Update Nedelciu le-a promis șefuleților din CJA un „snop” de 5000 de Euro „dacă iese cum trebuie” – dar să-l lași pe Nedelciu să vorbească în fața Instanței ar însemna „Sfârșitul lumii”!

  de Lucian Valeriu | 27 ianuarie 2016, 12:30 PM | Știri Arad | Topic special

  11

  Titlul principal: Martorii citați astăzi în procesul lui Ioțcu au vorbit în favoarea lui… cu mici excepții

  Știri Arad. În sala 162 a Palatului Dicasterial din Timișoara s-a derulat audierea a patru martori (din cei șase care trebuiau să fie prezenți urmare a citației emise pe numele lor): Gheorghina Ribovici, Diana Puia (de la Comartuimentul de Achiziții publice), Silvana Lupu (Juridic – CJA) și Dana Olar (directoarea Spitalului TBC). Cele patru, menținându-și declarațiile din faza de urmărire penală, au răspuns la întrebările Instanței și avocaților emotiv și evident afectate de presiunea momentului, povestindu-și implicarea într-o parte din evenimentele din culisele achiziționării aparaturii medicale de către Consiliul Județean, de la firma Medlife, „scăpând”…. anumite date pe care le vom relata în UPDATE-ul care urmează în scurt timp.

  La termenul următor,martorul Olariu va fi adus cu mandat, urmând ca cererile legate de audierile întreprinse de procurori să fie puse integral la dispoziția apărării, avocații declarând în fața instanței că nu au putut să acceseze toate fișierile, cu deosebire făcând referință la perioada 20-24 iulie, când Cristian Drăgan l-ar fi sunat cu insistență pe Nicolae Ioțcu să urgenteze întâlnirea care s-a concretizat în mita finală de 10.000 de euro.


   

  UPDATE: Nedelciu le-a promis șefuleților din CJA un „snop” de 5000 de Euro „dacă iese cum trebuie” – dar să-l lași pe Nedelciu să vorbească în fața Instanței ar însemna „Sfârșitul lumii”…

  „Adrian Nedelciu, directorul executiv în cadrul Direcţiei Tehnice Investiţii din cadrul Consiliului Judeţean Arad” – cum vă sună asta?! Înainte de arestarea lui Ioțcu, Nedelciu ăsta era o tristă realitate enervantă… un individ pe care oricine ar fi pus la pariuri că intră la pușcărie în următoarele „x” zile îndată ce ar fi dat nas cu el. E suficient să-l vezi o dată pe Nedelciu și citești, mare și lat, „șpagă” pe el… e înconjurat de un halou, aproape fotografiabil, de prostie care cerșește din buzunarul oricui… E cocalarul administrativ perfect… matrița după care s-au turnat toți cocalarii administrativi. Prototipul funcționarului corupt e Nedelciu.
  Iată o poză cu el de atunci… cu pixu-n gură și manșeta ridicată să i se vadă ceasul… de pe timpul când era „executiv” și cineva, cred, cu un umor nedus la biserică, făcea mișto atât de el cât și de lumea academică punându-i în față o țiplă cu DR. NEDELCIU ADRIAN:

  12399311_10204012844079750_1491073551_nDeci, Nedelciu „nu știe să vorbește”… a făcut-o de câteva ori, și de tot atâtea ori „a comis-o”

  De altfel, despre ceea ce le-a spus Nedelciu celor din Serviciul de Achiziții publice al CJA în vara anului trecut, într-un birou în care mai erau de față martori, a cam fost vorba în ședința de marți, 26 ianuarie, de la Tribunalul Timiș. În fața Instanței de judecată, Diana Puia, citată  în calitate de martor ca lucrând în compartimentul respectiv, a declarat că „Nedelciu ne-a spus că dacă iese bine treaba, o să fim recompensate cu 5.000 de euro (…) Eu am înțeles că banii vin dacă iese câștigătoare firma agreată de conducere” – dar (probabil când a realizat ce „gafă defensivă” a făcut) a încercat să limiteze efectele șrapnelelor bombei aruncate prin relativizări gen: „nu s-au pronunțat nume de firme și nici de persoane… domnul Nedelciu poate glumea… poate voia să ne încerce… era un șef glumeț”… de parcă cineva era atât de tâmpit încât să nu înțeleagă la ce se referă un șef de comisie de evaluare când zice „dacă iese bine treaba, aveți 5000 de coco”…
  În rest, martorii – toți de sex feminin… de bifat amănuntul, chiar așa, neesențial d.p.d.v. juridic – au declarat mediocrități prevăzătoare și s-au dat din alt film. Gheorghina Ribovici„nici domnul Ioțcu, nici Nedelciu nu mi-au cerut niciodată să favorizez anumite firme (…) Am avut intervenții legate de procedură… în sensul că am obiectat la faptul că noi cumpărăm aparatură din  2012 în anul 2014…am fost sceptică privitor la uzura morală a acestor aparate… dar am fost convinsă că nu sunt uzate moral (…) Nicolae Ioțcu era un președinte activ, care se implica în toate contractele CJA (…) Contractul cu Medicare nu avea cum să nu se încheie… procedurile legale fiind respectate (…) A durat atât pentru că erau două dosare și se depuneau multe contestații – care toate trebuiau să fie analizate (…) Din comisie mai făceau parte doi medici, care nu puteau să vină la consultări decât între orele 15 și 18 (…)” bla, bla…
  Cea mai tare perlă a fost că „după părerea mea, domnul Nedelciu are probitate profesională”! :))
  Silvana Lupu nici ea… usturoi n-a mâncat… puteți s-o mirosiți, onorată instanță. „După adjudecarea licitației au avut loc negocieri, eu nefiind de acord cu o anumită clauză materială”… de parcă Ioțcu n-a pus-o acolo fix pentru ca să nu fie de acord cu ceva când el îi dictează să „lălăiască” o procedură!
  Dr. Dana Olar, șefa de la TBC, speriată de bombe și, fie vorba-ntre noi, cam aiurea adusă acolo să ne „lămurească” apropo de faptul că „la achiziții publice n-am participat la nicio ședință (…) La întâlnirile la care a participat și domnul Ioțcu cu șefii de secții, ei erau cei care făceau propuneri”… Interesant era dacă noul Spital TBC s-ar fi modilat cu aparatură de la Medicare… atunci să vezi căruță de inculpați, „dar și la ora actuală, noua clădire stă goală, nefiind dotată cu aparatură”… așa că n-avem subiect când vorbim cu și despre dr. Dana Olar.

