Lungul drum al nesimțirii. E-Distribuție Banat are nevoie de o zi și-o noapte ca să ajungă în Vladimirescu, chiar în caz de pericol iminent de incendiu





Uneori vremea, alteori oamenii acestor vremuri, ne fac viața grea deși deasupra tuturor există instituții, organisme sau cum s-or fi numind acele servicii publice înființate și plătite tocmai pentru a ne feri de necazuri în situații mai delicate, cum ar fi un pericol iminent de incendiu.
Săptămâna trecută, un fir de curent dintre doi stâlpi plantați de mulți ani pe o stradă din Vladimirescu și-a dat „obștescul sfârșit”. Cu largul concurs al unui vânt ceva mai nervos decât s-ar cuveni să fie după echinocțiul de primăvară.
A venit o echipă de intervenție și, după ce și-au făcut loc cu drujba spre cei doi stâlpi, a înlocuit firul așa că totul părea să reintre în normal. Sigur, nevoiți, cum spuneam, să taie crengile copacilor ce le împiedicau accesul la stâlpi, „intervenționiștii” au făcut și puțin tărăboi pentru că, vezi Doamne, copacii ăia nu au fost bine plantați, pentru că acces lejer la stâlpi etc. În sfârșit, bine că nu ne-a luat la palme supăratul domn.
La mai puțin de o săptămână distanță, adică în seara zilei de luni, probabil tot din cauza vântului, și pe fondul unei lucrări făcute la nervi (decontate, totuși, de cineva, nu-i așa?), la unul dintre cei doi stâlpi au început să se vadă scântei, de parcă erau artificii. Apoi, tot un „joc de artificii” s-a văzut la firida casei ce se alimentează de la respectivul stâlp.
Normal, s-a sunat la intervenții – 0800.070.444, unde un robot te anunță că ai sunat la „Suport tehnic clienți e-Distribuție Banat” – și o dispeceră, de altfel amabilă, a preluat sesizarea, cu asigurarea că „în cel mai scurt timp va ajunge o echipă, vă rugăm să țineți telefonul aproape pentru că veți fi sunat(ă)”. Se întămpla înainte de ora 21. „Artificiile” se înălțau amenințătoare la mai mult un metru peste stâlp și firidă, iar casa părea în pericol să ia foc în orice moment.
După o oră și jumătate – timp în care se putea ajunge, respectând regulile de circulație, până dincolo de Oradea – un alt telefon, alt dispecer preia sesizarea repetată, cu precizarea, la fel de amabilă, că „am văzut sesizarea, o echipă va ajunge în cel mai scurt timp”.
Și ce dacă e pericol iminent de incendiu?
Pe la miezul nopții, „artificiile” s-au oprit fără nicio intervenție, lăsând în urmă teama că pericolul de incendiu este acum și mai mare, defecțiunea fiind ascunsă, parșiv, în întuneric. S-a făcut dimineața, alt telefon, altă dispeceră care știa sesizările, altă promisiune că o echipă va veni… S-a făcut ora 15 , dar nici urmă de echipă. Intervenția „de urgență” va avea loc, probabil, după vreo 24 de ore de la prima sesizare, dacă nu mai mult, timp în care casa putea fi, Doamne ferește!, mistuită de incendiu. În timpul ăsta puteau ajunge pe jos, cărându-și scara pe umăr. Dar, drumul nesimțirii se străbate cu mașina, ca domnii…
Cam asta este realitatea în care trăim, o realitate care ne amintește de o glumă sinistră care circula în urmă cu 30-40 de ani, prin care era ironizat sistemul românesc de apărare în caz de război: ce facem în caz de atac nuclear? Luăm în grabă un cearceaf curat și ne îndreptăm, în liniște, spre cimitir. De ce în liniște? Pentru a nu crea panică.
Cam așa și acum. În cazul în care aveți nevoie de intervenția celor de la „Suport tehnic clienți e-Distribuție Banat” mai bine sunați, calm și preventiv, direct la pompieri…
Nu ne putem reprima suspiciunea că echipa de intervenție nu s-a prezentat în semn de răzbunare pentru copacii care le-a îngrădit accesul la stâlpi – deși nu era o pădure amazoniană, ci vreo câteva crengi, ca să fim bine înțeleși.
După cum, nu putem să nu ne gândim la „calitatea” lucrării făcute la nervi tot de o echipă de intervenție. Poate aceeași care se lasă și acum așteptată ca o mireasă.
Vom face reclamație și la E-Distribuție Banat – care, probabil, va rămâne fără nicio urmare – dar și la Protecția Consumatorilor. Apoi, vă vom informa ce-i de făcut în astfel de cazuri. Deocamdată, singurul sfat pe care vi-l putem da, din proprie experiență, este ca, în astfel de cazuri, să vă rugați. Cu sârg și sinceritate, pentru că doar rugăciunea ne mai poate ajuta în această adevărată bătălie pe care o ducem cu indolența „intervenționiștilor”.
Comentariile portalului
Pentru asta folosiți aeroportul pentru motoare turate și Festivaluri de proșt gust gen aoa toate abonate la bani publici .aeroportul trebuie folosit pentru zboruri nu pentru sindrofii politice
Ipocrizia generalizată ridicată la rang de mitologie oficială...când colo....afăra-i vopsit gardu` înăuntru leopardu`
Stimați reprezentanți ai legii, o singură întrebare aș avea: În curtea DSP-ului oare când catadicsiți a vă uita, la neregulile cât carul, în urma multor, (...)