Update Adio pace în PNL Arad! Reportaj de la execuția publică pe eșafodul CJA a rechinului bătrân Ghiță Bănățean de către propriul său partid (Video)

  de Lucian Valeriu | 24 decembrie 2015, 9:00 AM | Recomandările editorilor | Reportaj | Știri Arad

  3

  Titlu principal: Ședință istorică la CJA: S-a votat debarcarea „echipei Bănățean” de la Compania de Apă. Țolea jubilează: „Să intre colindătorii!” 

  Știri Arad. Cu scorul de 15 – 14, Proiectul de hotărâre introdus astăzi pe ordinea de zi a Consiliului Județean Arad „privind acordarea unor mandate vicepreședintelui Consiliului Județean Arad, Adrian Țolea, și reprezentanților județului Arad în AGA la SC Compania de Apă Arad SA pentru convocarea Adunării Generale a Acționarilor și modificarea sistemului de administrare al SC Compania de Apă Arad SA” a trecut (la limită, ce-i drept) de votul consilierilor, în cadrul unei ședințe istorice a CJ Arad… care, conform opiniei unanime a celor prezenți, „a fost cea mai lungă din ultimii 25 de ani!” .
  În traducere simplistă, acest fapt înseamnă „debarcarea echipei Bănățean” de la conducerea Companiei de Apă și… defalcarea conducerii fostei regii, respectiv modificarea unui sistem unitar de conducere într-unul dualist – cu un consiliu de supraveghere supraordonat comitetului director. (marți, 22 decembrie)

   


   

  UPDATE : Adio pace în PNL Arad! Reportaj de la execuția publică pe eșafodul CJA a unui rechin bătrân de către propriul său partid

  Mulți au fost executați în clădirea aia… mulți sunt, chiar la ora asta la care ne citim unul pe altul, în curs de… și mulți vor mai fi.  Construcția din sticlă de pe Corneliu Coposu, fostă Lacului, opacă de la exterior spre interior (ca să nu vezi ce fac ei) și transparentă din interior spre exterior (ca ei să vadă ce faci tu), a devenit, cu concursul larg al DNA, al presei și al, nu-i așa?, „surselor din interior”, un fel de antecameră gigantică a unui eșafod. De acolo ieși în cătușe ca să te duci la pușcărie, de acolo ieși bătut și umilit, de acolo ieși șomer, de acolo ieși dezamăgit, de acolo ieși varză.
  Chiar dacă – sau cu atât mai mult dacă – ai intrat șmecher. Cu atât mai urât și mai prost dacă ai staționat mult timp acolo, ca șmecher.
  De ce a devenit așa Consiliul Județean Arad? De ce dreaq nu e el, Consiliul Județean ăsta, pur și simplu un grup de oameni care se întâlnesc acolo pentru a administra județul cu banii oamenilor care i-au trimis acolo? Vrei răspunsul scurt, clar și murdar?
  De la politică… bă, nene… de la politică!

  Marți i-a venit rândul să iasă „varză” lui Gheorghe Bănățean – „mogulul de la apă” unul dintre „Sfinții” Gheorghe care au întemeiat balaurul numit Partidul Democrat – filiala Arad

  „I-a venit rândul lu`Bănă!” – pfff… cine ar fi anticipat așa ceva acum 2… 4… 6… 8… 10… 12… numără tu câți ani. Mai mult, cine ar fi profețit fraza asta acum… 6 luni… nu mai mult: „Falcă și cu Țolea o să-l execute pe Bănățean, iar PSD-ul condus de C. M. o să încerce să se opună… dar degeaba!” – cine?!
  Pentru cei cărora li se pare mică miza: Gheorghe Bănățean e un „sfânt” (necesită ghilimele, pentru că numai sfânt nu e) în partid, pentru că el a pus bazele a ceea ce a însemnat – și încă mai înseamnă, pentru cei rămași nearestați și rudele lor apropiate – Partidul Democrat – Flilala Arad. Este unul dintre părinții fondatori ai „marelui balaur politic din vestul țării” (trebuiau majuscule?) și, între ei, ăștia de pe-aici-șa, un mogul – atât din punct de vedere financiar… cât mai ales din punct de vedere financiar… întrucât de la el veneau aproape toți banii (de atunci, dinainte de anii 2000, până… ieri!) pentru tot: de la consumațiile cu Băse la Casa Neuman până la salariul lui nevastă-ta (oricare ar fi nevastă-ta, la ei, acolo, de la Bănă vin banii!) și de la tricouri și găleți portocalii până la publicitatea la Observator și Adevărul (că, da, dădea la toată lumea: era suficient să intri la el în birou și să știi cum să ceri… nu că ăsta ar fi fost un lucru ușor). S-o zicem și pe asta… că văd că opoziției i-o scăpat (din cauză de slabi consilieri sau omisiune intenționată? – zi tu): inclusiv Iustin Cionca, prezent în sală, a fost salariatul Companiei de Apă – pe un post de ajutor de frecător de mentă gradul IV bis, dar cu un salariu lunar de 7000 de lei (așa să tot stai „în sala de așteptare”, nu?). Și o mărturisire… ca să nu fiu „bulan”: inclusiv eu îmi luam salariul, din 2000 până în 2004, la ziarul patronat de PD pentru că… Bănă!

