marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Benjamin Netanyahu desființează cabinetul de război israelian

  de - | 17 iunie 2024, 6:19 PM | Internaţional

  0

  Premierul israelian Benjamin Netanyahu a desființat cabinetul de război al țării, format din 6 membri, informează The Guardian. Decizia lui Netanyahu vine după ce liderul opoziției, Benny Gantz, și-a anunțat săptămâna trecută retragerea din cabinet și după ce ministrul securității naționale, Itamar Ben-Gvir, a cerut să se alăture acestuia.

  Premierul a anunțat mutarea miniștrilor, spunând că organismul de război a fost înființat ca parte a unui acord în care politicianul moderat Benny Gantz și partidul său de unitate națională s-au alăturat unei coaliții de urgență anul trecut.

  Cabinetul de război a fost format la cinci zile după începerea războiului dintre Israel și Hamas și i-a inclus pe Netanyahu, Gantz și pe ministrul Apărării, Yoav Gallant.Alți politicieni, precum Gadi Eisenkot și Ron Dermer, au participat, de asemenea, în calitate de observatori.Reuters scrie că se așteaptă ca Netanyahu să organizeze consultări despre războiul din Gaza cu un grup mic de miniștri, inclusiv ministrul Apărării Yoav Gallant și ministrul Afacerilor Strategice, Ron Dermer, care fusese în cabinetul de război.

  sursa: Gândul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.