O parte din suspecții reținuți la Arad în ampla acțiune DIICOT împotriva contrabandei de țigări urmează să fie prezentați Tribunalului București pentru arestare preventivă

  de Special Arad | 14 July 2021, 6:20 PM | Știri Arad

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  În decursul zilei de ieri, Aradul a fost călcat de forțele de ordine, într-o amplă operațiune desfășurată în mai multe județe, cu intenția de a destructura grupări infracționale care se ocupă cu contrabanda de țigări. La Arad, s-a deplasat ieri și șeful Poliției Române. În urma perchezițiilor domiciliare, au fost confiscate mașini și au fost reținute aproximativ 90 de persoane bănuite ca fiind implicate în traficul de țigări. Astăzi, DIICOT informează că o parte dintre persoanele reținute în cadrul operațiunii urmează să fie prezentate la Tribunalul București, cu propunerea de arestare preventivă.

  Citește și: Amănunte noi în legătură cu perchezițiile din Arad: 90 de persoane vor fi duse la audieri! Pe surse: ar fi fost ridicat patronul de la Mambo! (Video)

  Redăm întregul comunicat mai jos:

  „La data de 13 iulie 2021, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și ai Direcției de Investigare a Criminalității Economice, în baza ordonanțelor de delegare ale D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au pus în executare 157 de mandate de percheziții domiciliare, în județele Arad, Alba, Bihor, Cluj, Caraș-Severin, Gorj, Timiș și în municipiul București, în urma cărora au fost audiate 76 de persoane și au fost ridicate 27.200 de țigarete, 3 arme de vânătoare, precum și 301.950 de lei, 101.015 euro și 35.880 de dolari.

  La data de 14 iulie 2021, procurorii D.I.I.C.O.T.– Structura Centrală au dispus reținerea pentru 24 de ore a 23 de persoane, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă și spălare de bani.

  Totodată, a fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra a 622 de autoturisme, capete de tractor și semiremorci, 357 de suprafețe de teren intravilane și extravilane, 50 de imobile (apartamente și case de locuit), dar și asupra acțiunilor sau părților sociale deținute la 18 societăți comerciale.

  În cursul zilei de astăzi, cele 23 de persoane reținute vor fi prezentate Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă.

  Documentarea activității infracționale a fost realizată în colaborare cu autoritățile judiciare din Marea Britanie(HMRC), din Ungaria(NTCA), din Franța și Germania, precum și cu sprijinul Direcției Generale a Vămilor – Direcția Supraveghere și Control Vamal și Direcția Regională a Vămilor Timișoara.

  Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale, Biroul Operațiuni Speciale Cluj, Biroul Operațiuni Speciale Timișoara și Biroul Operațiuni Speciale Oradea.

  La activități au participat jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenției a Jandarmeriei Române, Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca și Grupării Mobile de Jandarmi Târgu-Mureș.

  De asemenea, au fost angrenate efective ale Inspectoratului General de Aviație al MAI, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București, Ploiești, Pitești, Craiova, Brașov, Alba Iulia, Oradea, Cluj-Napoca și SCCO Gorj și Caraș-Severin.

  Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”.

   

  Citește și: Doi suspecți din dosarul cu țigările de contrabandă, de negăsit. Din curtea unuia dintre ei, liderul grupării, polițiștii au confiscat un Ferrari 

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.