  So, cum să-ți execuți mogulul, bă, frate – cum?! Cum să-i tai capul „sfântului” a cărei creație politică, fie și colaterală,  ești?! Din ce film cu mafioți e faza asta?! – că mi-o scăpat capodopera…Deci, o fost Falcă judecătorul și Țolea numai călăul? Or fost amândoi ceva judecători în consens? Ambii or fost doar călăi? – iată retorica politicii locale de mare angajament județean!

  Un meci pe alocuri isteric… dar istoric!

  Dacă am folosi un limbaj de cronicar sportiv (și mai bine s-o facem așa… să nu ne pierdem în poezie), am putea relata povestea ședinței ordinare de marți, 22 decembrie, 2015 astfel:
  – De-o parte a terenului, președintele interimar al Consiliului Județean Arad, Adrian Țolea, fost membru important în eșalonul doi al Partidul Democrat pe stil vechi, devenind, odată cu arestarea lui Ioțcu, membru important în eșalonul unu al Partidului Național Liberal – respectiv cel mai important membru al lui Gheorghe Falcă… să nu ratăm, totuși, ironia… care-l și asistă și vede tot ce face… din „camera aialaltă”;
  – De cealaltă parte a terenului Gheorghe Bănățean – cel mai iubit dintre ne-membrii PSD-iști… mai nou… deși… cum ziceam… o statuie vie a „democraților”, asistat de C. M. (dacă nu știi să completezi inițialele, ai intrat pe un articol care nu-i pentru tine:) – consilier din umbră al PSD Arad… un fel de „noua generație de eminențe cenușii a roșiilor de p-aci”… în fapt, „creierul apărării” postului… „scutul antirachetă” al strategiei… „agentul secret cu ecuson” al tuturor partidelor de pe timpul când Falcă avea doar două costume, doi lei în buzunar, doi prieteni și 2000 de stăpâni (unul dintre ei fiind Bănă însuși).
  Miza lui Țolea – să scuipe pe statuie; Miza lui Bănățean – să funcționeze umbrela.

  29 de consilieri prezenți – din 40 (care bolnavi… care absent motivat… care intenționat… fiecare după conștiință – fiecăruia după destin). În schimb, reprezentanți ai fiecărui ziar din Arad (și câte doi)… mai ales că „se dau pachetele” 🙂

  Adrian Țolea a câștigat prima repriză… pentru că a umplut Consiliul Județean de ziariști. A jucat curat-murdar, pentru că a anunțat conferința de presă… aia, „cea mai importantă din tot anul… pentru că se lasă cu cadouri!” – la ora 12.30, iar pe ziariști i-a primit (normaal!:) în sala de conferințe de presă. A prezentat (ca și cum n-ar fi știut toată lumea :P) subiectul care va fi dezbătut la ora 13.00… adică „i-a pus pe șină” pe omuleți, le-a dat, la ieșire, pachetul (nu unul de doi lei!:) și i-a trimis „să scrie ce vor ei… nu-i problemă!”… Ei, nu-i! Adică vrei tu să-mi zici mie că te duci cu plasa în sala de ședințe și după aia „vezi obiectiv lucrurile”?… Nu. Nu le vezi obiectiv… că-ți stă capul numai la ce-i în plasă… și să nu vină, naibii, DNA-ul să te găsească acolo cu dracu știe ce… dacă ești paranoic. Sau – varianta adoptată de majoritatea colegilor de breaslă: „da mă doare-n bască de ce fac ăștia aci… dau un copy-paste de pe comunicat, bag două poze, dau titlu că Bănățean – out de la Compania de Apă și ceau…”
  Deci, până le-o pus oamenii lui Bănățean la ziariști replica asta pe masă… ăștia, gata „prelucrați”, luaseră plasa…

  CJAAAAAAAAA (42)

  (celelalte două pagini, în atașamente)

