  Curtea de Apel Timișoara a respins recursul formulat de Nicolae Ioțcu, menținând decizia Tribunalului Timișoara, așa cum știm acesta fiind condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. Astfel, fostul președinte al Consiliului Județean Arad se va prezenta azi la Polție pentru a fi dus în Penitenciar.

  Iată soluția pe scurt: În baza art. 421 pct.1 lit.b C.p.p. respinge ca nefondate apelurile declarate de Parchetul de pe lângă ÎCCJ – DNA- Serviciul Teritorial Timişoara şi inculpaţii Ioţcu Petru Nicolae, Nedelciu Adrian, Pătraşcu Alin Mircea împotriva sentinţei penale nr. 103/PI din 21.03.2017 pronuntată de Tribunalul Timiş în dosarul nr. 6310/30/2015. În baza art. 275 al. 2 C.p.p. obligă pe inculpaţii apelanţi Ioţcu Petru Nicolae, Nedelciu Adrian, Pătraşcu Alin Mircea la plata sumei de 150 lei fiecare cheltuieli judiciare către stat. În baza art.275 alin.3 C.p.p. celelalte cheltuieli judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În baza art.275 alin.6 C.p.p. dispune plata sumei de 260 lei reprezentând onorariu avocat din oficiu pentru av. Chiriac Simona Alina şi a sumei de 260 lei reprezentând onorariu parţial avocat din oficiu pentru av. Ungur Horia Şerban din contul Ministerului Justiţiei în contul Baroului Timiş. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 26.06.2017.
  Document: Hotarâre  806/2017  26.06.2017

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Bine ca i-au dat la asta 4 ani cu executare si la fostul primar de la Zarand are 3 sentinte(in 3 ani ) in 3 procese(Luare de mita -prins in flagrant,inselaciune…inselaciune in forma continuata .. diferite toate 3 cu suspendare ….si ultima cu 120 de zile in folosul comunitatii ..mi-e sila de Justitia Romana….RUSINE GUNOAIELOR

   +30 voturi
   +1
   -1
  2. Merita din plin sentința. A furat milioane de euro (fara exagerare) din banii arădenilor plătitori de taxe si impozite. Se lăfăie in lux, vile, afaceri generatoare de profit, Moara cu Noroc, cariere, terenuri, comisioane de la toate firmele care au căpușat bugetul Consiliului Judetean etc. Mustăciosule, iti meriți anii, in regim de detenție! Având in vedere atitudinea nesincera fata de organele judiciare si instanța, precum si faptul ca ai furat din banii “bolnavilor”, pot concluziona ca ai scăpat ieftin. Ieftin a scăpat si umflatul ala arogant numit Nedelciu, un analfabet propulsat la conducerea CJ pe criterii…numai de penal știute. Probabil era bun la…cerut si împărțit spaga! Sa va fie rusine, ghiolbanilor!

   +64 voturi
   +1
   -1
  3. Dragoste,creme,valabilitate

   La Multi Ani boss!Lasa ca-i faci repede si vi acasa la sotia ta care oricum va manca banii furati de tine cu altu mai tinerel si mai frumusel si fara mustacioara,ca nu se poarta,ci barba si vei ajunge de unde ai plecat,adica la lopata cu carbuni!Numa bine si inca o data la multi ani!

   +23 voturi
   +1
   -1
  4. Revoltator ce ati facut dl Iotcu tinând cont ca marsavia are legatura cu un spital. V-am vazut odata pe holul IPJ Arad, erati umil, ati predat tel la poarta si cei (unii) care va ciuguleau din palma va evitau de parca erati ciumat. Dumnealor oportunisti iar dvs un nenorocit. Fie cum decide justitia!?

   +22 voturi
   +1
   -1
   • Pacat ca e singurul care plateste, nu stim care e partea sa de vina, stim insa ca si cadanele sale, in speta cadana principala….Mia Balan….a fost implicata, dar lacrima de curata, a trecut din pozitia de director de îngrijiri in serviciul de medicina legala, fara concurs, cu un salariu de salariu, poate fi vazut fiind afisat pe site-ul spitalului, la care merge la fara frecventa, se poate vizualiza cand intra si cand iese pe camerele de inregistrare, iar sefia de la Ordinul Asistentilor Medicali o tine in pole pozition permanent…., mai mult barfele spun ca actuala managera o doreste sa revina la conducerea unitatii….trist dar adevarat….

    +17 voturi
    +1
    -1
  5. Noah,se pare ca nu te-a ajutat campania de denigrare a DNA-ului, ai platit deageaba ziaru’ cu pricina.Stii vorba aia” cum or venit asa sor dus”.Banii, domnule banii..Razbuna-te Iotcule, ai timp berechet sa compui ceva misto , echipa te-a lasat la greu…pfui..

   +2 voturi
   +1
   -1
  6. FELICITĂRI ECHIPEI ARADENE DE LA DNA TIMIȘOARA ȘI IN SPECIAL PROCURORULUI LUCIAN DOLCU CARE E LA AL DOILEA SUCCES MAJOR IN DECURS DE TREI SĂPTĂMÂNI ( cazul Nadas și cazul Iotcu ))…!!!! BRAVO !!! CAZURI DE ANVERGURA NAȚIONALA!!! P.S CONCEDIU PLĂCUT ” președintelui ” Iotcu !!!

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.