duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ionel Pașca, primarul comunei Chisindia – acuzat de deturnare de fonduri și trimis în judecată

  de O. Peniță | 15 aprilie 2016, 8:43 AM | Chisindia | Știri Arad

  10

  Știri Arad. Procurorii din cadrul Parchetului de pe  lângă Curtea de Apel Timişoara  au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Ionel Pașca, pentru săvârşirea infracţiunii de deturnare de fonduri în formă continuată.

  Pașca Ionel, în calitate de primar al comunei Chisindia (județul Arad) şi de ordonator principal de credite, în perioada 26 aprilie – 11 mai 2012, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a dispus şi aprobat efectuarea a 9 plăţi, prin schimbarea destinaţiei legale a întregii sume de 270.000 lei alocată unităţii administrativ teritoriale prin H.G. nr. 255/03.04.2012, destinaţia acestora fiind exclusiv pentru plata arieratelor aferente cheltuielilor curente şi de capital ori pentru cofinanţarea unor proiecte din fonduri externe nerambursabile.

  Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Arad.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. … vorbim vorbe.In orice situatie sau caz trebuie sa existe contracte.In contracte regasim partile.Beneficiar:primaria, executant(antreprenor)- firma X-lescu.Lucrarea se preda si se fac receptiile pe etape de lucrari, dupa care se vireaza banii.Exista obiectiuni la receptiile de lucrari, in situatia in care executantul nu si-a indeplinit corespunzator obligatia de a face.Pana nu face ceea ce este stipulat in contract, nu primeste transa de bani, clar?Cei care fac receptiile trebuiesc bombardati si apoi cei care au dat drumul la bani, stiind ca receptia e facuta asa, aiurea, ca de obicei.

   +2 voturi
   +1
   -1
  2. Oricum primarul de la Chisindia lasa multe realizari frumoase in urma sa,unii insa nu stiu sau nu vor sa aprecieze munca unui om integru si cu bun simt.Cei care astazi il blameaza sa nu uite un lucru
   Ei si ai lor adepti niciodata nu vor putea realiza nimic pt comunitate deoarece nu pot,n-au cum si nu se stiu face iubiti de semeni pt ca in sufletul lor exista prea multa rautate.

   +2 voturi
   +1
   -1
  3. …da,esti primar sau hot,sau ce vrei,…dar poti fura cu mainile altora,…sau poti face orice cu mainile altora,…adica trebuie un videoclip sa dovedeasca cineva ca el a furat sau nu?,…eu zic sa ne uitam la altii care’s mai hoti,…
   …hoti sant si’n biserici,cu barbi,cu functii,…i’a vazut cineva furand o paine?,nu…dar ei au furat bani grei…,asa si cu primarii sau alti fanarioti,ei fura prin altii,nu le dau partea si apoi sant dati pe fata,…simplu.
   hotul direct trebuie platit bine cand e vorba de bani multi,dar unii vor pre mult pt nimic…

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.