  1-0 pentru Țolea, așadar, încă de la vestiare.
  PSD-iștii au început, și ei, de pe hol să lanseze zvonul că „se va scoate proiectul de pe ordinea de zi”… dar nu i-au auzit decât puțini… iar care au auzit, n-au băgat în seamă. Au început să se contraatace cu Guțu, cu Remus Guțu, ăla pe care probabil că nici nu-l știți, de la partidul lui Diaconescu… acum de-al lui Gorghiu… Iar când începi un contraatac cu Guțu… no… de tot Guțu te faci! Guțu a bâlbâit ceva gen „să se scoată… că n-am înțeles… că io nu știu ce-i acolo… nu mă bag… da să se scoată”… nu l-a înțeles nimeni exact… au înțeles esența în schimb… deci Guțu „să se scoată”… După aia și Tripa… Florin Tripa, un fel de „juvetele care întreține și alimentează bătaia în PSD Arad”… adică dacă vrei să începi o bătaie cu PSD Arad, să știi că cu Tripa trebuie să te bați primul… și Tripa că „de ce nu trimitem adresă la BERD, să ne zică, prin aviz, BERD dacă-i voie să-l dăm jos pe Bănățean?… De ce nu comandăm audit?… De ce să-l lăsăm pe Falcă să-și facă de cap și să destituie el pe cine vrea de unde vrea?… De ce, de ce, de ce?”… I-a răspuns Adi Țolea (sinteza discursului ne aparține… s-a vorbit enorm… mai mult decât putem noi scrie… dar puteți urmări materialul video ca să simțiți și auditiv atmosfera) că „subiectul cu contractul BERD nu există… noi doar modificăm  sistemul de conducere al propriei noastre societăți – de la un sistem unitar, la unul dualist: cu un consiliu de supraveghere care va superviza activitatea unui consiliu director. Activitatea economică a societății dă rezultate slabe, la nivel de personal, mai ales de conducere, avem o inflație… salariile sunt foarte mari comparativ cu alte companii… plus Adrian Nedelciu – președintele Consiliului de Administrație, este cercetat penal în dosarul de trafic de influență al fostului președinte!… cum se poate așa ceva?!”… cunoașteți argumentele lui Adrian Țolea din articolele recente pe temă. „Sunt grupuri de interese transpartinice care acționează ca niște grupuri de interese personale în această companie de stat – care este și cea mai mare companie din județul Arad” – a șocat Țolea asistența… privind, acuzator, la ea. Cel puțin o jumătate din respectiva asistență i-a răspuns președintelui interimar cu aceeași privire și gândindu-se la fel de acuzator ca preopinentul, dar la adresa sa personală… Puțini, însă, au și avut curajul să-și ridice privirea din parchet.
  Nici Ioan Seculi (PNL) nu-i mândru că-i contemporan cu Nedelciu… nici Ioan Plaveți (da, ăla cu CET-ul și secretar general al partidului de la el din CET)… nimeni nu și-l asumă pe bagabont… și, de altfel, bagabontul nici nu-i în sală – e la Bănă acasă încă de dminieață… – cum să ți-l asumi pe Nedelciu, când nici n-ai ce asuma: el nu-i acolo! (Ați observat?… Nedelciu fuge de peste tot: și de la proces, și când se judecă desființarea  societății la care-i el șef de consiliu de administrație… asta a-nțeles el din  problemă: că trebuie să fugă… ceea ce nu e rău: dacă fugiți cu toții, nu plânge nimeni după voi – garantat!)

  Pe de altă parte – pe cea legală, neutră și corectă: în baza cărei prostii nu are voie un patron (CJA, în speță) să schimbe statutul propriei sale societăți (în speță Compania de Apă)?
  Să intre juriștii… după ce ies colindătorii!

  S-a votat, nominal, așa – ca să consemneze Istoria încă un capitol important din secțiunea „Inutile”:

  Au votat PENTRU: Adrian Țolea, Remus Guțu, Ioan Plaveți, Mircea Purcaru, Aurel Ardelean, Cristian Feieș, Ioan Micle, Teodor Vesa, Boloni Ghyorgy, Șipoș Ghyorghy, Mircea Onea, Dumitru Enachiciuc, Daniel Negrea, Simion Budiu, Valentin Covaliv.

  Au votat ÎMPOTRIVĂ: zero

  Abțineri: Stan Simona, Achim Zeno, Ioan Ulici, Dorina Chambre, Garofița Popa, Dacian Hârlău, Ioan Seculi, Ioan Gligor, FlorinTripa, Gheorghe Sabău, Marius Sulincean, Cornel Lucaci, Petru Moț, Daniel Duruș

  Cu scorul general de 15-14, echipa politică gazdă și-a executat fostul guru… deci… adio pace în partid!

  P.S. De ce? De ce Falcă cerea, cu două săptămâni în urmă, demisia lui Bănățean, iar marți, înainte cu 30 de minute de ședință, le ordona consilierilor PNL să nu voteze proiectul lui Țolea? What a fuck… de mafie transpartinică îi aci?! Și a cui?!…
  Dar, mai ales, de ce?!

  Vezi și video:

  Auzi și audio:

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Oricum se vor descoperi multe de ce se intampla in CJ,din cate stim fostul administrator a uitat din greseala niste aparate,tot pe surse am aflat ca dupa Sarbatori,va merge la CJ sa le ridice,atunci se va descoperi cine este acest individ? Inregistrarile au ajuns deja organelor abilitate. Multi nu vor apuca alegerile din 2016 si aviz anumitor functionari care fac orice sa isi pastreze functile si sa isi acopere(spagile)care le-au luat in timp! Aviz amatorilor!!

   +9 voturi
   +1
   -1

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.