sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Netanyahu l-a anunțat pe Biden că urmează invazia terestră în Gaza: „Israelul nu are altă opțiune”

  de - | 9 octombrie 2023, 8:28 PM | Internaţional

  0

  (foto: Benjamin Netanyahu (Facebook)-Joe Biden (Facebook))

  Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-ar fi spus duminică președintelui american Joe Biden că Israelul nu are altă opțiune decât să întreprindă o operațiune terestră în Gaza ca răspuns la atacul Hamas, notează Axios.com.

  „Trebuie să intrăm”, i-a spus Netanyahu lui Biden, a relatat Axios, citând trei surse israeliene și americane informate cu privire la convorbire.

  În timpul conversației lor, Biden a discutat, de asemenea, despre problema ostaticilor israelieni din Gaza, potrivit acelorași surse.

  „Trebuie să intrăm. Nu putem negocia acum”, a spus Netanyahu.

  „Netanyahu i-a spus lui Biden că Israelul nu are altă opțiune decât să răspundă cu forța, deoarece o țară nu poate da dovadă de slăbiciune în Orientul Mijlociu”, se arată în raportul Axios. „Trebuie să restabilim descurajarea”.

  Biden nu a exercitat presiuni asupra lui Netanyahu pentru a se răzgândi și nici nu l-a descurajat să procedeze la o operațiune terestră, a relatat Axios.

  Armata israeliană a declarat că a convocat un număr fără precedent de 300.000 de rezerviști și că a impus o blocadă totală a Fâșiei Gaza, semn că ar putea planifica un atac terestru acolo pentru a învinge Hamas.

  Un asalt terestru ar fi un pas major pentru Israel, care a trimis trupe înapoi în Gaza de două ori de când a abandonat teritoriul în urmă cu aproape două decenii, dar a încercat să evite reimpunerea unei ocupații pe termen lung acolo.

  Oficialii israelieni nu au confirmat niciun plan pentru un asalt terestru, dar au discutat despre ceea ce ar putea implica acesta. Ministrul agriculturii, Avi Dichter, membru al cabinetului de securitate al lui Netanyahu, a comparat o posibilă operațiune cu o operațiune de măturare a Cisiordaniei din 2002, în care orașele palestiniene au fost încercuite, iar liderul palestinian de atunci, Yasser Arafat, a fost asediat în cartierul său general.

  sursa: Știri pe surse

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.