  Avocatul Radu Moț s-a duelat cu procurorul Lucian Dolcu… dar acesta e un expert în eschive

  I-a cerut, nici mai mult, nici mai puțin, șefului DNA Timișoara decât „să îi facă plângere penală lui Cristian Drăgan”! E ca și cum i s-ar fi cerut lui Pilat din Pont să-i facă plângere lui Iuda… Sau lui Caiafa. Păi ce, îi prost?! „Da faceți dumneavoastră… nimeni nu vă reține!” – a replicat ironic Dolcu… dar nu credem că s-a consemnat. Apărarea a mai cerut ca DNA să îi pună la dispoziție tot listingul apelurilor telefonice și toate convorbirile ambientale, de unde ar reieși că Drăgan a insistat, cu zeci de telefoane, să-l aducă pe Ioțcu la el acasă… adică, pe scurt, apărarea i-a cerut acuzării să-l apere pe inculpat. „Dacă îmi dați un temei legal, aș putea să fac asta” – i-a smuls spada din mână Dolcu lui Radu Moț.

  Nedelciu… cum ziceam… pus pe „silent” și înconjurat de alarme

  12606807_10204012844039749_1524598476_nEști conștient că dacă deschide Nedelciu gura în fața instanței… s-a dus dracului tot și se declanșează sfârșitul lumii! – și atunci ce faci? Păi i-l angajezi pe avocatul Sorin Bretoteanu… probabil cel mai mare specialist din vestul țării în pus pe silent clientul și-l flanchezi de o trupă de pretorieni condusă de Rodica Ioțcu… să nu cumva să-i vină vreo idee… vreun puseu de inspirație! Acuma, că Nedelciu tăcând nu are niciun farmec e altă poveste… dar nu despre farmec e vorba în Dosarul Ioțcu… despre orice e vorba în procesul lui Ioțcu în afară de personaje fermecătoare… păcat, totuși, pentru literatură – căci ce poveste ar ieși cu Nedelciu vorbind!…

   

   

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Iotcu a fost inregistrat in timp ce planuia impartirea spagii, a fost prins cu banii asupra lui … ce mai pot zice martorii ? ca este “un bun crestin” ? ca merita sa scape sau sa primeasca o pedeapsa mai mica ? Cum poate fi cineva “un bun crestin” cand administrand Spitalul Judetean Arad a “tratat” copii nostri in conditii inumane, in mizerie si disconfort, pe o scala de la 1 la 10 igiena este si in prezent ZERO, atunci ce mai pot zice acei martori care pledeaza pentru nevinovatia lui Iotcu ? Si daca nu era prins cu spaga asupra lui, ar trebui cercetat pentru tratament inuman aplicat copiilor

   +25 voturi
   +1
   -1
   • Cine sa zică? Șpagarele pe care le-a îmbogățit gunoiul asta din banii publici furați? Ce sa ne mai zică?? Ar mai fi ceva de zis? Va fi condamnat cu siguranța! In ochii celor cinstiti este vinovat. E de notorietate faptul ca o nulitate absoluta, un mediocru, sărac, ajunge milionar in Euro după cariva ani in funcția de baron local. Pe cine mai poate minți ooare?? Voi nu vedeți pe cine a pus in frunte la Judetean? Olaru nu a fost in stare sa ia 5 la grila! Cat de tupeist poți fi, sa faci asa ceva?? Niște lichele imputite!!!!!!!! Sa putrezească in puscarie, unul după altul! Doar asa vom scapă de jigodiile astea! Pușcăria e singura lor si a noastră (implicit) salvare!

    +19 voturi
    +1
    -1
  2. confiscata toata averea provenita din FURT , verificata toata averea,din toti anii astia de pres.CJA,din 5000 lei cum dracu ai atita avere???!!! nici macar nu mai conteaza ca a fost prins cu mita,de unde atita avere???!!! si citiva anisori la pirnaie,vreo 11 !!! de restul pedepsei se ocupa divinitatea!!!

   +18 voturi
   +1
   -1
  3. Nu o mai lungiti. Hotii tot hoti raman si scrie pe fruntea lor HOT daca va uitati mai bine. Fura tot ce le iese in cale de la copii, de la bolnavi,de la tot ce se poate fura mai ales din banii publici adica bani din banii vostri care i-ati ales si care v-ati pus spernta sa traiti mai bine……….

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.